Skocz do zawartości
IGNORED

Praktyczne możliwości pilotów Logitech

Rafał_71491

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

To mój pierwszy post tutaj, witajcie. Rafał z lubelskiego.

Od dłuższego czasu kompletuję sobie sprzęt do odsłuchu i kina domowego marki Aiwa, z lat 80-tych. Pojawia mi się pewien problem: często przy zakupie egzemplarza w ofercie brak jest pilota. I pojawia się problem: po pierwsze, ciężko mi czasem ustalić oryginalny model pilota (nie mówiąc już o jego zakupie). Po drugie niekoniecznie uśmiecha mi się trzymanie 5-7 pilotów. Stąd pytanie do praktyków: czy jeśli nabędę uniwersalny pilot Logitech, w którego bazie obsługiwanych modeli znajduje się mój sprzęt.... jest teoretyczna gwarancja, że rzeczywiście taki pilot taki sprzęt obsłuży? Zakładając, że nie mam oryginalnego pilota, od którego mógłbym go "nauczyć"?

Z góry dzięki za rzeczowe podpowiedzi.

Tego nie da się zagwarantować w 100%. Bywa tak, że pomimo ujęcia w spisie urządzeń wspieranych, wiele z funkcji oryginalnego pilota nie da się uzyskac na uniwersalnym pilocie.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Bez problemu obsłuży, sam od kilku lat używam wersji LCD z dotykiem i sporo sprzętu obsługuje w tym vintage kwestia tylko zaprogramowania poprzez aplikację na PC.

-=SLAYER RUL3Z =-

Z logitech jest taki problem że to uśmiercona linia produktu. Soft nie jest rozwijany, nie będzie nic nowego a jak się skończą zapasy magazynowe to pewnie wyłączą serwery i koniec z konfiguracją pilota (a ta jest online).

Polecam się zastanowić nad czymś z przyszłością, czymś co jeszcze pożyje. Ja np. poszedłem w rozwiązanie URC7980 firmy all in one, to drugi produkt tej firmy i mogę szczerze polecić. Gdy oni sami uśmiercili model który posiadałem, dostałem prosto od producenta nówkę która go zastąpiła.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Dzięki za rady, podpowiedzi. Ale, jak widzę,są różne porady, niejednoznaczne. Jakby ktoś jeszcze chciał się pochwalić swoim doświadczeniem w tym zakresie-chętnie się zapoznam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.