Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie kolumn pod dwa wzmacniacze a bi-wiring

mkay

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,czy jeśli mam kolumny z portami przystosowanymi do bi-wiringu to czy mogę podpiąć każdą z nich pod dwa różne wzmacniacze tak aby w zależności od widzi-misie słuchać raz z jednego wzmacniacza a raz z drugiego bez konieczności przepinania kabli ?

1 minutę temu, mkay napisał:

Witam,czy jeśli mam kolumny z portami przystosowanymi do bi-wiringu to czy mogę podpiąć każdą z nich pod dwa różne wzmacniacze tak aby w zależności od widzi-misie słuchać raz z jednego wzmacniacza a raz z drugiego bez konieczności przepinania kabli ?

Oczywiście. Z jednego wzmacniacza będziesz miał górę, z drugiego sam dół, ale jeżeli to nie jest przeszkodą, to można i nic się nie spali (pod warunkiem, że nie są to wzmacniacze lampowe).

nagrywamy.com

4 minuty temu, mkay napisał:

chodziło o podpiecie z zachowaniem zworek które łączą LF z HF .

To wtedy kolumna już nie jest biwire. Też możesz podłączyć, tylko wtedy jeden albo raczej oba wzmacniacze się spalą ;)

nagrywamy.com

hmm, ale nie chodzi mi o sama idee bi wire tylko żeby wykorzystać dodatkowy terminal do podpiecia osobnego systemu, czyli spali sie wzmacniacz nawet jeśli będzie wyłączony z sieci a muzyka będzie grała tylko z drugiego ?

13 minut temu, mkay napisał:

hmm, ale nie chodzi mi o sama idee bi wire tylko żeby wykorzystać dodatkowy terminal do podpiecia osobnego systemu, czyli spali sie wzmacniacz nawet jeśli będzie wyłączony z sieci a muzyka będzie grała tylko z drugiego ?

Coś się sfajczy na pewno ;)
Czy muszę napisać, że to idiotyczny pomysł? To piszę ;)

nagrywamy.com

Temat wielokrotnie wałkowany na forum. Bez przełączania kolumn do poszczególnych wzmacniaczy się nie obejdzie, i to takiego przelaczania, by używając jednego, drugi wzmacniacz był CAŁKOWICIE ODŁĄCZONY.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.