Skocz do zawartości
IGNORED

Karta dzwiekowa / DAC z equalizerem recznym pod USB do KEF Q950 i Marantz 6006

skylux70

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem świezo po zakupie KEF Q950 i Marantza 6006. Obecnie podpinam je pod odtwarzacz mp3 przejsciowką cinch na mini jack. Czy myslicie, że wymiana kabla, cinch->jack mogła by poprawić dzwięk ? Obecnie mam taki zwykły. Jesli tak to jaki kabel warto kupic?

PS. Poszukuję tez rozsadnej cenowo (do 600 zł) karty muzycznej pod USB do laptopa, tak bym mógł wyjśc na wzmacniacz Marantza PM6006 wyjsciem optycznym. NO chyba, że różnica pomiedzy optykiem a cichami jest żadna, wtedy mogłby być z wyjsciem na cinche.

Jest jakiś wynalazek, który jest odtwarzaczem mp3, daciem i ma reczny korektor poszczegolnego pasma? Obecnie do odtwarzania plików FLAC służy mi Sansa CLIP z ROXBOXEM i tam mogę ustalić, skorygować każde pasmo np. zdjąc bas na 300 HZ. Pytanie gdy gdzieś znajdę podobne urządzenie.

Myslalem o:

NuForce uDAC-3

xDuoo X3 II

Cambridge DAC 100

SMSL V2 SilverAudiophile DAC

Soundblaster X FI

Prośba o pomoc, Dziękuje.

Ten Marantz ma wbudowany DAC. Jedynie co być potrzebował to konwerter. Chyba coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . I solidne kable - warto o to zadbać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A to nie jest tak, ze laptop jaj wypusci dzwiek to juz zepsuje dzwiek i marantz tego nie naprawi? A gdyby byl taki XDuoo to by cyfrowo z usb przekazal cygnal i w dobrej jakosci dostarczył do marantza?

Czy rozni sie taki XDuoo od Nostromo?

W XDuoo podoba mi sie korektor dzwieku i w sumie chciałbym by ten korektor był ta pokładzie.

W pierwszej kolejności potrzebne jest urządzenie do przetwarzania sygnału cyfrowego na sygnał analogowym, który podawany na wzmacniacz jest dodatkowo modulowany do poziomu odpowiedniej mocy oraz impedancji. Jeżeli Marantz ma wbudowany taki konwerter sygnału DAC to powinien mieć wyjście np. USB ewentualnie toslink albo coaxialne. Podesłałem link z informacjami do czego służą te urządzenia. Jeżeli masz wątpliwość co do jakości sygnału podawanego na wzmak, te konwertery mają za zadanie to zagwarantować. Natomiast po USB zawsze będzie sygnał jakościowo troszkę gorszy. Ale na pewno nie wpłynie dramatycznie na jakość dźwięku. Pamiętaj, że DAC - jeżeli podłączysz, wówczas wzmacniacz nie będzie odpowiadał za brzmienie.

W razie wątpliwości zawsze możesz napisać do tego producenta tych Nostromo. On wszystko wyjaśni.

Wszystkie potrzebne odpowiedzi znajdziesz w swoim zdublowanym temacie :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.