Skocz do zawartości
IGNORED

Philips to nie Philips

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

To jest wątek na temat Philipsa, więc poniekąd pisanie o innych markach nie ma sensu, ale zwracam uwagę, że Philips to niejedyny producent, który miał wady w TV w swoich nowych produktach. Czytam na ten temat i praktycznie każdej firmie zdarzają się podobne sytuacje. Nie rozumiem czemu jak ktoś podaje autentyczne przecież skargi klientów nie zwraca uwagi na to, że wielu zdarzają się podobne wpadki. I to nie tylko wśród producentów TV, ale ogólnie całej elektroniki, ale też samochodów itd.

• 4 tygodnie później...

Nie no, to jest normalnie szok co wyrabia serwis Philipsa, ktoś np kupi sobie wysoki model z wszystkimi bajerami, tj podwójnymi tunerami itp, a jak mu się potem taki tv popsuje, to potem się może okazać że serwis zamontuje mu znacznie zubożoną płytę główną z mniejszą ilością tunerów a do tego zamieni pilota na tańszy egzemplarz, a jak gość się uparł że mają mu z powrotem zamontować taką samą płytę główną, to mu ją z powrotem zamontowali ale tv został już zwrócony cały porysowany i zharatany oraz dodatkowo z zepsutym podświetleniem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN

Bardzo dobry model - tu masz dzisiejszy wpis zadowolonego :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mieszkaniu do 25 m2 -jest lepiej niż dobrze.

Ukryta Zawartość

Ogólnie Android to już jest na telewizorach dobrze działający soft.

Tak naprawdę aktualizacje to jest stosunkowo mała rzecz, w porównaniu do możliwości jakie on ma już.

Ambilight sprawdza się super - potwierdzam jako zadowolony użytkownik.

W sklepie niestety przegląd telewizora czy to z uwagi na obraz czy na dźwięk jest nieco utrudniony.

Głośniki wysokotonowe są skierowana na słuchacza i to daje selektywność sceny stereo, nieosiągalną w TV gdzie zwykle głośniki są skierowane do dołu.

7502 dostanie także wkrótce apgrade do Android 8 OREO. Jest zapowiedź.

Super.

Tym bardziej, że Android już się tak nie starzeje jak kiedyś.

Więc smartTV faktycznie może posłużyć przez kilkalat (może nawet więcej) bez obaw o wyłączenie usług.

• 3 tygodnie później...

Witam, jestem tu nowy, część wszystkim ️ mam pytanie zamierzam kupić tv 55'Pus7502 powiedzcie mi czy to dobry wybór? Czytałem, że ma wsparcie do androida 7 które modele z 2018 już mają, jak to wygląda z dźwiękiem przy tym dodatkowym głośniki co jest zamontowany pod tv go się jakoś konfiguruje czy odrazu daje piękny dźwięk na standardowym ustawieniu w sklepie tak średnio jakoś to grało, dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam

Kolego jeśli jeszcze nie kupiłeś tego TV to jeszcze się zastanów :) Ja od zeszłego roku nosiłem się z zamiarem zmiany mojego 47" Philipsa na coś większego, w głowie rozważałem dwie opcje - niskobudżetową na przeczekanie i droższą jako zakup na dłuższy czas. Około 2 miesiące temu trafiła się promocja dokładnie na ten model, o którym piszesz, więc stwierdziłem że wyższe modele za drogie i biorę ten.

Po zabawie przez kilka dni stwierdziłem (o dziwo przy poparciu mojej kobiety :)), że odsyłam go z powrotem, z kilku powodów. Po pierwsze - srebrzenie czerni na ekranie IPS było bardzo duże, siedząc na wprost TV w rogach ekranu była jedna wielka poświata. Liczyłem się z tym, że może tak być, mój poprzedni TV (Philips 7509 47") też był na IPS, ale tam ten efekt był mało zauważalny, tutaj masakra. Po drugie - kolory, mimo kombinacji z ustawieniami, wydawały mi się ciut gorsze niż na starym telewizorze, co bardzo mnie zdziwiło. Po trzecie - jakość wykonania znacznie słabsza niż poprzednika, który był z tej samej półki cenowej sprzed kilku lat. Widać na każdym kroku oszczędności, w starym TV dostałem w zestawie tzw. subwoofer (na początku nawet mi się podobał ;)) i 4 x okulary 3D (dla mnie zbędne, ale jednak) oraz pilot radiowy, tutaj pilot oszczędnościowo zmieniono na klasyczny model na podczerwień, o innych dodatkach można zapomnieć, a co najgorsze obudowa ze znacznie gorszych materiałów i widoczne słabe spasowanie elementów, skutkujące być może kurzem dostającym się do środka. Jako "truskawka na torcie" - design słabszy od mojego starego TV, gdy stanęły obok siebie rzucało się to bardzo w oczy, każdy powiedziałby, że ten stary to ze dwie klasy wyżej od nowego. To wszystko skutecznie mnie zniechęciło... Na plus mógłbym by mu zaliczyć tylko lepsze od starego TV podświetlenie (większa jasność i znacznie lepsza równomierność, bez chmurek), trochę lepszy kontrast... i to chyba tyle. Android w sumie też można by zaliczyć na plus, chociaż szybko się okazało, że nie ma aplikacji Player (to było w maju, tuż przed wypuszczeniem tej aplikacji na Android TV :)), z Kodi są problemy, a obsługa dźwięku jest niedorobiona (brak zwykłego DTS, że o formatach HD nie wspomnę - serio?).

Tak więc podsumowując nie jest to najgorszy TV, ale trochę się zawiodłem tym, że Philips obniżył loty nie obniżając wcale cen. Nawet dla średnio wymagającego użytkownika pozostają tylko modele z wyższej półki od tego producenta, a z roku na rok widzę, że poprzeczka przesuwa się coraz bardziej w górę w tym względzie, czyli chcąc mieć w miarę dobrej jakości TV musimy patrzeć w kierunku coraz wyższych modeli. Na rok 2018 w średniej półce nie widzę już kompletnie nic wartego uwagi, podobnie było w 2017, jeszcze ten 7502 budził nadzieję, ale w praktyce wyszło jak widać. Na 2018 chyba dopiero modele 8303/8503 są przyzwoite, czyli wygląda to dość kiepsko, bo poniżej nich jest cała masa modeli z niskiej i średniej półki, a ceny tych lepszych są po prostu wysokie...

Ja ostatecznie zaraz po odesłaniu trafiłem niezłą okazję na innego Philipsa, a konkretnie OLEDa z serii 9002 :) Troszkę się wahałem czy warto już wydawać więcej kasy, tym bardziej, że co do OLED można mieć wciąż wątpliwości (powidoki, wypalenia i inne minusy), ale stwierdziłem, że pewnie za parę lat i tak będę chciał wymienić i nie ma sensu się katować przeciętnością za kilkanaście stówek mniej. Na ten moment wiem, że to był najlepszy wybór dla mnie, a jeśli ktoś się waha co kupić to powiedziałbym mu, że TYLKO OLED albo TYLKO TOPOWY LCD Z ZAAWANSOWANYM PODŚWIETLENIEM. Rachunek jest jednak prosty, i gdybym się nie przywiązał do Ambilight i Philipsa to pewnie wziąłbym jakiś OLED LG, nawet FHD w okazyjnej cenie, bo topowe LCD wychodzą znacznie drożej niż najtańsze OLEDy, a jakość jest porównywalna.

Na ten moment jestem zadowolony, chciałoby się jeszcze większego niż 55", ale to dopiero kolejny... Do pełni szczęścia kilka rzeczy mogłoby być inaczej zrobionych/poprawionych... Znowu kiepska obsługa dźwięku, bo nie chciało się Philipsowi zapłacić licencji, co skończy się pewnie podpięciem jakiegoś playera do TV, co jest trochę chore w przypadku tak multimedialnego TV. Pilot ma wyszukiwanie głosowe i super, znaczy jest radiowy, tylko co z tego skoro jakiś geniusz wymyślił żeby oprócz tego miał podczerwień do podstawowych przycisków... Czujnik na obudowie psuje troszkę bardzo ładną bryłę, a można było po prostu sobie odpuścić podczerwień w pilocie :/ Wykrywanie źródeł, obsługa HDMI-CEC itp. sprawy też chciałbym żeby działały gładko i bez zarzutu, a tu trafiają się zgrzyty z moim amplitunerem, już sam nie wiem czy z jego winy czy z winy TV, muszę to sprawdzić w wolnej chwili. Flagowa technologia Philipsa czyli Ambilight też jest o dziwo nienajlepiej zaimplementowana w tym bądź co bądź flagowym modelu, diody świecą zbyt rozproszonym światłem, niektórzy twierdzą, że po suficie ;) Jeszcze kilka drobiazgów mógłbym znaleźć, żeby się przyczepić, ale to wszystko wynagradza naprawdę inna klasa jakości obrazu niż w nawet niezłych LCD :) Owszem, w czerniach i ciemnych scenach jest troszkę mniej detali niż w dobrym LCD, dithering widać gdy się wściubi nos w ekran, biel też tak nie błyszczy gdy jest jej dużo na ekranie... Natomiast WSZYSTKIE inne aspekty obrazu są bez porównania lepsze niż w LCD, może nie licząc jakichś naprawdę topowych modeli gdzie byłyby pewnie porównywalne. Kolory, kontrast, równomierność podświetlenia (lub jego braku :)) są nie do pobicia. Aha, gdyby się ktoś zastanawiał czy OLED to dobry wybór do nasłonecznionego salonu - wg mnie TAK, ekran mniej odbija światło niż mój stary TV, niektórzy piszą o zafarbie w powłoce antyrefleksyjnej widocznym przy wyłączonym ekranie i potwierdzam, można się tego dopatrzyć, ale to może przeszkadzać chyba tylko absolutnym purystom; jasność jest dość mocna i fakt że ekran nie świeci jako całość ma naprawdę pozytywny skutek dla oglądania także w dzień przy silnym świetle słonecznym. Co do obrazu dodam jeszcze, że Philips wreszcie w miarę ogarnął upłynniacze, o ile wydaje mi się że OLED jest ciut gorszy w tym względzie od najlepszych LCD to naprawdę jest dobrze wg mnie pod tym względem.

Odnośnie wypaleń to miałem trochę wątpliwości czy się pchać w ogóle w OLED, bo wszędzie straszą ;) Póki co muszę powiedzieć, że TV odpala wygaszacz bardzo ładnie gdy się pojawi na ekranie długo utrzymujący się statyczny obraz np. menu, a ze dwa razy zdarzyło mi się widzieć ostrzeżenie, żeby wyłączyć TV, bo pracował długo. Taka sytuacja miała miejsce podczas mundialu, gdy nie zmieniałem kanału przez kilka godzin oglądając studio przedmeczowe, świetny mecz z dogrywką i karnymi i długie studio pomeczowe. Na razie więc się uspokoiłem w temacie wypaleń, w gry gram zazwyczaj maks 2-3h, filmy oglądam z własnych zasobów bez logo stacji TV, a bzdetów typu paski stacji informacyjnych nie oglądam w ogóle :)

Wszystkim wahającym się czy kupić OLED czy LCD tak jak ja się wahałem powiem na koniec, że ja już się przekonałem czy warto :) Szukajcie okazji cenowych i nie zastanawiajcie się w ogóle, chyba że robicie coś czego OLED nie zniesie, np. będzie chodził 24h na dobę wyświetlając TVP Info czy też będzie robił jako monitor komputerowy :)

" ... a co najgorsze obudowa ze znacznie gorszych materiałów i widoczne słabe spasowanie elementów, skutkujące być może kurzem dostającym się do środka. Jako "truskawka na torcie" - design słabszy od mojego starego TV "

7502 ma monolityczną ramę odlaną z aluminium (szczotka). Nie ma się co z czym spasować. Całość sztywna i dużo waży. Żyletka - Ultra slim (4 cm). EDGE LED więc podświetleniem ustępuje BackLight. Ambilight niweluje nieco ten problem.

Pełna zgoda co do OLED.

Ramka owszem, jest metalowa, ale zdecydowanie nie wyglądało mi to na odlew :) Naprawdę porównanie obok siebie mojego 7509 z 7502 pod względem jakości wykonania było na niekorzyść nowszego modelu. Poza tym obudowa to nie tylko rama, cały tył jest przecież w plastikach i na pewno nie jest to monolityczna obudowa. Jak pisałem wyżej, nie jest to jakiś bardzo zły TV, ale moim zdaniem powinien być maksymalnie w serii 6, a seria 7 to już powinno być coś troszkę lepszego... Ale te problemy już za mną, póki co cieszę się że poszedłem w OLED nie czekając dłużej :)

Na forum kikiego użytkownicy nowego modelu PUS 7303, wykryli jakiś dziwny specyficzny problem w postaci goniących mrówek/pixeli po całym ekranie.

A poniżej jest filmik gdzie doskonale widać te goniące mrówki :

Ukryta Zawartość

Kolejny dowód że te modele mają problem ''goniących mrówek''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prawy górny róg, dokładnie ten sam charakter (co na powyższym filmiku) tego zjawiska.

Użytkownik który zrobił fotkę, potwierdził że te mrówki są na materiałach poniżej 4K, a to świadczy że są to artefakty skalowania (czyli topowy procek wcale dużo nie wniósł w sensie wysokiej jakości obróbki cyfrowej) :

Ukryta Zawartość

EDIT:

Wcześniej były też wklejane porównawcze fotki skalowania w tym Philipsie i Samsungu :

Ukryta Zawartość

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN

Paskudne wypalenie na Oledzie Philipsa przy graniu 2-4 godziny dziennie :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poważnie, będziesz to wklejał we wszystkich tematach o TV? :) Tak, wiemy że OLEDy się wypalają na potęgę... ;P Współczuję właścicielowi, producent powinien to brać pod uwagę jako wada, a nie wypinać się na klienta jak to często bywa, ale szczerze mówiąc jakoś nie wierzę w te 2-4h grania dziennie...

Aluminium formuje się w technologii odlewania. To nie jest blacha gięta jak w TV SONY 2017.

W każdym TV tył obudowy jest skręcany do ramy frontowej.

Edytowane przez janunio

Kilka dodatkowych informacji tego użytkownika odnośnie tego wypalonego OLEDA :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na Niemieckim forum użytkownicy serii PUS7303 piszą o sporej ilości widocznych artefaktów (pewnie znowu chodzi o te goniące mrówki) przy skalowaniu materiałów poniżej 4K :

Ukryta Zawartość

Ogólnie spostrzeżenia są takie same jak z tego wcześniej podanego filmiku i fotek, użytkownicy piszą że na te artefakty dopiero pomaga włączenie tzw redukcji zakłóceń na max, ale wtedy znowu obraz traci szczegółowość i jest rozmyty. Piszą też że po włączeniu upłynniacza pojawiają się artefakty wokół postaci.

Ukryta Zawartość

PHILIPS (drogi ale super PQ NanoLed) 8303 IPS 120 Hz jak i seria VA 7303 60 Hz to modele, które będą dominować na rynku TV w 2018/2019.

Oczywiście mają dwustronne piloty z klawiaturą (patent wyłączny PHILIPS TV) i 3 x razy Ambilight.

Widziałem dziś SONY 60" - Sony KD-60XF8305 nowość w akcji !

Takiego syfu dawno nie widziałem !!!

Ciekawy jest rozmiar matrycy = 60". Będzie podniecać.

Ciemne VA bez HDR z jasnością 280 NIT. Cena jak to u SONY 10 lat temu.

Edytowane przez janunio

Ten 7303 jest dostępny za 3 tysiące i faktycznie fajnie się prezentuje, jeśli chodzi o jakość. Ludzie jak czytam trochę po internecie narzekają, że nie ma w polskim necie żadnego testu tego TV. Też chętnie bym przeczytał. Recenzja 8303 została opublikowana na znanym portalu o tematyce hd.

Recenzje nowych modeli ale bez pomiarów :

50pus6703

Ukryta Zawartość

43pus6703

Ukryta Zawartość

55pus7303

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Aluminium formuje się w technologii odlewania. To nie jest blacha gięta jak w TV SONY 2017.

W każdym TV tył obudowy jest skręcany do ramy frontowej.

Wiem co widziałem, szału nie robiło. Dopiero jak kupiłem OLED Philipsa to wróciło dobre wspomnienie o wysokiej jakości obudowie. Widocznie nadal się da, ale niestety tylko w wyższych modelach :/

Tradycyjnie dobra ocena dla Philipsa.

HDR jako sztuczny twór też olewam !

:,) :,) :,)

Tradycyjny coroczny tekst na temat ocen Philipsa, miażdżenia jakością "szczególnie w klasie cenowej" itd. itp. :D

HDR to sztuczny twór? Akurat to i szeroka paleta barw to jedne z fajniejszych rzeczy jakie się pojawiły, i nie mam na myśli przesadzonych efektów, tylko po prostu wymuszenie na producentach wyższej jasności ekranów.

Najnowszy post z Niemieckiego forum o Philips 43'' 7303

Ukryta Zawartość

''

Wczoraj nabyłem 43'' 7303, co za katastrofa.

P5 Engine? i niewiarygodny Upscaling? Gdzież !

Żaden telewizor nie produkuje tylu artefaktów na ARD / ZDF HD lub na 1080 Sky Sport jak na tym Philipsie !

Samsung, skaluje bardzo dobrze i naturalnie, Sony ostro i minimalnie mniej naturalnie, Panasonic dobrze, LG dobrze ,,, ale 7303?

rozmyte czcionki, wszędzie są artefakty''

Pozostałe posty odnośnie upłynniacza i skalowania :

''z 7303, nie otrzymałem przyzwoitego ustawienia obrazu, które mi się podoba.Obraz albo szarpie , albo mam taką obwódkę wokół obiektów, itp.''

''Zauważyłem, że kanały telewizyjne ( kablówka Unity Media) w SD i HD nie wyglądają ładnie. Skalowanie tworzy wiele artefaktów, które mogę zmniejszyć tylko dzięki redukcji szumów na poziomie 2. Poziom 1 sprawia, że ​​prawie nie ma różnicy, a poziom 2 zapewnia już nadmierną redukcję ostrości szczegółów, działa to jak nakładka zmiękczająca, która nadal przeszkadza z odległości siedziska 3 m.''

''Mam 49pus7503 na kilka tygodni tutaj i rozpacz z ustawieniami obrazu.

Mam bardzo mocną szarą woalkę, w przeciwieństwie do mojego Samsunga 4k. Coś jest nie tak z ustawieniami kontrastu lub gamma. Obraz jest naprawdę mleczny.

Edit:

Właśnie przeczytałem wątek o ustawieniach obrazu w tv Philips i teraz eksperymentuję z Gamma 0 i Dynamicznym kontrastem ... Wydaje się, że coś pomogło, ale w porównaniu do Samsunga wciąż słabo''

''Odkryłem, że mam dużo artefaktów kompresji w moich źródłach obrazu ... tłumienie MPEG daje na MAX i to mi pomaga .''

.

Ukryta Zawartość

To opinie z naszego kraju z Polski :

Matryca VA, czego nie było w poprzednich modelach Philipsa, czyli zdecydowanie lepszy kontrast. Ruch mimo 50hz jest naprawdę ok - mam porównanie do 100hz Samsunga w innym pokoju. Android przez miesiąc nie zawiesił się ani razu. Tylne podświetlenie = jeszcze lepszy kontrast i brak cloudingu więc nie wiem ktoś tam coś wcześniej pisał ale wpis na pewno sponsorowany ( kiedyś będą za to karać). Trochę nie doświetlone rogi to fakt. HDR d...y nie urywa ale go widać a w tej kategorii cenowej nie widziałem lepszego. Telewizor naprawdę super za tą cenę ale ma jeden bardzo poważny błąd zabezpieczeń(sieci) w oprogramowaniu, który im zgłosiłem i czekam na aktualizację.

================================================================

Telewizor nie ma jakości na 5 gwiazdek ale jeśli wezmiemy pod uwagę cenę to jak najbardziej mu się należą. Miałem około 3,5 tys złotych, samsung 6442 miał jakiś zazieleniały obraz, panasonic robił wrażenie ale smużył bardziej niż philips (sprawdzałem testami na płynność) i miał gorszą płynność, do tego bardzo niska jasność połączona z błyszczącą matrycą, nie ma szans przy tylu oknach w salonie. Sony 7seria po wejsciu w youtuba dwa razy zrestetowała telewizor i jeszcze to klatkowanie. Kupiłem philipsa i dwa miesiące jest ok. Telewizor jesli nie ogarniamy ustawien i korzystamy z kiepskiego syngału dvbt ma jedną wadę. Zbyt agresywanie działają odszumiacze. Musimy w zakładce czyszczenie obrazu odszumianie ustawic na minimum a tą drugą opcje w ogóle wyłączyć.

================================================================

Philips, może nie jak zwykle, bo siedzę w telewizorach od lat, ale wykonał tym razem super robotę i chętnie zakupiłem ten telewizor. Jakość obrazu prezentuje się bardzo fajnie, nie widać na co dzień żadnych bandingów, cloudingu i temu podobnych skaz. Jakość dźwięku również ok, chociaż TV podłączam pod kolumny. Wydajność pracy oprogramowana nareszcie na dobrym poziomie. Liczę na wieloletnią służbę telewizora u mnie w domu. P.S. Sporo komentarzy narzekających na wolne menu - chyba trochę się pogubiliście z tą docelową szybkością - TV jest ok w tym względzie.

==========================================================

Bardzo fajny telewizor. Generalnie mógłbym się podpisać pod tym co napisał flt. W tej kategorii cenowej jest bardzo dobrze i to chyba najbardziej udany telewizor tej marki w tym roku. Świetnie, że zrezygnowano z 100 Hz na rzecz VA. I wiem co piszę, bo można zrobić porównanie jak sobie radzą obie te technologie przy włączonych algorytmach. Nie jeden raz lepszy okazałby się telewizor 50 Hz. Philipsowi udało się ładnie podkręcić płynność. Jeśli ktoś szuka autentycznie dobrego modelu, z dystansem podchodzi do papierowych parametrów to ja bardzo mocno polecam.

==========================================================

Fajny model z dużą ilością dodatkowych opcji. Jakość obrazu nie pozostawia wiele do życzenia. Bardzo dobry kontrast i świetna czerń. Płynność ruchu również nie jest wadą. Przydałoby się jedynie trochę bardziej równomierne podświetlenie. Efekt ambilight robi mega efekt. Zadowolony jestem z jakości wykonania tego urządzania. Ogólnie bardzo na plus, trudno o lepszy model w wyżej wymienionych kryteriach za 3 tys. zł.

========================================================

Telewizor oparty na matrycy 50Hz ale świetnie skaluje obraz, ma kontrast prawie 4000:1, jest na matrycy VA, Ma niski Input Lag.

Android już nowej generacji 7,0, daje stabilne działanie.

Ma extra pilota z klawiatur i odtwarza wszystkie podane materiały zewnętrzne z MxPlayer.

A teraz w klasie cenowej 55PUS7303 poniżej 3 tyś z ambilightem, daje dla oka lepszą czerń i głębię obrazu.

Ukryta Zawartość

Niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają - Mikołaj Rej.

Ukryta Zawartość

To opinie z naszego kraju z Polski :

Tyle tylko że kto ma pewność czy większa czy mniejsza cześć (czy też żadna) z opinii nie jest napisana przez ciebie lub ludzi z twojej ekipy ? a dlaczego o to pytam ? ano dlatego że przez dobre kilka lat gdy pojawiały się opinie o rzeczywistych niedomaganiach to zaraz pojawiało się bardzo wiele innych kontr opinii które im całkowicie zaprzeczały , i gdy ktoś podważał ich wiarygodność to nadzwyczaj często otrzymywał (spod dużej ilości różnych nicków) odpowiedź z twoim (a dość rzadko przez ludzi używanym) ulubionym forumowym powiedzonkiem o ''wsadzaniu sobie w buty'' takich bzdur, kiedyś z rok temu ci o tym tutaj napisałem i już teraz w zasadzie przy podważaniu wiarygodności opinii, to powiedzonko już nie jest obserwowane, dlatego teraz jest trudniej wyczuć czy te opinie pochodzą od ciebie czy też nie.

EDIT:

Na twoim forum są fotki i filmik (w tym temacie też to wkleiłem) z tymi goniącymi artefaktami na całym ekranie. W każdym razie tą kwestię trzeba dokładnie wyjaśnić i dokładnie porównać z innymi skalerami innych producentów, do czego zachęcam ludzi którzy mają bezpośredni i bezproblemowy dostęp do większej ilości telewizorów.

Tak że moim celem nie jest atak na telewizory Philipsa a wiarygodne wyjaśnienie tej kwestii która jest coraz częściej poruszana na wielu forach.

Edytowane przez Krak_oN
  • Pokaż nowe odpowiedzi