Skocz do zawartości
IGNORED

DVD Manta vs Mark Levinson No37

morawka

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ w wątku:

Odtwarzacz CD z wyjściem cyfrowym do 2k

Dowiedziałem się od moderatora Vlad de Vladomor i zaprzyjaźnionej grupy fachowców ze w roli transportu CD odtwarzacz DVD Manta wypada identycznie jak Mark Levinson No37 ( ewentualnie jakiś wysoki model Esoterica )chciałbym poradzić się Forumowiczów

Co prawda wierze ludziom o fachowej wiedzy , ale zanim zakupie kilka takich DVD ( na zapas , bo jak ta prawda wyjdzie na jaw to ich ceny cholernie pójdą w górę ) chciałbym się upewnić

Kabelkiem cyfrowym można podłączyć jakim się chce bo to tez nie ma znaczenia ( szkoda ze się teraz dopiero dowiedziałem bo sporo kaski bym zaoszczędził

Ale do rzeczy

Chciałbym zaproponować Szanownym Forumowiczom sondę

Wiem ze nie każdy słuchał transportu Marka Levinsona ( Ew. Esoterica ) a tym bardziej Manty

Ale proszę głosować , który Waszym zdaniem lepiej spisze się w roli transportu

( mile widziane krótkie uzasadnienie )

Aha DAC do którego chce to podpiąć to

Berkeley Audio Design Alpha

Przypominam w narożnikach:

Mark Levinson No37

DVD Manta

Zapraszam do głosowania

Pomóżcie !!!

Ilu ludzi tyle opinii

https://www.audiostereo.pl/topic/139298-dvd-manta-vs-mark-levinson-no37/

Chyba nie to miał Włodek na myśli co sugerujesz. Skupiał się na napędzie tj. na mechanizmie z laserem (możliwe, że samym laserze)przeznaczonym do odczytu danych z dysku cd. Tu wszystkie napędy obowiązuje taka sama skuteczność.

Dalej to już inna bajka.

Przeczytaj sobie-

Odtwarzacz do 2k z cyfrowym wyjściem

Zapytałem : czy DVD Manta i MarkLevinson No37 podłączone różnymi kablami do tego samego DACa z tej samej płyty dadzą identyczne brzmienie

Odpowiedz była jasna : TAK

Choć nie krótka bo przypisów i fachowych uzasadnień trochę było

Niejaki Billy Idol może Ci fachowo wytłumaczyć dlaczego tak jest

A Twoim zdaniem , który transport lepszy ?

Ilu ludzi tyle opinii

Kolego morawka zgadzam się z tobą . Jak się nie zgodzić jak sam usłyszałem różnicę miedzy wcześniejszym odtwarzaczem cd a obecnym transportem.Niestety na tym forum pewnych rzeczy lepiej nie pisać . Dużo ludzi którzy mieli coś do powiedzenie już tu nie pisze a forum zdominowane jest przez zwolenników audio voodoo lub koneserów staroci zza odry ciągniętych za kabel.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Niestety taka prawda. Panowie z audio mity rozwalają każdy wątek . Jak właścicielowi forum odejdzie reszta użytkowników może coś z tym zrobi. Na razie guru i gluchole szaleją.

Najlepsze jest to że oto jakiś tam gościu nie słyszy różnic i przekłada to na całe audio. Cały audio świat to wg nich frajerzy...szkoda gadać. Ja odpuszczam niech "dyskutują" dalej. Wolę puścić CD i posluchac

Niestety na tym forum pewnych rzeczy lepiej nie pisać . Dużo ludzi którzy mieli coś do powiedzenie już tu nie pisze a forum zdominowane jest przez zwolenników audio voodoo lub koneserów staroci zza odry ciągniętych za kabel.

Niektórym wydaje się wręcz ze są Wielkim Inkwizytorem, każdy inny pogląd niż jedyna prawdziwa prawda to herezja i najlepiej od razu na stos

A niektóre kluby ( np. Sansui- marka , która nawiasem mówiąc bardzo lubię i nawet miałem pare wysokich modeli ) stały się platforma marketingowo - handlowa do urabiania początkujących Bogu ducha winnych jeleni

Mam tu konto od 12 lat, ale widzę ze sporo się zmieniło

Ilu ludzi tyle opinii

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

forum zdominowane jest przez zwolenników audio voodoo

Ciekawe czy jest tak gdzieś indziej. Np na forach kulinarnych. Takie stado zawsze gotowe napisać że wołowina Kobe to voodoo i ochłap z biedronki smakuje tak samo....

Sam nie jestem człowiekiem zamożnym mam budżetowy zestaw ale przez moment nie przyszło Mi do głowy żeby wyśmiewać ludzi z drogimi klockami że to frajerzy i przepłacają bo przecież wszystko gra tak samo .

Nie jak Manta. Jak Pioneer DV 300

Jeden czort, przecież zdaniem fachowców WSZYSTKIE TRANSPORTY GRAJĄ TAK SAMO

Sorki , transporty nie grają tylko " wypluwają dane". , ale finalnie ich wpływ na końcowe brzmienie jest żaden

Wiec obok Goldmunda możemy postawić tez Clatronica

Z tym żeby było łatwiej przeprowadzić sondę wolałbym ograniczyć się do Manty i Marka Levinsona bo te dwa były porównywane w wątku:

Odtwarzacz do 2k z wyjściem cyfrowym

I tam Pan Moderator stwierdził ze nie ma miedzy nimi ŻADNEJ różnicy

Ilu ludzi tyle opinii

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Wiec obok Goldmunda

Ten goldmund to podpucha. Ma bebechy podobne do dvd Pioneera . Tylko to nie daje prawa do twierdzenia że każdy drogi CD to przepakowane dvd. Jakoś accuphase w środku jak dvd nie wyglada

Sam nie jestem człowiekiem zamożnym mam budżetowy zestaw ale przez moment nie przyszło Mi do głowy żeby wyśmiewać ludzi z drogimi klockami że to frajerzy i przepłacają bo przecież wszystko gra tak samo .

Tez nie jestem milionerem, a to co teraz mam to tez nie jakiś koniec świata ,

Ale to ze nie stać mnie na np Wavaca i Avantgarde Acoustic to nie powód żeby wmawiać innym , ze moje choć tańsze to nie gorsze a nawet dużo lepsze

A Ci co wydali kasę na te hi- endy to frajerzy opętani przez marketingowcow , bo przecież najtańszy amplituner i DVD grają tak samo

Ilu ludzi tyle opinii

Ten goldmund to podpucha. Ma bebechy podobne do dvd Pioneera . Tylko to nie daje prawa do twierdzenia że każdy drogi CD to przepakowane dvd. Jakoś accuphase w środku jak dvd nie wyglada

Ale w testach w branżowej prasie jakieś 10 lat temu pisali, że Goldmund (piszę z pamięci) oferuje "rasowy audiofiski i pełny przekaz dźwiękowy".

To jak to jest?

Ale w testach w branżowej prasie jakieś 10 lat temu pisali, że Goldmund (piszę z pamięci) oferuje "rasowy audiofiski i pełny przekaz dźwiękowy".

To jak to jest?

Tutaj ostatecznym sędzia może być tylko własny słuch , recenzje "branżowe" jak wiadomo są w większości sponsorowane

Ale są fachowcy tak mocni w teorii ze nie musza słuchać sprzętu by wiedzieć jak gra

Jak spytasz jakie transporty porównywali żeby dojść do wniosku ze nie ma miedzy nimi różnic

To się nie dowiesz- to tak jakby człowiek bez Prawa Jazdy doradzał Ci , który wóz się najlepiej prowadzi , bo ogląda przecież TVN Turbo

Właśnie widzę ze Wielki Inkwizytor Vlad już zadziałał

Wątek przeniesiony do zakładki Bocznica

A przecież skoro Manta niczym nie różni się od Marka Levinsona czy Esoterica to czy nie zasługuje na miano Hi-endu ???

Właśnie widzę ze Wielki Inkwizytor Vlad już zadziałał

Wątek przeniesiony do zakładki Bocznica

A przecież skoro Manta niczym nie różni się od Marka Levinsona czy Esoterica to czy nie zasługuje na miano Hi-endu ???

Ilu ludzi tyle opinii

a ja widze ze za punkty które dostałes od moderacji rano , zakładasz watek odwetowy i drązysz temat z innego wątku

koniec zabawy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Ponieważ w wątku:

Odtwarzacz CD z wyjściem cyfrowym do 2k

Dowiedziałem się od moderatora Vlad de Vladomor i zaprzyjaźnionej grupy fachowców ze w roli transportu CD odtwarzacz DVD Manta wypada identycznie jak Mark Levinson No37

Kłamiesz!

Niczego takiego nie napisałem!

Z tym żeby było łatwiej przeprowadzić sondę wolałbym ograniczyć się do Manty i Marka Levinsona bo te dwa były porównywane w wątku:

Odtwarzacz do 2k z wyjściem cyfrowym

I tam Pan Moderator stwierdził ze nie ma miedzy nimi ŻADNEJ różnicy

Po raz kolejny KŁAMIESZ!

Prosze zainteresowanych o przeczytanie o czym wypowiadałem sie w podanym wątku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.