Skocz do zawartości
IGNORED

POWIEDZCIE MI COŚ O KOŃCÓWCE SHARP 7700

SZYBA

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem tylko tyle że jest duża i kosztuje 100 złotych w komisie stan techniczny 100% , wizualny 90% .

Na co zwrócić uwagę podczas sprawdzania tej końcówki .

Nie posiadam przedwzmacniacza ale z czasem kupię , będzie sprawdzana na disc-manie i czy da sobie radę z kolumnami 150 wat mocy nominalnej .

Prosił bym o szybkie i sensowne wpisy bo mam zamiar ją jutro kupić ale nie wiem czy warto bo to co wiem Sharp to nie firma .

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Sharp to firma ale raczej nie specjalizujaca sie w sprzecie wysokiej klasy a koncowka za ta cene to smieszne albo uszkodzona albo... a czy to na pewno koncowka???? No i sprawdzanie discmanem - no wybacz Stary ale to smieszne... Ciekaw jestem co na to inni koledzy.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Bardzo ciekawy link:http://www.akkustadl.de/shop/assets/s2dmain.html?http://www.akkustadl.de/shop/5000139453099891a/5000139453095df03/50001394530961254.html

Okazuje sie ze Sharp 7700 to... bateria:):):)

discomaniac71 -> Piszesz : "No i sprawdzanie discmanem - no wybacz Stary ale to smieszne..."

Trzeba pochwalic SZYBE za dobry pomysl, a nie smiac sie z niego. Jesli SZYBA chce sprawdzic czy koncowka dziala, to discman w zupelnosci do tego wystarczy. Jesli ma dobre wyjscie to wystarczy i do czsu kiedy SZYBA kupi przedwzmacniacz. Co do jakosci koncowki Sharpa to ciezko powiedziec. Jaka by nie byla, to po podlaczeniu prawdziwego przedwzmacniacza bedzie grala pewnie lepiej niz strowana discmanem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Persec zgadzam sie do samego sprawdzenia czy dziala ale nie odsluchu parametrow. A w ogole wesze tu niezla scieme bo jak swiat swiatem o koncowkach mocy Sharp nie slyszalem a w sprzecie siedze juz pare lat...

discomaniac71

Słaby masz słuch.

Końcówki mocy sharpa parę razy widziałem na allegro.

Niestety nie udaje mi się wejść do archiwum Sharpa,ale jak coś będę miał to podrzucę linka.

SZYBA czy to ta koncowka?

[obrazekLUKASZ-231637_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wiem co to jest bo pare razy widziałem na giełdach... Szczerze mówiąc, to ciężko to nazwać wogóle końcówką mocy - to jest taki niekompletny wzmacniacz od jamnika w duzej, brzydkiej, plastikowej obudowie. Za 100zl lepiej spróbuj kupic jakis stary amplituner albo kup sobie lepsze słuchawki do discmana.

ten ampli jest zbudowany na układach hybrydowych firmy sanyo. siedzą tam bodajże stk4048. technics tez takich uzywał w swoich mocniejszych amplikach. same te kości sa warte duzo wiecej niz 100zł. z tego co pamietam to jest to konstrukcja dual mono -dwa trafa(duze), zasialcze o sporej pojemnosci filtrujacej -ogólnie duzo mocy ale raczej słabej jakosci. jesli ma byc głosno...

Jedno trafo duze. Stk maksymalnie wyżyłowany,poograniczane pasmo, by się nie wzbudzał-trzeba popracować nad nim, ale i tak gra biednie (dla audiofila).W segmencie standart-bardzo dobry klocek.

Włączanie zasilania jest sterowane z przedwzmacniacza. Bez przeróbki po włączeniu sieci jest martwy.

Element z taniej wieży. Użyto stk wg katalogu 100W,trafo chyba ze 450 W.Same elementy dużo droższe.

Posiadam taką koncówkę .Jedno co moge o tym powiedziec to nie jest dual mono. Gdzies wyczytałem ze ma to ok 140 wat na kanał. Dual mono był w innym modelu bardzo podobnym do tego ale o wiele mocniejszym (o ile dobrze pamietam pobór mocy jakies 1000 w) .Aha i zeby to zadziałało trzeba zewrzec przekażniczek w srodku który jest wlutowany na płycie. O brzmieniu nic nie moge napisac bo nie słuchałem tego,sprawdziłem czy działa i od tej pory stoi w szafie i czeka na zastosowanie.

Pozdrawiam

Mam znajomych z obydwoma modelami tych końcówek.Dźwięk mocny ale daleki od ideału.Bas mają lepszy i głębszy od Technicsa ale jakościowo niestety są w tyle (porównywałem tylko z SU-V900).Wyższy model również posiada jedno trafo mimo iż za tabliczce znamionowej jest chyba 1024W poboru.Wrażenia solidnej budowy niestety nie robią.Nie postarano się też z ilością filtracji przy takiej mocy (jeśli dobrze pamiętam max to 12000uF). Chcąc coś w niej poprawić na wstępie poprawiłbym chłodzenie (firmowe jest dość ryzykowne). Pozatym okablowanie nie ma się nijak do teoretycznie dostarczanej mocy.Pozatym sporo takich detali jak gniazda głośnikowe itp.

Jeśli zależy Ci tylko na mocy bez zapędów wysokiej klasy Hi-Fi to moge polecić bo w końcu STK nie były takie tragiczne.

Impreze możesz na niej rozkręcić tylko uważaj bo jak już STK się uszkadza to nie ma litości dla kolumn i daje pełne zasilanie na wyjście więc dobrze sprawdź zabezpieczenie.

Żeby ją odpalić to tak jak kolega wspomniał wystarczy zrobić jedną zwore na przekaźniku.

Trzymając się tematu 100 zł to nawet jak za SHARPa mało i niezbyt wiarygodnie.Jeśli sprzedawca powie,że bez przedwzmacniacza nie da się uruchomić to dostarcz jej napięcia na wejście (niestety nie pamiętam czy było to 5 czy więcej volt) i sprawdzaj.Możliwe,że tym argumentem będzie chciał się pozbyć za przeproszeniem złomu.

Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Mam przedwzmacniacz pożyczyłem od kolegi sprawdzę ją na kolumnach Sharpa i napiszę wam co z tym będzie , na discmanie nie będę tego słuchał ja tylko chciałem sprawdzić przez discman czy jest sprawna ale mam teraz przedwzmacniacz więc będzie lepiej .

Gostek chce za nią 100 złotych .

Potrzebuje jakiegoś sprzętu do posłuchania głośnej muzy a do czystej mam Radmora . Ta końcówka ma pobór 550 W i jest dokładnie taka sama jak na zdjęciu od Persec .

Mam znowu pecha , wczoraj wszedłem do komisu u mnie w Bytomiu gostek właśnie kupił od jakiegoś jelenia tą końcówkę przyklejał cene 100 złotych a dał za nią 30 złotych .

Wiem że jest 100% sprawna .

Dzisiaj wchodzę z przedwzmacniaczem do tego komisu stoi na półce sprzedana .

Szkoda bo Pan sprzedający próbował ja na Altusach 300 i mocowo dawała całkiem dobry efekt z drżeniem szyb w komisie o całkiem dużej powierzchni .

Wielkie dzięki za pomoc .

Pozdrawiam SZYBA

Jeśli dalej poszukiwana, to jest właśnie na Allegro:

Ukryta Zawartość

Są też zdjęcia i można sobie pooglądać.

Ukryta Zawartość

Dajcie spokój z ta końcówką - miał ja kiedyś mój kuzyn w całej wiezy Sharpa - 1000 W PMPO - to badziew nad badziewami ;-( Typowy marketowy szajsik z poczatku lat 90-tych, a moze nawet z końca 80 tych, do kompletu był magnetofon, tuner, CD starej daty i oczywiscie błyskajacy korektor + kolumny ze sklejki....

To konstrukcja z polowy lat 80-tych, CD byl wkladany pionowe, rzeczywiscie mialo to 1276348 diod i swiatelek i gralo raczej marnie...nadaje sie na imprezy do piwnicy, pozatym raczej nie warte tych 100 PLN...

Ja też proponujęzakonczyc temat tej końcówki. Wydaje mi sie, ze to nie jest forum o mini wieżach a ten sprzęt klasą im dorównuje (i to tylko co słabszym modelom). A tak wogole to takie cudo mozna kupic za jakies 50-60 zl na gieldach (u ludzi majacych towar z wystawek w niemczech). I jak czytam wpisy że to jest dual mono, ma kilkaset wat mocy i jest zajebiste to nie moge wytrzymac ze smiechu...

Ja obronie nieco wyzszy model tej końcówki ze znamionowym poborem 1124W. Siedzą w niej dwie hybrydy STK4050II (około 89 zł sztuka).Każda może być zasilana napięciem +- 95V. W Scharpie są po dwa trafa,mostki i po dwa (na kanał) kondensatory 6800uF/100V (tutaj już bardzo zaoszczędzili). Porównywałem głośnością (w sylwestra) z moim robionym SU-V900 i nie wykazała się większą głośnością ale zaskoczył mnie jej bas.Dużo niższy,swobodniejszy ale z energią.Nie robie sobie nadziei co do góry pasma tej końcówki (nie ten typ kolumn do sprawdzania) ale moc ona ma i może napędzić duże kolumny. Niestety to co ją w moich oczach deklasuje to wygląd, materiał z jakiego jest wykonana obudowa i gniazda,które w moich oczach nie nadają się nawet do przeniesienia poprawnie 30W mocy.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

No to Panowie ... do walki!!! :-)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ta jest DUUUUŻO słabsza.Robiona na jednym trafie i na jednym STK.200W na kanał nie ma na 100% bo tyle osiągnąć może jedna STK4050II lub STK4050V przy zasilaniu maksymalnym i odpowiednim trafem.Nie pamiętam ile dokładnie poboru ma ten Sharp7700 ale jest to chyba kolo 600 lub nieco wiecej W jednak moge się mylić.Warto się pobawić uważam w ten wyższy model.Wygląda on o tyle lepiej,że ma wskaźniki wysterowania (pionowo na diodach) z regulowanym zakresem.Pozatym tak jak już pisałem zrobili niemal dual mono.

Ja może źle powiedziałem ale tak ładnie błyskają i to na zielono.Można kolory sobie zmieniać przez wyluty:D

Nie jest tak bardzo tragicznie tylko troszkę.Pozatym tego bym sobie nigdy nie kupił.Wolałbym od zera na tych STK składać.

Kolejny piecyk!!! Można zobaczyć "rozbieraną" fotkę :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.