Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 1000zł

52um

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o poradę w doborze odtwarzacza CD. Budżet 1000zł.

Mój zestaw wzmak Sony TA-F 830ES, kolumny Hans Deutsch ATL HD 308i.CD Technics SL-PS740A.

Poszukuję odtwarzacza CD który zagra ładnie głębokim nisko schodzącym basem. Mam tylko jeden warunek (oprócz ceny), musi czytać CDR

Muzyka- ambient, industrial, jazz, yass, punk i okolice.

Czy moje oczekiwania sa do zrealizowania?

Wszelkie sugestie mile widziane.

https://www.audiostereo.pl/topic/140720-odtwarzacz-cd-do-1000z%C5%82/

Z fabrycznie nowych odtwarzaczy wybór niestety będzie ograniczony. Myślę jedynie, że optymalną dla Ciebie opcją będzie troszeczkę droższy Pioneer PD-30AE. To odtwarzacz oferujący brzmienie dojrzałe, pełne, dynamiczne z dobrą kontrolą, analitycznością.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Używany NAD C-546 BEE. To odtwarzacz oferujący brzmienie dojrzałe, pełne, dynamiczne z dobrą kontrolą, analitycznością, który ponadto spełni Twoje oczekiwania pod względem prezentacji basu.

edit. To także brzmienie dobrze wypełnione.

Raczej ciężko go będzie kupić w podanej cenie. Pożyczyłem Sony X202ES i było tak sobie, trochę lepiej niż z Technicsem. Sprawdziłem tez z Harman-Kardon HD 720. Bas się pojawił ale cała reszta przyprawiała o ból głowy, natarczywa kakofonia.. Sprawdałem tez na słuchawkach, mam Grado SR225 i SR60e, podobne odczucia...

A próbowałes Denona dcd-2560 albo dcd-2700 ? Wg mnie swietnie grają tylko w tym pierwszym laser juz niedostępny

Nie, tylko te o których pisałem Sony i HK. Denony rzucą mięchem?

Jeden jest nawet na alle

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Onkyo C 7030 - nawet CDR, co teraz dość rzadkie, ale musisz posłuchać.

W budżecie i jeśli choć trochę przypomina mojego Pioneera to powinien wystarczyć.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Jak ten twój Technics SL-PS740A jeszcze na chodzie, to za tego tysiąca może lepiej kupić DAC-a ?

Śmiga aż miło, czyta nawet CD-RW, ale słabo z basem i ze sceną, tak po prostu plumka sobie, jak miałem Yamahe X700, to dawał radę teraz na sonym 830es, brakuje mi czegoś...

To tym bardziej rozejrzałbym się za DAC-em. W q21 masz np. dac magic za 659 ... pożycz, posłuchaj . Albo dozbieraj do Asusa Xonara Stu, MF V90 albo jakaś używka albo jakiś polski np. Nostromo.

Polecam Marantz 6005 - kupowałem trochę w ciemno ale używka za 850zl zagrała znakomicie - bas , przestrzeń super . Czyta cdr

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Kłopot może polegać na prostym fakcie, że może kolega próbuje odrobić CD'kiem braki w pasmie choćby

kolumn, czy innego elementu toru, a chce osiągnąć efekt 15" woofera z caraudio ;-))

To może tak nie działać, bo największy bas opisując tylko CD'ki Sony miały te najtańsze,

ale coś za coś; ani melodyki tam nie było, ani dostatecznego wypełnienia ....

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Kłopot może polegać na prostym fakcie, że może kolega próbuje odrobić CD'kiem braki w pasmie choćby

kolumn, czy innego elementu toru, a chce osiągnąć efekt 15" woofera z caraudio ;-))

Dobre :). Basu w pozostałych elementach nie brakuje, Mam jeszcze tuner Sony 730ES i tu basu jest w sam raz. Kolumny grają pełnym głębokim basem.

Proszę, nawet na forum o nich mówiono

Ukryta Zawartość

Wzmacniacz też nie jest tutaj wąskim gardłem. Brak jedynie sensownego CD.

Wrzucę jeszcze raz linka do aukcji, jestem po wstępnych rozmowach. Co o nim sądzicie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon DCD-2700 dotarł, stan bardzo dobry, wygląda lepiej niz na fotkach. Technicznie tez bez zarzutu. Pora na pierwsze wrażenia. Gra przestrzennie z pożądaną głębią, czysto. Pojawił się bas, teraz jest go wreszcie w sam raz. Pożyczyłem do testów Harmon Kardan HD720, Sony X202ES i mój Technics SL-PS740A. Wynik porównania- Denon chyba potem Sony z niewielka przewagą nad Technicsem (cieplejsze brzmienie) i na końcu Harmon Kardan. To tak na szybko....

• 2 tygodnie później...

Witam.

Przymierzam się do zakupu odtwarzacza cd do 1 500 zł. Z uwagi na powyższe postanowiłem podpiąć się pod wątek. A co sądzicie o tym:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Generalnie sprzętu dużo i nie wiem co wybrać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest temat ;-)

6006 i tak flaca nie odtworzy, jak masz trochę SACD - Pioneer,

ale jak reszta toru jest średnia, to ja bym brał Onkyo - ma dobry napęd i przetwornik,

a za resztę można sobie jeszcze parę płyt ...

Są też błędy na stronach co do wejść cyfrowych ...

Czasem też kabel więcej poprawi w barwie i analityczności niż dwa razy droższy klocek ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.