Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do Audio Physic Spark 3

zegar1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich !

Mam głośniki Audio Physic Spark 3, chciałbym kupić jakiś wzmacniacz w cenie ok. 6-7 Kzł.

Niestety w mojej miejscowości i daleko w jej okolicy, nie ma możliwości posłuchania sprzętu którego cena przkracza kwotę 3 Kzł. dlatego bardzo proszę o jekieś sugestie. Mnie podoba się "Copland CSA 29" ale głośniki analityczne i wzmacniacz analityczny... Może "Densen B 100" ?

Wszystkiego najlepszego w nowym roku !

W Studio Pro aktualnie promocja ,może warto posłuchać

Audio Aero Prima Int.

wzmacniacz zintegrowany hybrydowy

5.750zł

4.000zł po obniżce

muzykalne produkty, hybrydowa budowa.

Jeśli ten Copland ci sie b. podoba, spróbwałym jeszcze zestawić go z tymi kolumnami, ale dobrać jakieś b. gładki źródło, które by stonowało towarzystwo i zobaczył jak gra całość, a nóż będzie ok. Sprawdzałbym z np: MF A3 lub A3.2 - oczywiście używane jeśli ma być w miarę tanio. Widziłem gdzieś ostanio ogłoszenie A3 CD za 2750zł to już b. tanio. Do tego jakieś gładkie muzykalne kabelki, może AQ.

Jeśli to się nie sprawdzi, szukaj innego wzmaka. Tego Densena chyba słyszałem , jeśli nie pomyliłem modeli, 100-ka jest słabowita, szukałbym innego. Może wówczas dla odmiany integra MF`a A3 lub A3.2 używane to kwoty od 2800 do 4000zł mniej więcej taki rozrzut. Tylko wówczas dobierałbym jakiś energetyczny CD`ik.

Moje ostatnie doświadczenia są następujące - jeżeli chcesz mieć dobry bas, potrzebujesz trzech rzeczy:

1. Dobrego wzmacniacza

2. Dobrego wzmacniacza

3. Dobrego wzmacniacza

Pozdrawiam :-)

P.S. Może być Primare A30.1, o ile jeszcze jest na składzie w TopHiFi

Jedyne kolumny z oferty A.P, które po podłączeniu wzmaka na 300B zagrały bezbłednie.Żaden ze wzmacniaczy podanych przez w/w forumowiczów nie dorówna dźwiękowi temu zestawieniu!

mike 27 to nie stwierdzenie to fakt.Połączenie wzmaka 9 watowego do sparków zdziwiło mnie również jak i Ciebie w tej chwili,ale zapewniam ,że efekt był niesamowity .O moje rady nie muszę się martwić ,bo skorzystało nich wiele osób i są zadowoleni.Pozdrawiam

...jeśli chodzi o porównanie to wtedy do A.P.Sparków były podłaczone takie wzmaki jak.Densen DM20/DM30.Musical Fidelity też dzielony.Electrocompanient ECI-1,Marantz PM14.Zródło dzielona Theta.Prócz Ec-1 wszystkie te wzmaki grały ze sparkami ostro!.Po podłaczeniu wzmaka na 300B efet minął całkowicie,i o dziwo nie miał problemu z ich wysterowaniem.

DM20/30 zagrało jaśniej od ECi-1? Może to wina kabla połączeniowego między pre a końcówką nie wiem.W każdym razie ten zestaw nie zagrał wogóle .Wzmak to integra na 300B firma Abraxas Audio Lab.

"Moje ostatnie doświadczenia są następujące - jeżeli chcesz mieć dobry bas, potrzebujesz trzech rzeczy:

1. Dobrego wzmacniacza

2. Dobrego wzmacniacza

3. Dobrego wzmacniacza" => święta prawda, jak ktoś lubi dzielone ustrojstwa to może być Primare PRE 30 + A 30.2 :-)

Niestety, mieszkam na przeciwnym skraju naszego kraju, koło Rzeszowa. Tutaj nie ma czego posłuchać, w sklepach są tylko urządzenia po 2 tys. droższe mogą oczywiście sprowadzić - proszę bardzo, nie ma problemu !Ale wtedy trzeba będzie to kupić i posłuchać już sobie mogę spokojnie w domu. A ja chciałbym jednak posłuchać przed zakupem.

A z tym 300B to bardzo interesująca sprawa ! Wprawdzie tak średnio wiem o co chodzi, ale poduczę się, może znajdę coś na ten temat w internecie.

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za wszystkie rady, sugestie i proszę o więcej, bo jak na razie, to potwierdza się fakt że trzeba słuchać, słuchać i słuchać.

Teraz biorę się do szukania czegoś o 300B.

• 8 miesięcy później...

Odświeżam wątek, bo mam pytania.

Czy jakiś wzmacniacz tranzystorowy jest wstanie dobrze zagrać z tymi kolumnami.

Czy wzmacniacz budżetowy (np. Rotel 02), da radę napędzić takie kolumny.

Jak duża jest różnica między Spark a Tempo, ceny tych kolumn z drugiej ręki są zbliżone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.