Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana subwoofer. 1500zl

Gibas89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukam subwoofera w budżecie około 1500zl. Dotychczas używałem jbl es150p Ale odmówił posłuszeństwa. Byłem z niego zadowolony, spełniał oczekiwania. Mocny, nisko schodzący bas. Potrafił dach czadu. W muzyce trochę męczący ale nie ma tragedii.

Wczoraj przyjechał do mnie polecany ze względu na cena/jakosc magnat 302a. Po odsłuchać stwierdzam że jest przynajmniej klasę słabszy od jbla. Będę go oddawać.

Mam budżet około 1500zl. Najlepiej nowy. Sub używany do muzyki i filmów 50 na 50. Potrzebuje coś niegorszego od starego jbla. Ma zagrać jak trzeba nisko, z wykopem.

Teraz tak. Pokoj 26m2. Na ta chwilę jest leciwy denon avr 700rd i b&W dm302. Amplituner w tym roku jeszcze planuje wymienić także nie jest to punkt odniesienia.

Ps. Jbla może da się jeszcze uratować. Jestem z okolic Inowrocławia i jeżeli ktoś chciał by się podjąć to pisać panowie.i

https://www.audiostereo.pl/topic/141410-wymiana-subwoofer-1500zl/

Warto może dozbierać -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Roon + SOtM sMS-200 Neo, DAC-Wolfson WM8741, Denon DCD-1700NE, Naim Supernait 2, ProAc Response DB1, REL T/5x

Cześć,

na pewno nie będzie gorszy w kinie domowym, a docenisz jego lepszą szbkosc i kontrolę w muzyce - Klipsch R-120SW. Zapraszam na odsłuchy, wypożyczenie oraz indywidualną wycnę.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Cześć,

na pewno nie będzie gorszy w kinie domowym, a docenisz jego lepszą szbkosc i kontrolę w muzyce - Klipsch R-120SW. Zapraszam na odsłuchy, wypożyczenie oraz indywidualną wycnę.

Ten model to następca r-12sw? Warto dokładać te 300zl czy różnicy nie bedzie?

Witam. Szukam subwoofera w budżecie około 1500zl. Dotychczas używałem jbl es150p Ale odmówił posłuszeństwa. Byłem z niego zadowolony, spełniał oczekiwania. Mocny, nisko schodzący bas. Potrafił dach czadu. W muzyce trochę męczący ale nie ma tragedii.

Mocny wyższy bas, zejście słabiuuutkie :) Poszukaj lepiej w używkach SVS lub BK, Epos, B&W, Velodyne. Z tanich nowych ostatecznie jakiś Klipsch mógłby być, albo Polk.

Jakoś ciężko mi uwierzyć że głośnik 7calowy i 6kg spełni akurat moje oczekiwania.

Nie spełni skoro miałeś sub niżej grający, a to nadaje się co najwyżej do postawienia z głośniczkami obok monitora PC...

Generalnie napisałeś. że byłeś zadowolony z JBL w takim układzie szukałbym z tej stajni poleciłbym Ci JBL XTI SUB 300 to stara seria, ale używany można wyrwać za ok 1200zł nie wiem tylko czy będzie odpowiadał gabarytowo, bo to spory kloc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.