Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz KI Pearl Lite vs SA8005

bumbum

Rekomendowane odpowiedzi

Co wybrać Marantz KI Pearl Lite czy SA8005 ? Pearl Lite w cenie 1800pln a do SA8005 musiałbym dopłacić do 2650pln. Czy DAC w tych CD-kach będzie na poziomie np. SMSL M8 czy CA Dacmagic Azur? Akurat te słuchałem. Czy może zrezygnować z marantza i np wybrać Primare CD-21, Rotel RCD-991, CA Azur 840C. Ogólnie szukam cos w okolicach 2500pln max bez wejścia DAC USB, lub do 3000pln z wejsciem DAC USB

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

https://www.audiostereo.pl/topic/141311-marantz-ki-pearl-lite-vs-sa8005/

Skłaniałbym się ku temu że DAC w przypadku Marantza będzie lepszy od przetworników < 1000PLN.

Używam SA8005 i jest to lepszy przetwornik niż np.któraś tam wersja Nostromo który miałem na początku. Ostatecznie jak wyjdzie zależy też do czego to podłączysz. SA 8005 jak i wcześniejszy Lite to solidnie zbudowane kompakty, pancerne (8kg wagi). Ja wolałem kupić CD z funkcją DAC niż drogi przetwornik i osobno CD.

Najlepiej gdyby się dało odsłuchać przed zakupem. Za te pieniądze kupisz też np. nowy Pionieer PD-50 który ma bardzo dobre opinie.

Dzięki za odpowiedź. Tylko że miałem CA Dacmagic który kosztował 1699pln, natomiast SMSL M8 zagrał lepiej niż ten Dacmagic, więc skłaniam się do stwierdzenia ze SMSL M8 mógłby stawać na poziomie niektórych DAC-ów z przedziału 1000-2000pln. Liczyłem ze DAC w Marantzie będzie na poziomie przynajmniej tych za minimum 2000pln

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Nie miałem akurat okazji przerabiać innych przetworników niż posiadany bo zależało mi na CD więc nie powiem czy Marantz przewyższa czy nie przetworniki za 2000PLN czy nie, zapewne niektóre tak. Chcesz rzetelnie wykonany i grający odtwarzacz kup sobie Marantza ewentualnie szukaj czegoś innego.

Cena to też rzecz względna jeżeli chodzi o jakość sprzętu.

Jako przykład zobacz sobie jak specjaliści kwalifikują sprzęt. Zdarza się że obok siebie jest sprzęt za 2000 - 3000 PLN i 10000PLN.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.