Skocz do zawartości
IGNORED

Sprawdzony serwis w Trójmieście

Luki1993

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was wszystkich, czy znacie jakis dobry serwis/ kompetentną osobę do naprawy wzmacniacza Arcam A90(to samo co A32 podobno)? Mianowicie:

Wczoraj po dłuższym słuchaniu 4-5 godzin zadzwonił do mnie telefon i chciałem przyciszyc z pilota ale nie zareagował, pomyślałem że baterie siadły. Wracam do pokoju patrzę a tu na wyświetlaczu rozmyty obraz(z 8 zrobiły się jakieś 2 garby) a wzmacniacz nie działa nawet na fizyczny przycisk zasilania. Wyłączyłem z prądu, i na nowo ok, CD Miles Davis siadam a tu po 3 piosence się sam wyłączył. Pomyślałem że dam mu dzisiaj spokój. Dzisiaj rano mówię sobie że muszę to sprawdzić więc włożyłem do napędu płytę głośność mała żeby sąsiadów nie pobudzić i gra. Nagle słyszę, że co jakiś czas są minimalne impulsowe wzrosty głośności i znowu ok, na granicy percepcji pojawily się trzaski (trochę cicho więc więcej nie mogę powiedzieć). Po jakiejś minucie wyświetlacz zgasł ale nadal grało, znowu nie reagował na przyciski fizyczne jak i pilot. Znowu musiałem wyłączyć z kabla. Po powrocie z pracy podjąłem ostatnią próbę i włączyłem, gral normalnie i znowu po piosence się wyłączył. Macie jakieś pomysły?

Sprzedałem jako uszkodzony. Może słabo szukałem serwisu. Są tu ludzie na pewno z Trójmiasta. Może ktoś coś doradzi. Sam się chętnie dowiem.

Jest jakiś serwis na Opolskiej w Gdańsku, ale nie wiem na ile kompetentny. Ja mu oddawałem sprzęt, ale do prostych sprsaw jak wymiana lasera w Pianocrafcie gdzie połowę płytek trzeba były wywalić by do niego się dostać itp. Zawsze możesz spróbować. Gość z komisu przy rynku na Przymorzu też ma jakiegoś elektronika. To tyle.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Niestety, trzeba polegać na znajomościach, sam mam dwóch znajomych elektroników ale biorą sprzęcior tylko w wolnej chwili i na dość długo. Sam jestem ciekaw jak wygląda sytuacja z serwisami RTV

Jest jeszcze jakiś serwis mający stronę www. Albo był. Mają na stronie cennik. Ale tanio nie jest, a i opinie nie najlepsze. Aż nie chce mi się wierzyć, że w prawie milionowej aglomeracji licząc do Wejherowa nic nie ma.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Trochę się zdziwiłem, ponieważ wszyscy mają przekonanie że używane lepsze bo tańsze a tu jak coś się stanie to droga przez mękę. Napisałem do Albatrosa i podali mi namiary na autoryzowany serwis Arcam ale nie wiem czy się zgodzą naprawiać egzemplarz nie produkowany, w poniedziałek będę dzwonić. Jeżeli ktoś by miał jednak jakieś namiary to byłbym wdzięczny. A jeżeli nie w Trójmieście to gdzie indziej naprawiacie?

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Trochę się zdziwiłem, ponieważ wszyscy mają przekonanie że używane lepsze bo tańsze a tu jak coś się stanie to droga przez mękę.

Żadna droga przez mękę . Szukasz autoryzowanego serwisu i tyle. Chyba że chcesz zaoszczędzić no to wtedy jest loteria. Używane lepsze bo kupujesz wysokie modele za małe pieniądze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.