Skocz do zawartości
IGNORED

POWIEDZCIE MI COŚ O KOŃCÓWCE SHARP 7700

SZYBA

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, to nie jest miniwieża. To plastikowe gówno, które miało udawać poważny sprzęt a żeby nie kojarzyło się to z wieżami podzielili na elementy i tyle.. Ciekawe że do dziś ludzie połykają haczyk i się na to nabierają. Zobacz jakie małe toto ma trafko, jak śmieszną pojemność kondensatorów. 200W haha, Radmor 5102 miał większą pojemność przy mocy 25W..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) widzieliście za ile jakiś kretyn to kupił? Chyba się przerzucę z Radmorów na sharpy ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie - tutaj juz bez żartów!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szyba. Mam pomysł, kup ta końcówkę, 100 zł to nie dużo, powiesz potem na forum,jak to gra i w ogóle co to jest. najwyżej sprzedaż na Allegro jak nie będzie OK.

Jedno jest pewne i będę tego bronił,że te końcówki mają moc i TYLKO do tego są robione!Nie zagrają lepiej niż pozwoli im na to sama hybryda STK.Boje się,że w C-1000 zastosowali poprostu maksymalne napięcia i prądy DLA STK4050II lub V i uzyskali po 200W na kanał. Patrząc,że szerokość tych klocków jest porównywalna z szerokością Yamahy to trafa nie są takie małe jednak czy dają taką moc jak jest napisane to nie wiem.

Podsumowując mamy generator mocy z poborem zapewne około 1400~1500W i obleśnymi (jak tak można zbeszcześcić VU??) wskaźnikami.Gradka dla osoby,która chciałaby to tuningować i uwielbia dźwięk STKów:)

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Ja tej końcówki już nie kupię bo została sprzedana tak jak napisałem wcześniej a ta jest z wyglądu gorsza niż ta na pierwszej fotce .

• 3 tygodnie później...

Cze mam włąsnie końcówkę sharpa 7700 tylko spaliły mi sie w niej dwa rezystorki. Jakbys mógł mi zrobić fotki albo odpisać ich kod paskowy i przesłac na maila był bym wdzięczny. te rezystowy to R841 i R842 znajdują sie mnie więcej na środku płytki obok dwóch zwinietych cewek. Mój mail [email protected] z góry wielkie dzieki.

to jakieś perypetum mobile ten sharp 7700 jak na takim małym radiatorku ma to dać na wyjscie 2x200w w technicsie przy 2x100w radiator jest na 2/3 obudowy jakieś 2kg aluminium a w tym sharpie wygląda na max 0,5kg (co daje max 2x50w , może oni tą moc liczą w pmpo to wtedy... to 2x2000w nie będzie mało)

czy ja napisałem ze radiator daje moc ?! .Kazdy wzmacniacz ma swoją sprawność w przypadku klasy AB sięga ona od 40 do 60% ,czyli 60 do 40 % jest zamieniana w ciepło i musi zostać wypromieniowane do otoczenia. W przypadku tego wzmacniacza nawet jak by miał 2x140W to średnio musiało by być wypromieniowane 140W(~50 %)

Ale syf ! chyba bardziej mi się podoba pusa obudowa od ruskiego telewizora na smietniku niz ta końcówka ze wskaznikami analogowymi. Koszmar! Ladniejsze jest dla mnie wiadro pelne węgla kamiennego ;>

Moze najładniejsze to to niejest. Sprzet pochodzi z konca lat 80 .Mysle ze jak bys w tamtych czasach zobaczył cos takiego na zywo to bys sie zsikał z podziwu. I zazdrosci

Pozdrawiam.

Pamięć mam zawodną, ale mialem w roku 90 lat 14 i chyba mialem juz wtedy pierwszą wieżę. Byla to diora z serii 700. moglo być to nieco pózniej nie pamiętam. Na to cudo bym się nie zamienil o sikaniu tez nie ma mowy. Pozdrawiam

nawet jak na wydzielaną moc 140w to i tak ten radiator coś malutki chyba że ma wymuszony obieg powietrza przez wentylator ale i tak w środku to wygląda jak made in austria z początku lat 90

• 2 miesiące później...

Cos dla miłosników tych "plastykowych " koncówek mocy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a jak ktos by chciał to moze kupic sobie samą obudowę idealna do GC ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

coraz wiecej tego na allegro ,a jakie ceny ......n/c

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.