Skocz do zawartości
IGNORED

Kler Smarzowskiego

Rekomendowane odpowiedzi

Co mają nie dopuścić... chociaż nigdy nie wiadomo, skoro trailer zmienili po jednym dniu emisji - jedna gwiazda ekranu protestowała ;)

Zwiastun fajny, ja się wybieram. Jestem fanem Smarzowskiego i Szumowskiej

Film dopuszczą

lecz na czarnej liście sie znajdzie ( nie zdziwię sie )...kiedyś widziałem zakazaną listę zespołów rockowych wiadomo przez jaką instytucje...

Będzie w kinach ( niektórych) ale wywoła awanturę.To może być nawet PiSowi na rękę bo spolaryzuje społeczeństwo i będzie argumentem na istnienie diabła liberalnego.Dowód na istnienie oblężonej twierdzy ( prawdziwych katolików).

Do kin chodzi niewiele ludzi.Myślę,że więcej widzów film zobaczy z pirackich płyt czy z internetu.

Ważne, aby ludzie po obejrzeniu wyciągnęli z tego naukę, zastanowili się nad tym, jak dajemy się doić tej watykańskiej mafii... lecz jak znam życie, większość jak co niedziela bezkrytycznie poleci do kościoła i będzie plebana całować po rękach, klepać paciorki i sypać na tacę. Taki mamy zakodowany program w głowach narodowo-katolickich, i tak jest od wieków :(((

Gość

(Konto usunięte)

... dopuszczą to do emisji???

Jeśli dopuszczą to przed kinami będą krucjaty blokujące dostęp do kina w którym ten film będzie wyświetlany .

Smarzowskiemu wytoczą proces o obrazę uczuć religijnych z obrazą uczuć politycznych włącznie skazując biedaka na banicję .

Jedynym rozwiązaniem aby ten film nie był wyświetlany to zamiana kin w "DOMY BOŻE" .

Gość

(Konto usunięte)

wyświetlany to zamiana kin w "DOMY BOŻE" .

Wszystko idzie ku dobremu

Każde centrum handlowe miało by z palca przynajmniej dwie duże świątynie zamiast kin . To samo mniejsze kina. Podobny los czeka teatry przed wystawianiem niereligijnych krytykujących K.K sztuk.

Film dopuszczą

lecz na czarnej liście sie znajdzie ( nie zdziwię sie )...kiedyś widziałem zakazaną listę zespołów rockowych wiadomo przez jaką instytucje...

Mam to nawet gdzieś wydrukowane żeby moja rodzina trochę poczytała . Jakby elaborat ks Sawy był wdrażany w życie w formie ustawy to każdy z nas poszedł by siedzieć za obrazę uczuć religijnych . Na tej liście były prawie wszystkie znane kapele rockowe na świecie które każdy z nas pewnie posiada z wyjątkiem muzyki poważnej . Za to pieśni religijnych tych liturgicznych i oazowych było by tyle że łeb by pękał i zbierało by się na torsje.

Edytowane przez Gość

Będzie krzyk ślepego moheru i kieckowych politycznych więc widz się znajdzie.

Zapowiada się nieźle :-))

kiedyś widziałem zakazaną listę zespołów rockowych wiadomo przez jaką instytucje...

Ja czytałem naukowe dywagacje, że słuchający ten rodzaj muzyki są poddawani podprogowym przekazom i skończy się to opętaniem ;-))

Po moich synach jakoś tego nie zauważyłem, a katowani byli od narodzin...

I wyszli na ludzi (osłuchanych też).

Edytowane przez klecha

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Gość

(Konto usunięte)

Ja czytałem naukowe dywagacje, że słuchający ten rodzaj muzyki są poddawani podprogowym przekazom i skończy się to opętaniem ;-)

Beatlesi stosowali taki myk w swoich późniejszych nagraniach , puszczali podkład muzyczny perkusji od tyłu nałożony na właściwą ścieżkę audio i to był ten podprogowy przekaz .

Jeśli chodzi o pewną instytucję w Polsce to zależało by jej na wprowadzeniu totalnego skrajnie średniowiecznego ciemnogrodu wmawiając owieczkom że każda ilość światła elektrycznego i korzystanie z dobrodziejstwa jakim jest elektryczność skończy się skrajnym opętaniem . Tylko łuczywo i świece + obrazek stanowią właściwy komfort i karmę dla duszy . Znajomość czytania , pisania , liczenia niekoniecznie .

Edytowane przez Gość

Tylko łuczywo i świece + obrazek stanowią właściwy komfort i karmę dla duszy

plus napierdzielanie w dzwony ile wlezie, począwszy najlepiej od szóstej rano.

Ano właśnie, rację macie Koledzy. Tylko co z tego, Moherowy Naród Wybrany nie obejrzy nawet tego filmu i nic z niego nie wyniknie. Wszak oni wolą kurwizję oglądać, tam jest prosty i trafiający do ludu przekaz.

Gość

(Konto usunięte)

Ano właśnie, rację macie Koledzy. Tylko co z tego, Moherowy Naród Wybrany nie obejrzy nawet tego filmu i nic z niego nie wyniknie. Wszak oni wolą kurwizję oglądać, tam jest prosty i trafiający do ludu przekaz.

To taki pies ogrodnika . Sam nie zje i innym nie da się posilić w dodatku skrajnie durny + durnowaty .

Gość

(Konto usunięte)

Będzie krzyk ślepego moheru i kieckowych politycznych więc widz się znajdzie.

Zapowiada się nieźle :-))

Ja czytałem naukowe dywagacje, że słuchający ten rodzaj muzyki są poddawani podprogowym przekazom i skończy się to opętaniem ;-))

Po moich synach jakoś tego nie zauważyłem, a katowani byli od narodzin...

I wyszli na ludzi (osłuchanych też).

Jak możesz dzieciom tych "szatanów" puszczać...karygodne ;-)))

plus napierdzielanie w dzwony ile wlezie, począwszy najlepiej od szóstej rano.

To akurat się dzieje...bylem ostatnio na wakacjach...o 6 rano pół godziny dzwon na mszę już wzywał...

Tak - wy****olić KK z życia publicznego. Natychmiast.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Gość

(Konto usunięte)

Wyniknie to że film odłożą na półkę po to aby inni tego nie oglądali . Pies ogrodnika w najdurniejszym wydaniu się kłania . Mi jak coś się nie podoba to nie oglądam , ale daje obejrzeć innym , niech sobie oglądają ich sprawa . W teoretycznym państwie , teoretyczna kultura "tzn jej brak" i wszystkie chwyty dozwolone . Jasiowi się nie podoba to wszyscy tego nie obejrzą , bo nie .

Edytowane przez Gość

Pamiętam trailery Drogówki, które zapowiadały tanią satyrę a w kinach pokazano jeden z bardziej niejednoznacznych i założonych filmów Smarzowskiego. Nawet jak teraz pojedzie po "panach w sukienkach" to pewnie nie tak jak zapowiada to trailer nastawiony na sprzedaż w pierwszym tygodniu, puki publika nie skapuje się, że to jednak nie Patryk V.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Autorem wątku jestem ja więc proszę napisz dlaczego kk należy usunąć z życia publicznego?

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Gość

(Konto usunięte)

Autorem wątku jestem ja więc proszę napisz dlaczego kk należy usunąć z życia publicznego?

Dlatego że K.K. nie jest od polityki tylko od tego co deklarował przeszło 2000 tys lat temu .

Teraz to jest mafia i z dawnym chrześcijaństwem nie ma nic wspólnego . Zwłaszcza w Polsce . Swoje mafijne zasady zaczęli wprowadzać w średniowieczu a doktryna ich właśnie jest średniowieczna . Wciskanie ciemnoty+ grabienie z kasy .

Filmy Wojciecha Smarzowskiego należą do tzw trudnego kina i nie są kierowane do widzów trzymających w jednym ręku papierowy kubek z COCA COLĄ a w drugim hamburgera .

Zanim ktoś zacznie oglądać filmy Smarzowskiego niech najpierw obejrzy to

1. Nakarmić kruki Carlosa Saury

2. Popioły Andrzeja Wajdy "świetnie grany mazurek Dąbrowskiego "

3. Baza ludzi umarłych Czesława Petelskiego .

5. Pociąg Jerzego Kawalerowicza.

6. Wesele nakręcone w 1972 roku przez Andrzeja Wajdę .

Edytowane przez Gość
Gość

(Konto usunięte)

Filmy Wojciecha Smarzowskiego należą do tzw trudnego kina i nie są kierowane do widzów trzymających w jednym ręku papierowy kubek z COCA COLĄ a w drugim hamburgera "Część moherów nawet tego nie potrafi". Wymagają od widza logicznego myślenia i wyciągania wniosków mimo licznych wulgaryzmów dlatego ci którzy nie oglądali kiedyś filmów lekturowych oraz nie zasmakowali tzw trudnego kina , niech nie zabierają się za filmy Smarzowskiego bo ich do końca nie zrozumieją poza wulgaryzmami , a to nie o to chodzi .

Edytowane przez Gość

Dlatego że K.K. nie jest od polityki tylko od tego co deklarował przeszło 2000 tys lat temu .

Teraz to jest mafia i z dawnym chrześcijaństwem nie ma nic wspólnego . Zwłaszcza w Polsce . Swoje mafijne zasady zaczęli wprowadzać w średniowieczu a doktryna ich właśnie jest średniowieczna . Wciskanie ciemnoty+ grabienie z kasy

między innymi dlatego...slaaawek

Panowie bardziej merytorycznie w temacie filmu, taka mała prośba.

Odpowiednie wątki dotyczące kościoła i jego działalności już są.

Rzecz jasna temat filmu nawiązuje w swej treści do tego, o czym wiemy od lat - jeśli nie wieków o tej instytucji. Jednak w tym temacie skupmy się bardziej na samym obrazie oraz przekazie.

Nie na K.K.

Serdeczności.

Mod.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Gość

(Konto usunięte)

Panowie bardziej merytorycznie w temacie filmu, taka mała prośba.

Odpowiednie wątki dotyczące kościoła i jego działalności już są.

Rzecz jasna temat filmu nawiązuje w swej treści do tego, o czym wiemy od lat - jeśli nie wieków o tej instytucji. Jednak w tym temacie skupmy się bardziej na samym obrazie oraz przekazie.

Nie na K.K.

Serdeczności.

Mod.

Film Smarzowskiego Kler ma się pokazać cirka 28 albo 29 września , są szczątkowe zwiastuny w sieci , czyli film się w całej okazałości nie pojawił . Może w ogóle zamknąć wątek i zbanować ten film na przyszłość w tej zakładce tematycznej , gdyż będzie to dyskusja religijno-poiltyczna . Każdy temat nawet audio na przykład z braku określonych artykułów stanie się tematem politycznym i pisanie czegokolwiek i na cokolwiek w tych warunkach będzie niemożliwe .

Jednak w tym temacie skupmy się bardziej na samym obrazie oraz przekazie.

Jednak w tym temacie skupmy się bardziej na samym obrazie oraz przekazie.

Jak pisze Arkadowski , jak można skupiać się bardziej na obrazie . To że klisza była Kodaka ? Film był niedoświetlony . Zbyt głośna ścieżka dźwiękowa ? Film to przede wszystkim treść , krytyka czegoś , przesłanie .

Edytowane przez Gość

jak można skupiać się

Skupiać się na treści filmu, nie na wywodach tematów pobocznych.

Już lecą gromy na moderację, że nie reaguje kiedy "obraża się" katolików.

I to by było na tyle.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

• Pokaż nowe odpowiedzi