Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-Fi i Muzyka nr 12/98 COPLAND CSA 8

zulon

Rekomendowane odpowiedzi

zulon

Postaraj się osobiście posłuchać tego wzmacniacza.

Wspominam o tym,ponieważ opis tego modelu w Hi-Fi i M jest dość odległy od rzeczywistości.

Podobna sytuacja powtórzyła się z Sphinksem 3.

Recenzję można sobie poczytać. Ale zanim cokolwiek kupisz koniecznie posłuchaj. Ja miałem styczność z tymi wzmacniacza na samym początku swojej audiofilskiej drogi. Kupiłem droższy CSA28 bo było warto, sporo lepszy od CSA8 i Sphinxsa to chyba najbardziej udany model tej firmy w tym przedziale cenowym. Tym bardziej teraz gdy najtańszy kosztuje ok. 10000.

witam

mam ten wzmacniacz od 3 miesiecy ale niestety nie mam do niego odpowiednich glosnikow (slucham go na eltaxach millenium) wczesniej mialem cambridge audio a 500 ,uzywalem go z tannoy m1 i nie bylo rewelacji potem zamienilem tannoye na te eltaxy i to byl oczywiscie błąd ,metaliczny puszkowaty dzwiek do du....py,sprzedalem cambridge audio i kupilem yamahe 450 amplituner ,kolejna porazka ale go sobie zostawilem do kinka sie przyda no i ma fajne radio.Jak podpiolem yamahe po dwoch miesiacach uzytkowania csa 8 to przezylem szok roznica nawet na tych kolumnach jest niesamowita teraz chce sie pozbyc tych eltaxow i kupic jakies monitorki pokoj 20 m2

fajny wzmacniacz już masz, kolumn poszukujesz, a co z cd jest już jakieś? Jak nie, albo nie docelowy to nie będziesz się musiał "wstrzeliwać" z charakterem kolumn. CSA8 ma swój charakter i nie ze wszystkim gra jak należy.

cd mialem cambridge audio track 1 i sprzedalem , docelowo mysle o cd marantz 6000 albo o jakims soniaku , moze jak bedzie wiecej kasy kiedys rotel 02 , narazie chce kupic jakies monitorki do wzmaka i przymocowac je na uchwytach do sciany ,mam malutką dzidzie ,ktora zaniedlugo zacznie raczkowac i mysle ze uchwyty to sensowne rozwiazanie , takze bass reflex koniecznie z przodu , moze kupie tannoy fusion 2 ,ale napewno po wczesniejszym odsluchu

hehe - moja dzidzia już na tylne kończyny wstaje i prę kroków nawet zrobi - tak że - sprzęt w polu rażenia. CD Marantza 6000 to sobie do Coplanda odpuść bo się będzziesz musiał ratować potem jakimiś mulącymi kablami. 6000 to parner dla wzmaków Marantza, a z wymienionych powyżej to może ze Sphinxem dałoby się go jako tako słuchać, z Ósemka będzie za ostro i za nerwowo. Coplanda słuchałem kiedyś na Dali 450 i było całkiem fajnie, dobrze grał z Monitorami Sonusa (Minuetto, Concerto,Concertino), zapewne nieźle by wypadł z Dynaudio 42/52, AudioAcademy Dione ale to już domysły. Trzeba mu w każdym razie dac coś o lekko ocieplonym charakterze.

Do CSA8 kup odtwarzacz sony, nigdy marantza bo to nie bedzie grac. Co do twardości to według mnie winę za to ponosi kabel sieciowy, gdy się go wymieni, ten w środku tez, różnica jest ogromna!!!

AAAAaaaa znowu za brzmienie odpowiada kabelek. Ratunku!

Człowieku, przecież gdyby tak było to wzmacniacz by brzmiał inaczej przy każdej elektrowni, porze dnia... Żona włacza pralkę i nagle perliste wysokie tony, syn komputer i brak basu, tak? Krecha!

najlepsze kolumny jakie udalo mi sie polaczyc z csa 8 to vienna acoustics haydn. Zgral sie tez gral z proac tablette, dynaudio contour 1.3. Zrodlo - dobrze zagra jakis sony i linn czyli raczej cos cieplego bez ostrosci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.