Skocz do zawartości
IGNORED

Cyrus One HD opinia / recenzja

Robert 7800

Rekomendowane odpowiedzi

Prawie dwa miesiące powstrzymywałem się od napisania tego postu, aby być obiektywnym.

Zdecydowalem się na zmiane elektroniki, i się zaczeło przekopywanie internetu, zakładanie tematów, i odsłuchy w salonach. W końcu wybrałem

CYRUE ONE HD

Mialem kilka typów ale nie będę się rozpisywać o moich rozterkach.

Wybrałem Cyrusa ze wzgledu na dużą funkcjonalność. Dobry 32bit-owy przetwornik, bluetooth aptX HD, wejście PRE, wejście gramofonowe z wbudowanym przedwzmacniaczem, wyjście słuchawkowe.

Przez te dwa miesiące korzystam tylko z wejść cyfrowych. Komputer po USB , telewizor po Toslink. Czasem córka przesyła muzykę po bluetooth, i tu muszę napisać, iż zdarza się, że czasem przerywa, ale traktuję tą funkcje jako dodatek a nie gówne źródło.

Cyrus gra bardzo mocno, czuć power. Lecz przy tym nie faworyzuje żadnego pasma, wszystko jest na miejscu. Dźwięk jest soczysty, wypełniony. Ożywił moje kolumny - Dali Zensor 7

Jest to moj pierwszy wzmacniacz bez regulacji tonów, ale gdybym miał taką możliwość to bym ustawił je, tak jak jest. Okazuje się, że w utworach które dobrze znam jest kilka stopni basu, a nie tylko jeden- zlewający się, a soprany nie kaleczą uszu.

To co mnie zaskoczyło, to stereofonia. Myślałem że stereo to stereo, ale tu więcej dzwięków przeskakuje między stronami, niż gdziekolwiek wcześniej.

Odkrywam teraz pliki FLACK, i stroming. Tylko raz, przez ten czas łuchałem muzyki z CD . Mysę że odtwarzacz CD przechodzą do lamusa.

Jeszcze coś, wzmacniacz nie ma pilota, steruje się aplikacją. Kwestia przyzwyczajenia. Aplikacja nie zawsze dziala gdy tego chcesz. Przesuwając pasek głośności możesz zrobić bardzo głośno lub bardzo cicho, ale przyciskając wielo krotnie symbole + lub - możesz precyzyjnie dobrać głośnść, dla mnie duży plus.

Polecam ten wzmacniacz każdej osobie która szuka wyraźnego grania, bez ociepleń i faworyzania.

W najbliższej przysłości zamierzam zmienic kolumny. I znów , kopanie internetu, fora i odsłychy, moze cos polecicie?

Polecam Cyrus One HD każdemu który szuka ostrego prostego i zdecydowanego grania.

https://www.audiostereo.pl/topic/141219-cyrus-one-hd-opinia-recenzja/

Raczej nie, w koncu nie zakonczyla sie w stylu - konkurencja ma teraz duzy problem, moja najszczersza rekomendacja, klasa A Hi End itd.

Na tego Cytruska tez jest przedluzona na 3 lata gwara?

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Raczej nie, w koncu nie zakonczyla sie w stylu - konkurencja ma teraz duzy problem, moja najszczersza rekomendacja, klasa A Hi End itd.

Na tego Cytruska tez jest przedluzona na 3 lata gwara?

Tak, tylko musisz zarejestrować produkt na stronie UK.

To recenzja niezbyt zachęcająca :)Miałem niedawno u siebie na tydzień D klasowego NuPrime IDA-8. Normalny pilot, bez zabawy w apki. Po Bt nic nie zrywało.Jak widać da się w bardzo podobnych pieniądzach. Z tego co piszesz o dżwięku to zupełnie inne szkoły grania.Dziękuję za opinię.Już wiem,że Cyrus One HD nie dla mnie.Życzę zadowolenia z nowego nabytku

Gratulacje i oby się dobrze słuchało Muzyki. Zapraszamy do klubu Cyrusa, może dodasz jakieś zdjęcia i więcej opinii?

Miałem u siebie tego NuPrime, miałem i Cyrusa - zatem napiszę jeszcze coś. Zalecam posłuchać w swoim zestawie, na spokojnie, minimum przez tydzień. I dopiero potem możemy oceniać i krytykować.

Zalecam posłuchać w swoim zestawie, na spokojnie, minimum przez tydzień. I dopiero potem możemy oceniać i krytykować.

Mój post nie był krytyką wrażeń dżwiękowych. Słuchanie tydzień, a nawet rok nie spowoduje cudownego przyrostu firmowego, tradycyjnego pilota. :)

Długo się zastanawiałem niędzy Cyrusem a Ida-8 i wybrałem swiadomie Cyrusa, chociaż wybór był bardzo trudny. Byłem

na odsłuchu obu wzmacniaczy. NuPrime gra naprawdę dobrze, daje dużo powietrza i ciut ociepla, i właśnie dlatego wybrałem Cyrusa. Gdyż gra pełnym, zdecydowanym, dzwiękiem z ogromną stereofonia bez przebarwień, ociepleń i faworyzacji któregoś z pasm. Może kiedyś mi się zmudzi, ale teraz to jest dzwięk jakiego szukałem. Mój ostatni sprzęt grał bardzo ciepło- kluskowato wręcz, i stąd ta decyzja.

• 11 miesięcy później...

A moim zdaniem cyrus one HD jest nie adekwatny do ceny. Dac który jest na pokladzie tego wzmacniacza jest naprawde słaby. Przelaczajac pomiedzy nim a dac magic 100 przepasc. Separacja i ilość detali zdecydowanie na korzyść dac magic-a. Mocy ma duzo ale bez dobrego daca nie podchodz. Porownanie z creek 50a przepasc. Jedyne co było w moim odczuciu lepsze to bas, bardziej miekki i niżej schodzący. 

Pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.