Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil Maestro II 180 - czy warto zamiast Eltaxów?

Fleder

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim. Posiadam obecnie podłogówki Eltax Symphony 6.3, które chodzą na wzmacniaczu Marantz PM6010OSE, używane generalnie do słuchania muzyki na cdku Sony z serii QS oraz gramofonieThorensa 318 lub Pioneera PL112D (decyzja niebawem). Mam okazję zakupić nowe Tonsile w mojej okolicy. Eltaxy były całkiem Ok ale swoje juz przeszły, dzieciaki nieco uszkodziły to i owo, chciałoby się zmian :)

Czy te Tonsile dobrze by zagrały z tym wzmakiem? Muzyka to kapele pokroju Dire Straits, Rush, Queen Budka Suflera, ale i Metallica, Dream Theater.

Pomożecie?

Cześć wszystkim. Posiadam obecnie podłogówki Eltax Symphony 6.3, które chodzą na wzmacniaczu Marantz PM6010OSE, używane generalnie do słuchania muzyki na cdku Sony z serii QS oraz gramofonieThorensa 318 lub Pioneera PL112D (decyzja niebawem). Mam okazję zakupić nowe Tonsile w mojej okolicy. Eltaxy były całkiem Ok ale swoje juz przeszły, dzieciaki nieco uszkodziły to i owo, chciałoby się zmian :)

Czy te Tonsile dobrze by zagrały z tym wzmakiem? Muzyka to kapele pokroju Dire Straits, Rush, Queen Budka Suflera, ale i Metallica, Dream Theater.

Pomożecie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

Porlick, przyznam, że nie jestem koneserem z wytrawnym uchem, szczerze powiedziawszy miałem nadzieję, że te Tonsile po prostu będą lepsze od moich obecnych Eltaxów i wystarczą na kolejne kilka lat.

Mam jeszcze opcje :

-Focal Chorus 715

-Epos ES15

-Kef iQ50

To takie po które mogę podjechać, niezbyt ufam wysyłkom w kwestii sprzętu. Tonsile byłyby nowe, na gwarancji, są najbliżej ale z tymi innymi tez nie ma problemu z odbiorem a recenzje na necie były pochlebne więc kuszą mnie

Najlepiej takie, których dasz radę posłuchać. Ja słuchałem Maestro i brakowało mi u nich kopa, który w kolumnach być musi.

W jakim rejonie szukasz?

Szczególnie wzmacniacza Technics'a ...te to miały problemy z kopem.

Strojenie kolumny ma również bardzo duże znaczenie.

Co do kolumn, to spróbuj posłuchać te Focale, ale różnej muzyki i to nie dwa czy trzy utwory !

Ew Stawiguda; fakt, że lekko podrapane:

Ukryta Zawartość

tyle, że parę metrów muszą mieć ale się odwdzięczą

albo też sporo lepsze od Eltaxów:

Ukryta Zawartość

ale jak szukasz nowych, to inna bajka ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Godne posłuchania:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.....................................................rady porlicka , bo ten jest za , a nawet przeciw

-. takie stwiedzenia

"Jak lubisz buczący i, wlokący się bas, kupuj śmiało".

"Ja słuchałem Maestro i brakowało mi u nich kopa,"

powaznie -do maestro , dobry wzmak wymagany, ale moge pzytoczyc

inne opinie , bardziej wiarygodne , ze graja dosc jasno , oczywiscie srednica, góra,

wiec najlepiej odsłuchac te kolumny, takze inne

Miałem te kolumny ponad rok . Kupiłem nowe i niestety efekt wow dość szybko minął .Jak masz dość duże pomieszczenie i możesz je wyrwać za na prawdę nie dużą kwotę i nie chcesz inwestować więcej to czemu nie . Fajerwerków się nie spodziewaj.Oczywiście wskazany odsłuch.

Dziękuję wszystkim za opinie i wypowiedzi. Nie jest tak łatwo z odsłuchem, jedni sprzedający nie mają czasu, inny za granica wraca za miesiąc, kolejny sprzedał wzmacniacz i nie ma do czego podłączyć, kabaret po prostu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.