Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 4400h i Klipsch 160m

worms

Rekomendowane odpowiedzi

Oj gra i to zdecydowanie lepiej, nie myślałem że uda mi się osiągnąć taki stan, zapowiadało się tragicznie.

Próbowaliśmy przeskoczyć na AVR, ale człowiek szybko się przyzwyczaja do dobrego i ciężko później słuchać na AVR.

Nawet próbowaliśmy bezpośrednio podpiąć fronty pod 4400H, bo chłopaki stwierdzili że droga się wydłużyła i głośniki trzeba puścić z 4400H, ale to jednaki mimo że dobre granie było, nie dorównało temu co sprzedaje PMA1520.

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Tak myślałem, ja kiedyś posiadałem pma 720 Ae, niestety nawet jak na nim słuchałem to potem na amplitunerze nie mogłem, mimo to że te ten pma to niski model wzmacniacza a Amplitunery miałem dość wysokie modele.

No nic , teraz tylko kupno dcd 1520 :)

Miałem kiedyś dcd 720 Ae i dbt 3313, i jak dla mnie oba w stereo grały identycznie.

Ale z dcd lepsza jest obsługa plików z USB.

Żeby cokolwiek odsłuchać z usb na dbt to trzeba włączać tv.

Tej funkcji najbardziej na dzień dzisiejszy mi brakuje, obsługa USB uciekła w zapomnienie, tym bardziej że mam wszystko skierowane do 4400- ARC, a jak słucham muzyki (PMA i DBT 3313) to już TV mi nie pokazuje nic co dotyczy BDT 3313, więc USB nie odtworzę.

Ciężka sprawa z tym DCD, nikt prawie tego nie sprzedaje, widocznie musi dobrze grać.

Ale dla mnie to i nawet lepiej, bo znów się jeszcze okaże iż coś się dobrze nie zgrywa i będę kombinował.

Powiem Wam że w sumie było już u mnie na odsłuchach z 6 osób z dużo większym doświadczenie i stażem w audio i jeszcze nikt nie powiedział złego słowa o Klipsch, każda z tych osób nie daje wiary że one tak grają.

Nawet jeden z Panów który jest po dziś zafascynowany sprzętem, kiedyś posiadał własny sklep, dziś posiada zestaw za 50 tyś, co prawda troszkę już stary około 15 letni zastanawiał się czy nie wymienić na to co usłyszał u mnie.

Najbardziej chciałbym kiedy usłyszeć dobrze zgrany system na podstawkach które mają lepsze opinie od 160M, Dynaaudio X18, Aria 906 itd, jestem ciekaw co takie system w stosunku do mojego wnoszą.

Póki co nie widzę potrzeby zmiany czegokolwiek, po Audio Show może się to zmieni.

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

• 2 tygodnie później...

Jest odpowiednik pma2020/2010 jest to jubileuszowa edycja na 100lat firmy Denon pma A100, inaczej czarny pma2010

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Piękny jest, ale już kombinować nie będę.

Jeżeli coś jeszcze zrobię to:

DCD 1520AE / 1510AE dołożę do zestawu

Ciekawią mnie jeszcze Klipsch RP-140SA, do atmos.

Póki co troszkę muszę wyhamować z zakupami.

Zastanawiam się jak wrzucić na płytę Blu-Ray pliki flac i odtworzyć je w 3313, ciekawe czy da się.

To był mój błąd, bo właśnie kupując nagrywarkę Blu -ray zamierzałem wszystko upychać na płytach 50GB i w takie się zaopatrzyłem, ale DVD żadnych nie posiadam. Nie sądziłem że z tym będą takie problemy.

Jeszcze mam takie pytanie, jako że nowy jestem w audio to nie wszystko do mnie jeszcze dociera, nie rozumiem jak to jest z tymi niskimi basami i dlaczego np: głośniki które mają zejście do 55Hz są droższe od moich i jest nad nimi ogromny zachwyt w recenzjach, jaki to nie jest ten bass itd.

A np: Klipsch 160M niby mają zakres od 43Hz , a jak robiłem próby to słyszałem już coś od 26Hz, jak to jest z tym zejściem i basem i tym co potrafią dane głośniki?

Te cyferki o czymkolwiek świadczą?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.