Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc w doborze kolumn do Nad NAD C326BEE

pazzo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych audiofilów !

Jestem pierwszy raz na tym forum więc proszę o wyrozumiałość! Chciałbym prosić o pomoc w doborze kolumn do wzmacniacza Nad C 326BEE, który zamierzam niebawem kupić. Chcę zakupić kolumny podłogowe do 3 tyś zł. do pomieszczenia 20 m2, Lubię mocny bas, przejrzysty dźwięk gitar. Słucham różnorakiej muzyki od heavy metalu, death metalu, hard metalu, blusa i rocka. Uwielbiam : Led Zeppelin, Black Sabbath, Pink Floyd i Judas Priest , Slayera, Magadeth, Lamb of God . Steva Vai, Joe Santriani itp. Czytałem już wiele postów na temat kolumn i głowa mnie po prostu boli. Jestem z małej miejscowości więc odpada udanie się do audiofilskiego sklepu w celu doboru odpowiedniego sprzętu. Chciałbym też do tegoż nada dobrać odpowiedni odtwarzacz CD do kwoty 1 tyś złotych. A może polecicie mi całkiem inny wzmacniacz? Zdaję się na Waszą fachowość i proszę o pomoc !

Witaj.

Kolumny mają być nowe czy mogą być używane?

Kolega miał ten wzmak i grał na Pylon Audio Saphire 25 i był zadowolony. Od siebie polecę Heco.

Z używek możesz zobaczyć Monitor Audio rs8.

Witaj.

Kolumny mają być nowe czy mogą być używane?

Kolega miał ten wzmak i grał na Pylon Audio Saphire 25 i był zadowolony. Od siebie polecę Heco.

Z używek możesz zobaczyć Monitor Audio rs8.

Raczej kolumny nowe, mam wzmacniacz Nad 312 i grają na nich jakieś kolumny Polskie z lat 90, jakoś dają radę przy heavy metalu, gorzej było z Black Sabbath i czymś szybszym w postaci np. zespołu Cannibal Corps.

Na pewno pozostań przy NAD C326 BEE, to świetny wzmacniacz w swoim budżecie. Świetnym uzupełnieniem będzie polska konstrukcja Pylon Audio Sapphire 25. Warto spojrzeć także na Polk Audio S55 oraz Dynavoice DF-5. Jako odtwarzacz zastosuj NAD C516 BEE. Pamiętaj, że przy zakupie zestawu możesz liczyć na lepszą cenę, może wtedy starczy budżetu na lepsze elementy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jak ma być nowe to już lepiej onkyo a-9150 do tego cd onkyo c7030 .

Do tego coś z oferty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak nie przypasi to odsyłasz.

Ukryta Zawartość

Do tej muzyki polecam zestaw NADC326bee z DaliZ7+Yamaha WXAD10.Posiadam taki od pewnego czasu i ani nie myślę o zmianie.Unikaj kolumn,które grają wysokim środkiem,bo inaczej gitary rozerwą Ci uszy.

Panowie, nad+nad+bmn wtedy zagra.

A co to jest bmn ? Tylko się nie śmiej bo jestem tu nowy!

Yamaha z nadem może być ok. Jednak nadziska do kwadratu mogą muła złapać;-) kolumny obie dobre

Do swojego używanego nada 316 chciałem kupić odtwarzacz yamaha CDX-596 Pro Bit, czy to jest dobry wybór?

Pomyłka Cygaret , nada 312 !

A co to jest bmn ? Tylko się nie śmiej bo jestem tu nowy!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem kiedyś 304, grały fajniej jak te nowe. Tak teraz patrze, że mocny bas to raczej coś ala heco aurora lub elaci. Myśle, że robisz błąd kupując na ślepo. Lepiej wydaj te 2 stówki na byne i jedź do salonu. Posłuchaj, nie będziesz żałował

Za tysiaka to bym kupił tani niezawodny cd i dac magica.

Musica curat cor meum et animam meam delenit

No tak ale Dali Zensor 7 kosztują prawie 4 tysiące złotych, tyle nie jestem w stanie wydać .. Natomiast Heco to które? Nie chcę też aby gabarytowo były za duże . Muszą być koniecznie do muzyki której słucham.

Z Heco to Music Style 900 lub Aurora 700.

A jakbyś mógł dołożyć to polecam te:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No tak ale Dali Zensor 7 kosztują prawie 4 tysiące złotych, tyle nie jestem w stanie wydać .. Natomiast Heco to które? Nie chcę też aby gabarytowo były za duże . Muszą być koniecznie do muzyki której słucham.

. Sprawdź priv

Nowe kolumny do 3tys grające dobrze metal. Czarno widzę. Dali do metalu... Świetny pomysł...

Są kolumny grające metal tak jak należy, ale nie sa nowe i ciężko je dostać. To B&w Dm 16.

Dziękuje Wam a pomoc, teraz mniej więcej wiem co mam szukać. Skorzystam jednak w porady i pojadę do większego miasta posłuchać sprzętu. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam Wszystkich.

A BMN to taka większa manufaktura w Bydgoszczy:

Ukryta Zawartość

masz 8 Ohm, łatwe wysterowanie, dobre głośniki i opinie

a do tego różne wersje wykończeń; w zależności od portfela :-(

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Nowe kolumny do 3tys grające dobrze metal. Czarno widzę. Dali do metalu... Świetny pomysł...

Są kolumny grające metal tak jak należy, ale nie sa nowe i ciężko je dostać. To B&w Dm 16.

Właśnie znalazłem te kolumny, jesteś pewien, że nadają się do ciężkiej muzyki ?

B&W są cholernie szybkie na basie, na metal będzie extra. Niestety dla mnie te kolumny nie potrafią oddać barw przy normalnej muzyce. Rzecz gustu ;-) Ale popieram Stefana.

Musica curat cor meum et animam meam delenit

B&W są cholernie szybkie na basie, na metal będzie extra. Niestety dla mnie te kolumny nie potrafią oddać barw przy normalnej muzyce. Rzecz gustu ;-) Ale popieram Stefana.

znalazłem je za nieduże pieniądze i tak się zastanawiam. Oczywiście nie słucham tylko metalu , uwielbiam także blues , hard rock, i muzykę z lat 70 . Chyba je wezmę , 500 złotych to żadne pieniądze.

A BMN to taka większa manufaktura w Bydgoszczy:

Ukryta Zawartość

masz 8 Ohm, łatwe wysterowanie, dobre głośniki i opinie

a do tego różne wersje wykończeń; w zależności od portfela :-(

To BMN jeszcze istnieje? Strona jakaś taka nieaktualizowana z 10 lat...

Ukryta Zawartość

Nie wiem w jakiej formie są B&W, które znalazłeś, ale jest para w nienagannym stanie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.