Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki tani uzywany cd?

barney

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuje kupic uzywany cd za jaknamniej kasy (ok. 200zl)

Przejrzalem allegro i jest spory wybor w tych cenach, mozecie cos polecic/odradzic, ma to grac z ampli onkyo (stereo)

i monitorkami gale (modelu nie pomne). Musi czytac cd-r i miec pilota.

Zebralem pare sztuk ale jest tego tyle ze nie ma sensu wklejac wszystkiego, moze poprostu z glowy powiecie mi czego szukac.

SONY CDP-591 220zl

YAMAHA CDX-450 220zl

YAMAHA CDX - 410 170zl

Yamaha CD 700 120 zl

Licze na Wasza pomoc

barney

https://www.audiostereo.pl/topic/14068-jaki-tani-uzywany-cd/

Jezeli przewidujesz dlugie uzytkowanie takiego cd to kup cos z tanim laserem w srodku. Co z tego, ze tanio kupisz jak ewentualna reanimacja wyniesie np. dalsze 200zl.

Wiem, przekrocze budzet, cdx593 zaczyna sie od 400zl - napewno czyta cdr, laser tani, podatna na tuning i nie jest to 10cio latek z Niemiec jak te cd za 200zl.

Jak za jak najmniejsza kasę to jeszcze raz polecę stare tanie CEC'e. Sam mam od prawie roku CEC'a 540 CD (to oznaczenie, by się komuś z czymś innym nie pomyliło zapewne). To nie jest z pewnością najwyższej klasy odtwarzacz ale o innych tu wymienionych też nie da się tego powiedzieć. Mimo wieku kilkunastu lat są one trudne do zajeżdżenia (na bliźniaczym rosyjskim forum znalazłem określenie odnoszące się do mojego modelu "solidny jak traktor") i bezgłośnie pracują, która to przypadłość potrafi przytrafić sie niejednemu nowemu HK, czemu był poświęcony nawet osobny wątek. Co tam siedzi w środku - akurat w moim siedzi Sanyo i dobrze sobie radzi mimo dość nieciekawej o nim opinii. Jakby co - zmienię pewnie odtwarzacz. Jesli wrzucisz do wyszukiwarki, to trochę odnajdziesz, bo nie ja jeden mam taki odtwarzacz ;-)

Nie wybral bym zadnego z twojej listy, poniewaz zalezy Ci na czytaniu CDR ,to rozejrzyj sie za starymi DENONami np.560,860,1015,820 itp.Ale przed zakupem sprawdz stan techniczny,czy laser nie jest podkrecony.A nawet jak padnie to wymiana kosztuje okolo 45zl. Wszystkie fajnie graja ,a i CDR lykaja bez problemu,nawet te nagrane z duza predkoscia. Pozdrawiam.

witam..... ja zakupilem cdx 396 za 300 zl tez z allegro i jestem z niego zadowolony. Czyta cdr, dobrze sobie radzi z porysowanymi krazkami. Jednak zastanowil bym sie nad cdx 596 bo z tego co slyszalem dzwiek jest leprzy a roznica w cenie jest za duza

pozdrawiam

Barney -zalezy Ci na CDR to powtarzam ... unikaj YAMAHY od modelu 393 wlacznie i starszych. Model 396 ,496,596 faktycznie nie robi problemow. Kolega mial trzy yamahy (starsze) i wszystkie momentami sie slizgaly.. A np. CDR z zielonym lub niebieskim nosnikiem to NIE widzialy wcale. Po zaladowaniu plyty 0000 i nic . Wszystkie reagowaly tak samo tzn. ze to nie wina zmeczonego lasera. Dlatego polecilem Ci DENONA . kupisz go tanio i ZERO problemow z CDR. Pozdrawiam

Dzieki za sugestie. Ta moja lista to tak troche bez sensu, poprostu szukalem na allegro.

Czyli polecacie troche nowsze yamahy albo denona, a moze cos z onkyo, mam ampli onkyo.

Nie przesadzal bym z jakoscia dzwieku, sprzet stoi w sypialni a glosniki wisza na scianach, generalnie gra to do poduszki.

>McGyver-gdzie mozna ew wymienic taki laser w wawie, wiem ze w serwisie elektronicznym ale moze polecisz kogos konkretnie.

...wcześniej miałem Technicsa SL-PG 490 (aktualnie stoi u siostry) ma już ze 10 lat i łyka wszystkie CD-R i za niedużą kasę do kupienia. Od kilku lat mam Yamahe CDX-593 i też wsumie czyta wszystkie CD-R ale czasem potrafi się czymś zakrztusić. Pozatym Technics jak dla mnie miał bardziej logicznie dopracowane funkcje sterowania (programowanie itp)

pzdrv

123... test

Amigo nie ma racji co do Yamahy. Swego czasu handlowałem używanym sprzętem, starszych CDeków Yamahy przerzuciłem kilkadziesiąt, wszystkie czytały CDR bez problemu, jeżeli tylko nie wymagały wymiany lasera. Dziwią mnie takie opinie. Nie mam pojęcia skąd się biorą.

Ostatnio sluchalem kilku CD-R'ow uzywajac do tego Yamahy CDX-920RS (tak na oko to polowa lat 80-tych) i ten CD nie mial klopotow z czytaniem wypalanych plyt. To znaczy mial takie same problemy z ich czytaniem jak z czytaniem oryginalow - "slizgal" sie czasem po sciezkach, ale to wina albo zabrudzenia kilku rzeczy w srodku (mam nadzieje), albo padajacego lasera (co tez prawdopodobne zwazajac na wiek tego CD).

CDX 393 nie sluchalem, a seria 396 rzeczywiscie czytala wszystko niezaleznie od koloru (nie sprawdzalem tylko "audiofilskich" czarnych CD-R'ow.

A tak off-topic - nie wiecie co w tej Yamasze siedzi w srodku (laser/naped) - tak na wypadek, gdyby to nie brud byl przyczyna jej klopotow?

Mialem yamahe 393mkII - bez problemow , i jeszcze cdx-570 - cdr bez problemu, natomiast cdrw widzial, ale nie startowal z nia juz, ale generalnie wszystko ok. Z onkyo 7111, nie czytal rw, ale cdr bez problemu wszystkie.

• 11 miesięcy później...

Ktore modele oferuja przyzwoita jakosc takze na wyjsciu sluchawkowym? Czasem musze (lub mam ochote) sluchac wlasnie w ten sposob. Interesuja mnie cd w cenie 150-350zl

Gdzie w Warszawie warto szukac sprzetu (komisy, lombardy...). Na wolumenie coraz rzadziej mozna znalesc cos ciekawego.

ten ma chyba laser sony kss 152, w miare dostepny i tani

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a przetworniki burr-browna wiec chyba do sypialni wystarczy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Co ja tutaj za bzdury czytam... Oczywiscie popieram Adama. Do rzeczy: piszecie o starych Yamahach i widze ze wiekszosc nie ma o nich pojecia... Wiedza niektorych sprowadza sie do tego iz znaja te nowe badziewia z serii x9x. Prawda jest taka ze starsze modele byly nie tylko lepiej wykonane ale tez i lepiej brzmialy. Unikalbym takich cdekow jak 1030 1050 i 1060 ale za te pieniadze i tak sie ich nie kupi. Przyczyna jest prosta: drogi laser. Co do starszych: kupilem ojcu CDX 810 - na pokladzie Black Gate'y i inne cuda - wykonany naprawde niezle ale najistotniejszy jest dzwiek. Porownywalny jesli juz to wylacznie do 993. Laser taniutki i mozna sie pobawic w upgrade. Urni wskazal na Pioneera: OK laser trwaly ale bardzo drogi. PD 7700 ma jednak bardzo daleko do owej Yamahy (mialem PD 8700 - dwa egzemplarze). Odradzam Denony - dzwiek zamydlony. Podobnie Onkyo - wymaga modyfikacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.