Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA RX-V 750 czy H/K AVR 230

rusi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne forum i proszę o radę w doborze amplitunera przede wszystkim do odsłuchu w stereo jak i przestrzennie, kd okazjonalnie. W przedziale cenowym 2000 PLN brałem pod uwagę YAMAHĘ RX-V 750 i H/K AVR 230(chyba, że są inne amplitunery). Pokój 23m2. Pozdrawiam Pacio

https://www.audiostereo.pl/topic/13984-yamaha-rx-v-750-czy-hk-avr-230/

Bardzo jestem ciekaw tego wątku... Ja, 3 tygodnie temu zdecydowałem się na Harmana. Wcześniej miałem Y440 i chociaż przyznaje, że różnica w stosunku do Y750 jest miażdżąca, to mój wybór padł na Harmana. W stereo jest zachwycający, porównanie z Y440 nie ma sensu. Ostatnio podłączyłem wreszcie głóśniki 5.0 i nie wiem dlaczego, wszyscy narzękają na kino. Władca Pierścieni zatyka!

oh pogirl pogiel.......cieszysz sie jak mały brzdac jak dorwie zabawke:).Ciekawe co powiesz za kilka miesiecy.......:).A teraz do rzeczy.Polecam oczywsicie Yamahe 650 a nie 750 bo sie nie opłaca zdeycdowanie.H/K według mnie jest gorsze,takie jest moje zdanie.Słuchałem 650 co prawda gorsza od wczesniejszej serii ale trzyma poziom jak na Yamahe,A H/K to taki zdechły dziadek.

Pozdr

"Czy te wcześniejsze wersje Yamahy czytają formaty SACD i DVD AUDIO i czy posiadają wejście PHONO"

wiesz mówimy chyba a ampli a nie dvd.Wiec jesli chodzi o ampli nie słyszałem zeby jakies nie czytał bo zaden tego nie zrobi bo nie ma czytnika;)

ej koledzy szanowni z forum KD czy mój pierwszy post i porada polegała na wcisnieciu tego co mam do sprzedania?? przeciez wyraznie napisałem ze najlepiej posłuchac i sie samemu przekonac prawda??a jak sie nie usłyszysz znacznej róznicy to po co przepłacac,prawda?? a Wy jak dzieci zwłaszcza PauliPF dogryzacie człowiekowi,ehh.

Pozdr

"zdechły dziadek"....... hmm no tak H/K gra płasko i nie potrafi napędzić nawet kiepskich kolumn bo i skąd ma brac moc?

spójrzcie na parametry:

moc w trybie wielokanałowym 6 x 50W

rezerwa wielkoprądowa 35A

toć to chłam..nie ma to jak Yamaha ta to ma 5x135W to dopiero jest wygar...normalnie łeb urywa.....

Tyle tylko że.... no właśnie...Yamaha podaje moc dla obciązenia na jednym kanale a H/K dla obciązenia na wszystkich. H/K ma 35A rezerwy prądowej która pozwala rozkoszować się dzwiękiem mocnym, czystym i bez zniekształceń tam gdzie Yamaha spasuje.

Ludzie przestańcie ulegac populizmowi i marketingowemu bełkotowi wystarczy spojrzeć na pobór prądu, jeśli ampli pobiera 250Wat to jakim cudem może oddać 500W??

MYŚLCIE bo poprostu czasem ręce opadają.

i min tutaj yamaha podpada ze oklamuje i jest nastawiona na ludzi ktorzy nie maja pojecia o sprzecie, widza duzy klocek z dvd i zestawem kolumn za 2,5 tys i chapia jak zli ;) i oto chodzi a jak to gra to nie wazne ;P elfana wywioza na taczce z tego forum kiedys ;) i jesli bede zle nastawiony do firmy yamaha to przez elfan-a ;) moze on ma takie zadanie zniechecac do yamahy ? huhu :D

Witam,

A ja koledze doradzam zakup Onkyo 602 e, bo w niczym nie ustępuje Y 750ce a w/g czasopism, którym swoją drogą nie wierzę:) to nawet przewyższa. Posiada wszystko co Y750, wygląda fajnie a reszta to kwestia dobrania odpowiedniego źródła i kolumn.

P.S Jest przecież jeszcze nowy Denon w tej klasie, a więc wybór jest i wcale nie trzeba kupować tego co jest szeroko reklamowane. Swoją drogą wszystkie są podobne w tej cenie i kwestia kolumn i rodzaju muzyki.

Pozdr,

no i masz racje :) ja nie zwracam uwagi na pisma, tylko na opinie ludzi prywatnych ;) a h/k podoba mi sie z wygladu i jesli tak samo dobrze gra jak wyglada to jest super :) z wypowiedzi na forum wychodzi na to ze jesli chodzi o stereo to h/k jest na czele, mowie o przedziale cenowym do 2 tys zl z allegro. Pod uwage biore glownie wypowiedzi ludzi ktorzy maja h/k, co niekotrzy nawet zmienili z yamahy na h/k i sobie chwala wiec ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.