Skocz do zawartości
IGNORED

Pasek do szuflady cd

Rekomendowane odpowiedzi

wyjmij stary i zmierz, zwykle jest to pasek kwadratowy np 1,2mmx1,2mm o określonej długości (średnicy). Na allegro jest firma ElektronikDK mają sporo różnych wymiarów

kosztuje około 5-6 zł + wysyłka

Edytowane przez bartek_k

wyjmij stary i zmierz, zwykle jest to pasek kwadratowy np 1,2mmx1,2mm o określonej długości (średnicy). Na allegro jest firma ElektronikDK mają sporo różnych wymiarów

kosztuje około 5-6 zł + wysyłka

Dzieki wielkie

Edytowane przez awatar2000

proszę:-) ogólnie poza allegro są też firmy co sprzedają paski, nie pamiętam już, ale korzystałem, jak zmierzysz,a będziesz miał problem ze znalezieniem, to pisz, pomogę. pozdro

Podepnę się. Może ktoś wie jakiej długości pasek jest do Yamaha CDX 1060?

to jakas zgadywanka?

Zmierz!

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

to jakas zgadywanka?

Zmierz!

Dzięki, nie pomyślałem o tym. Do głowy nie przyszło ,że może nie mam paska?

A nie można w wyszukiwarce wpisać "pasek do szuflady i symbol cdp"???

Wklepywałem, przeglądarka niestety milczy.

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

To masz problem. Pozostaje zdobycie serwisówki lub poszukiwania po typie napedu- może inne modele cdp mają ten sam napęd i na Alledrogo ktoś do nich sprzedaje paski?

Yamaha stosuje "grube" paski, o przekroju 2x2mm do napędu szuflady, a przynajmniej ja taki miałem w cdp.

Jeśli w ogóle nie masz paska, a chciałbyś prowizorycznie sprawdzić działanie odtwarzacza, to (tylko się nie śmiej) możesz zamiast niego założyć gumkę z prezerwatywy- tę wzmacniającą jej krawędź. Dopasuje się do dowolnej średnicy.

eśli w ogóle nie masz paska, a chciałbyś prowizorycznie sprawdzić działanie odtwarzacza, to (tylko się nie śmiej) możesz zamiast niego założyć gumkę z prezerwatywy- tę wzmacniającą jej krawędź.

Nie mam powodu do śmiechu - od dawna jadę na gumkach recepturkach :-)

Chciałem z tym skończyć. Miałem różne paski ,ale miałem wrażenie ,że za mocno naciągały kółka lub ... były za luźne.

Dopasuje się do dowolnej średnicy.

:-)))

Edytowane przez matoole

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

Załóż i zmierz na oba koła nierozciągliwi sznurek i zmierz jego długość, oblicz średnice i zobacz jakie paski są dostępne w sprzedaży. wybierz może ze 2 mm większy, resztą kosztują około 5-6 zł to możesz zakupić dokładnie zmierzony i troszkę większy i zobaczyć

• 1 rok później...
  • 2 lata później...

Każdy, który będzie miał DOKŁADNIE TAKI, jaki potrzebujesz.

I tak sami ich nie produkują, tylko sprzedają takie, jakie są w danej chwili dostępne.

I pamiętaj, że pasek się mało, ale rozciąga. Lepiej kupić milimetr mniejszą średnicę, jak o mm za duży. 

56 minut temu, GarbatyAnioł napisał:

Odkopałem trupa...

Miałeś pozwolenie na ekshumację?

😉

23 godziny temu, GarbatyAnioł napisał:

Odkopałem trupa...

Jakiś sklep który handluje paskami do szuflad w 2022?

https://north.pl/czesci-rtv/czesci-do-audio/paski-do-audio,g1385152.html

Godzinę temu, adalbert napisał:

Mam wrażenie że to sprzedawca 1000 i 1 drobiazgów, grzebię w necie szukając innych źródeł, być może tu uda się ogarnąć temat😉