Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do Dali Zensor 3 ? Zbyt jasny dźwięk z Denonem.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Witam mam kłopot z dobraniem wzmacniacza do Dali Zensor 3 ponieważ aktualny wzmak to Denon PMA 720ae i dźwięk jest zbyt jasny i mam pytanie jaki wzmacniacz dobrać aby ten dźwięk trochę ocieplić. Mam na oku Marantza PM 6006 oraz NADa C316beeV2 ale czy któryś z nich ociepli brzmienie? Jakie macie propozycję wzmacniacza do 2 tyś. zł. Muzyki jakiej słucham to między innymi Depeche Mode, Kraftwerk, Queen czy Phil Collins i trochę starego disco ;-). Jak coś to pokój 12m2.

Można spróbować Marantz PM6006, ale znacznie lepiej będzie z francuską integrą Advance Acoustics X-i50BT. Świetną opcją będzie także hybryda Yaqin VK-2100.

Zapraszam na odsłuchy mi wypożyczenia.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jakby co, to dużo tańszą wersją upgrade, żeby dobrze grało jest zwykły rezystor

zwiększający tłumienie kopułki; czasem trzeba dać dwa, ale to i tak

zamyka się kwotą 15 zeta licząc już razem z dostawą ... trzeba jednak coś umić ;-)

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Samym wzmacniaczem nie zmienisz na tyle harakteru brzmienia.

Sprobuj mocniej przekrecic/skierowac glosniki do srodka, tak ze ich osie przecinaja sie przed toba. Poziom wysokich tonow spada z odchyleniem od osi i redukujesz potencjalne odbicia od scian bocznych, ktore podbijaja sumaryczny poziom wysokich tonow

Gość

(Konto usunięte)

Kolumny mam skręcone do siebie osią także w tym względzie chyba nic nie zdziałam ale widzę że polecacie Marantza a NAD będzie lepszym wyborem czy bez różnicy miał ktoś NADa z Zensorami i może się wypowiedzieć?

Gość

(Konto usunięte)

Jeśli chodzi o akustyke to mam w pokoju szafę, biurko, kanapę i stolik RTV także chyba nie jest źle z akustyką chociaż myślałem nad panelami akustycznymi z wełny mineralnej i dać je za kanapę na ścianie.

Panele za glosniki ,za kanape cos do rozpraszania.Co do wzmaka niech Kolega rozwazy moja propozycje naprawde warto.MM

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

NAD C356 z Z3 daje ocieplone, bardzo plastyczne granie ale znowu wysokich moze brakowac ( mi w takim polaczeniu brakowalo).

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Gość

(Konto usunięte)

Hmm myślę że pasowałoby mi takie brzmienie które opisujesz czyli połączenie NADa z Z3. Zastanowię się nad Marantzem i NADem bo opisujecie brzmienie Zensorow z tymi wzmakami jako ciepłe a takiego szukam, oczywiście wcześniej udam się na odsłuch ale dzięki za porady i opinie a z panelami też spróbuje coś ogarnąć jak tu jeden z kolegów proponował. Za jakiś czas jak już będę po odsłuchach to napiszę co i jak w każdym razie dostałem konkretne odpowiedzi za co dziękuję.

No wlasnie brzmienie ocieplone ktorego szuka tu Kolega to i Advance Acoustic sie wpisuje.Pzdr

Wina leży w kolumnach, to one odpowiadają za 80% tego co słyszysz. Może wybrałeś sobie zbyt ostre, rada audioburaka bardzo dobra, nie chcesz grzebać w nich (to bardzo łatwe) zmień kolumny.

Problem w tym, ze Z3 sa juz z natury lagodne (bardzo) na wysokich, chyba delikatniejsze niz gora w Dynkach, ktore mialem. Zeby bylo ciekawiej gorna srednica tez jest delikutasna w Z3. Co tu znalezc cieplejszego od Z3 w ich cenie? Moze jakies Indiana Diva? Ale najpierw sprawdz NADa C 356, u mnie zastapil wlasnie pma720ae i bylo zdecydowanie cieplej i bardziej muzykalnie, slicznie wokale wypadaly.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Z tym Marantzem może być trochę lepiej, lecz zdecydowanie na towim miejscu popatrzył bym na Yaqin MS-30L - na pewno lekko zaokrągli i ociepli brzmienie! Budżet nei co wyższy niż założony ale zda na pewno egzamin.

Pozdrawiam.

Tego IN50 nie słuchałem, ale 100 i wyższe modele mają pewne problemy a otwarciem dźwięku,

więc powinien spełnić oczekiwania:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ukryta Zawartość

Piekne barwy ,dobry DAC i wyposażenie no i cena.

Ukryta Zawartość

Bo nie uzywany i szkoda zeby lezal jak to prezent i to nie dla mnie.Ja mam system.

Gość

(Konto usunięte)

Byłem dziś w salonie i odsłuchiwałem NADa C316beeV2 wraz z Dali Zensor 3 i dodatkowo jeszcze na Pylon Audio Opal Monitor i bardzo podobało mi się brzmienie NADa z Zensorami 3 ale jeszcze bardziej z Opalami także najprawdopodobniej zdecyduję się na tego NADa i Pylony :-)

• 3 miesiące później...
Gość

(Konto usunięte)

Kupiłem właśnie Pylon Audio Opal 20 a wkrótce zamierzam zakupić NAD C316BEE V2 także myślę że ten zakup rozwiązał problem z jasnym dźwiękiem bo póki co mam te Pylony podpięte pod Denona i jest o niebo lepiej tylko pozostaję mi wzmaka zmienić. Myślę że temat do zamknięcia a jeśli ktoś posiada Denona z Dali i mu dźwięk zbyt jasny to polecam inne zestawienie i dzięki za wszelkie rady. 

Nad to dobry pomysł. Posłuchałbym też modelu C326BEE

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
25 lat doświadczenia | 15 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

7 minut temu, Top Hi-Fi Poznań Woźna napisał:

Nad to dobry pomysł. Posłuchałbym też modelu C326BEE

Święte słowa, to jeszcze lepszy wzmacniacz. Marantza też możesz spróbować, będzie lepiej niż z Denonem.

@Top Hi Fi Poznań Woźna:

Na Waszej stronie C326BEE ma taki sam maksymalny pobór mocy jak C375BEE. Czy to prawda?

C375 to potwór w porónaniu do C326 ;) 316 gra równiej, naturalniej. 326 gra jak 356, typowo dla Nada ;) Robi większe wrażenie

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
25 lat doświadczenia | 15 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Gość

(Konto usunięte)

No właśnie dużo osób poleca zamiast modelu C316BEE V2 to wlasnie C326 i bede musiał wybrać się na odsłuch tego modelu ponieważ póki co słuchałem C316 i mi się podobał ten dźwięk z Pylonami także jestem ciekaw tego modelu wyżej. Facet w salonie w którym byłem odsłuchiwać tego NADa mówił że niby gra dużo lepiej od Marantza tylko co miał na myśli dużo lepiej to nie wiem ale kiedyś byłem u znajomego i miał Marantza i też było ok. Także zastanowię się nad C326 i może tym Marantzem PM 6006 

39 minut temu, PrzemekNomad napisał:

dużo osób poleca zamiast modelu C316BEE V2 to wlasnie C326

Nie bez powodu, to to samo brzmienie, tylko lepiej. I mocniejsza konstrukcja. Minusem, jeśli używasz winyli, jest brak wejścia gramofonowego. Marantz, zważywszy Twoją muzykę, pewnie przegra, jest ciepły ale delikatniejszy - no ale sprawdzić nie zaszkodzi.

43 minuty temu, Top Hi-Fi Poznań Woźna napisał:

C375 to potwór w porónaniu do C326 

To jasne. Dlatego pytałem czy to co podajecie na stronie to prawda.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.