Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do 2500 pln

remiol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Niebawem będę się przymierzał do wymiany subwoofera.

Wykorzystanie: 60% filmy, 20% gry, 20% muzyka (house).

Metraż pokoju: 22m2 (docelowo będzie więcej w przyszłości).

Aktualny sprzęt: Fronty Heco Aurora 1000, Center Aurora 30, reary Aurora 300.

Amp: Onkyo RZ-810.

Sub: Klipsch R10sw - trochę już za słaby, czas na wymianę.

Cały sprzęt mam biały, więc dobrze by było również biały subwoofer.

Na chwilę obecną z tego co oglądałem to mam 3 faworyty:

1. Dali E-12 F.

2. Aurora Sub 30A - idealnie pasuje.

3. Heco New Phalanx 302A.

Ewentualnie: Magnat Quantum 731A.

MA być nisko i głęboko, i wybuch na filmie ma robić piorunujące wrażenie Klipsch już niestety niedomaga.

Budżet 2500pln +-

Co polecacie? Ktoś słuchał i jest w stanie dać opinię?

https://www.audiostereo.pl/topic/141673-subwoofer-do-2500-pln/

Pomyśl o takim zestawie jedynie trzeba by dorobić obudowę ale to chyba nie problem.

Sam posiadam ten zestaw głośnik + mb tylko wzm inny i jest zejście w okolice 20hz i to już w obudowie ok 50litrów.

Brak wad obudowy bass reflex nic nie furczy przez wylot itp.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Hej, żadne samoróbki nie wchodzą w grę, niestety nie mam czasu się bawić i sprzęt tez ma wyglądać :) a ten Svs pb 1000 ktoś słuchal z wyżej wymienionymi synami do porównania? Ogólnie oblech straszny

Jeśli ma być ładny i kompaktowy to ten

Ukryta Zawartość

Co prawda zejście takiego jak w pb nie będzie miał ale za mniejszy i impuls lepszy.

Ukryta Zawartość

Hej, żadne samoróbki nie wchodzą w grę, niestety nie mam czasu się bawić i sprzęt tez ma wyglądać :) a ten Svs pb 1000 ktoś słuchal z wyżej wymienionymi synami do porównania? Ogólnie oblech straszny

Tak jak pisałem, ja mam wersję zamkniętą. Porównywałem w domu do REL T7i i SVS katalogowo tańszy o 1 kpln schodził dużo niżej i był mocniejszy. Nie wiem, jak się sprawuje wersja z bass refleksem, bo nie szukałem takiej. Przy takiej kasie spróbowałbym najpierw odsłuchać kilka modeli, a potem wypożyczyć ostatecznie dwa do porównania w swoim systemie. Na pewno bym dał szansę SVS - mały ale wariat ;)

Gość

(Konto usunięte)

Masz 22m i szukasz suba głównie do filmów jak zrozumiałem. Najwiecej efektu za wydaną kase w granicach 3tys (jestem pewny ze 115 mozna nabyć ponizej 3tys)da ci klipsch 115. Mozna z góry pomysleć o opcji dual sub i nawet 115 mozna ustawic x2 oby bylo gdzie. Idąc w strone jakosci masz szwedzkie suby XTZ 12.17 i nowe z dopiskiem EDGE. Poczytaj o nich ,jest troche ifno w sieci plus istnieje mozliwosc wypożyczenia-koszt w granicach 600-700€ . I jest tez znany tu na forum BK monolith plus jednak jest dosc duzy i najcieższy z całej stawki.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Panowie, musicie zwolnić, serio. Rozumiem, że nowa marka w dystrybucji itp. Ale wszędzie na silę wciskacie Triangle :(

Ja Wam źle nie radzę, ale to bardzo źle wygląda.

Widząc post RMS.PL wiemy że będzie tam Triangle :/

No tak. Ci z kolei wszędzie pchają teraz SVS, bo nowy w ich ofercie. Trzeba się pokazać dystrybutorowi.

A kilka osób już pisało że są nie zadowolone z tych subwooferów. 

Ale tu i tak jest znacznie lepiej. RMS z tymi Triangle po prostu przegina.

Gość

(Konto usunięte)

Kto i z jakich subów był nie zadowolony ? Gdzie znalazłeś takie info ,podaj linki . Żeby się nie okazało że kolega kolegi mówił że jego wujek był u znajomego i tamten opowiadał że coś mu się przysniło.  Wyskakiwac z propozycjami zacnego towaru to zaden wstyd czy dla sklepu czy kogokolwiek ,wprost przeciwnie.  

Gość

(Konto usunięte)

Bez znaczenia o czym jest rozmowa jeżeli wystawiasz takie samosądy lub wymyślasz coś.  Wiem o czym jest mowa i dlatego pytam o precyzyjne dane takowych newsów, linki itp. Jak nie schodzą zbyt nisko jeżeli w pomieszczeniu jest poniżej 20hz ,rozumiem że ktoś ten jakoś szczególnie utalentowany skoro mało mu to czego zwykły człowiek i tak nie słyszy. Nawiązujesz pewnie nieudolnie do filmów z YT w których to Youthman porównuje pb16 do PSA s3611 który to ma dwa 18" głośniki. Zauważ że w komentarzach jasno daje do zrozumienia że wybiera i tak pb16. 

Jeżeli 110,6db uzyskane przy 20hz z pb13 nie jest nisko to dla porównania klipsch 115 oddaje 99,7db - zdajesz sobie sprawę że to ponad trzykrotnie więcej??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.