Skocz do zawartości
IGNORED

Coś lepszego do Nad 356 bee?Jakie kolumny?

Jakub Pers

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po raz drugi kompletuję zestaw, pierwszy się udał i chciałbym teraz nie gorzej, może ktos doradzi.

Miałem Nad356bee Dac i kolumny Akkus V4, źródło Malinka, tidal, komp, dysk, słucham wszechstronnie wszystkiego.. Byłem bardzo zadowolony. Moje pytanie:

1. Coś do 3.5k lepszego do Nada 356 bee Dac? może byc używka ale pewna i czy warto?

2. Jakie kolumny? Akkusy były zajebiste, czytałem o proacach ale w cenie do ok 4k to sa jakies podstawkowe a Akkuski były 2.5 drożne, co prawda pokój odsłuchowy raczej 15m niż 25. zatem czy dadzą radę? Kolumny wiadomo, używane:)

Wiem że smętne te wątki ale poprzednim razem tak mi sie udało zrobić fajny zesatw. będę wdzięczny, priorytet jazzik, instrumenatlny blues, wokale ale i bas jak uderzy przy roku tez nie jest źle:0

Pozdrawiam

Czesc.

Ja wlasnie zmienilem Nad'a c352 na Rega Elex-r i jezeli brzmienie Nad'a Ci sie podobalo, to brzmienie Elex-r bedziesz zachwycony. Uzywany powinienes dostac w zalozonym budzecie.

Primare A30 ,Haiku sol1pierwsze waty gra w klasie A olx,Haiku bright4 .NAD 326bee Kolumny Audio Academy Phoebe III.

Moze nie zauwazyles, ale kolega wlasnie sprzedal c356bee.

Hej,

To ja jeszcze dorzucę swoje trzy grosze :) Posłuchaj Heed Elixir, Dayens Manuetto oraz hybrydy Vincent SV-500. Trzy dobre propozycje, każda nieco inna, ale wszystkie muzykalne wnoszące progres w stosunku do Nad'a C356. Jeżeli chodzi o kolumny zwróć uwagę na monitory Jean Marie Reynaud Lucia, Buchradt Audio S300 oraz nowe monitory od AA Dione II.

Pozdrawiam,

Rafał

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Hej,

To ja jeszcze dorzucę swoje trzy grosze :) Posłuchaj Heed Elixir, Dayens Manuetto oraz hybrydy Vincent SV-500. Trzy dobre propozycje, każda nieco inna, ale wszystkie muzykalne wnoszące progres w stosunku do Nad'a C356. Jeżeli chodzi o kolumny zwróć uwagę na monitory Jean Marie Reynaud Lucia, Buchradt Audio S300 oraz nowe monitory od AA Dione II.

Pozdrawiam,

Rafał

no ale chyba nie zagraja lepiej niz używane proaci za max 4k za parę:)?

Hej,

Pozdrawiam,

Rafał

co do wzmaka to nowy biore pod uwage ale kolumny to raczej odpada:)

Na mojej osobie najwieksze wrazenie ze wzmakow w rozsadnej cenie zrobily - podium nr 1. Dayens Menuetto, 2. Cyrus 8-2, 3. Rega Elex r, 4. Haiku Audio SOL2. Jak widzisz cena nie pokryla sie z "podobaniem", tego maluszka trzeba posluchac.

Oczywiscie C356 tez u mnie troche pogral no ale brzmieniem to on mocno odstaje od ww klamotow, moim zdaniem.

-Salva Mea-

Naim a do niego coś na dobrej tekstylnej kopułce i z prawdziwym BR - nawet Knight ;-))

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Mam na myśli tunel o średnicy zbliżonej do 1/3 średnicy woofera a spotykam kolumny,

które mają go niemal o średnicy kciuka. To często skutkuje podbiciem w zakresie średniego basu,

dudnieniem a do tego jeszcze brakiem kontroli niskich częstotliwości.

Zupełny brak szybkości i melodyki basu; a im niżej, tym gorzej.

Choć często jest go bardzo dużo, za to podłej jakości.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Rozważ te. Idealnie pasują pod Twój repertuar.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witaj.

Jak jesteś ze Śląska do zapraszam do mnie posłuchać mojego setu. Może to być to czego słuchasz i mieści się z zapasem w cenie ;-)

P.S.

Propozycja kolegi Silver obowiązkowo do sprawdzenia ;-)

Jeżeli nie masz do Łodzi zbyt daleko to zapraszam na odsłuch do mnie. Na sprzedaż mam zestaw Coplanda z ProAc Response 1sc. Myślę że możesz być zdziwiony jak mogą zagrać podstawki w 15 metrach ☺

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Moon 240i, Klipsch Heresy III, Mini PC, M2Tech HiFace Evo + Tomanek ?

Nie chciałem tego pisać żeby nie wywołać wojenki ale zgadzam się z Tobą ;-)

No to trafiłes bo miałem nada 356 po modzie:) Akkusy V4 tez miały modowaną zwrotnice, dlatego ten zesatw prawdopodobnie grał duzo lepiej:)

Ukryta Zawartość

no jak o nich kiedys myslałe, ale wiesz za 3.5k kupiłem 2.5 drozne akkusy v4, zobacz jakie miały głosniki więce stosunek ceny do jakości był calkiem dobry

Ukryta Zawartość

Czytając równiez recenzje to Wiesz pare dorych stówek mam proaci, które z tego czytam mają bardzo pozytywne opinie, myslisz ze studio hertz maja do nich start?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to trafiłes bo miałem nada 356 po modzie:) Akkusy V4 tez miały modowaną zwrotnice, dlatego ten zesatw prawdopodobnie grał duzo lepiej:)

Słuchałem parę konstrukcji w kwocie do 3.5tys zł i powiem Ci że ciężko będzie znaleźć coś co znacząco (jeżeli wogóle) pobije tego Nadzika. Może jakaś lampka w połączeniu z s16hz?

P.S.

Jak pisałem wcześniej zapraszam do mnie posłuchać mojego zestawu ;-)

Kejup posluchaj Dayensa Ampino, tanszy niz Nadzik a doswiadczenie bedzie bezcenne.

Jakub moim zdaniem czy wezmiesz ProAc czy najwyzszy model Canto Grand problemem bedzie czy nowy wzmak w cenie o 4kzl. da rade pokazac chociaz polowe mozliwosci tych paczek a nie co lepsze z tych dwoch monitorow. Masz juz nascie propozycji wzmakow, zostaly odsluchy. Fajnie jak podzielisz sie swoimi wrazeniami jak odebrales ww klamoty i co wybrales. Na Twoim miejscu szedlbym tez w uzywany piec.

-Salva Mea-

Kejup posluchaj Dayensa Ampino, tanszy niz Nadzik a doswiadczenie bedzie bezcenne.

Dzięki za info. Jak będe miał tylko okazję to na pewno posłucham.

Pozdrawiam :-)

to ładnie gra:)

Ukryta Zawartość

więc pewnie z tego co czytam to na lampie by zagrało

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.