Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha AS 701 z Dali Zensor 3 kto słuchał ?

grzes831

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów, kto z was słuchał połączenia Yamaha as 701 z Dali zensor 3 ?, jeśli tak jakie wrażenia ?

Wcześniej grały z Yamahą R-N 602 i grało to za miękko, ciekawe co wniósłby AS 701 ?.

Gość

(Konto usunięte)

Tak bo dochodzi jeszcze akustyką Twojego pomieszczenia i na żadnym odsłuchu nie będzie jak u cb. Wiem bo tak mam u mnie. Kef q350 niby podstawki ale mają podbity wyższy bas i buczaly u mnie a np m20 było ok.

Magnat gra ciepło i słodko i razem z dali może się to nałożyć. To hybryda ale mocna nawet.

Gość

(Konto usunięte)

Z używek może arcam a29 albo jakiś rotel, cambridge audio.. nie wiem co Ci może spasować. Umów się na odsłuch bez stresu kawkę wypij , posłuchaj itp i na jakiś trop wpadniesz. Potem wypożycz coś co Ci wpadło w ucho do siebie i po temacie.

Gość

(Konto usunięte)

Na 100%. Mniej masz radochy jak na słuchanie muzy i wokoło czytasz że będziesz miał cudne stereo jak swoje zapłacisz,że dobre elementy kosztują itp więc jeżeli słuchasz muzy do poprawy humoru ,rozrywkowo i czasem z doskoku a nie siedząc w ciemnym pokoju wieczorami pijąc drogie perfumy słuchając jazzowego popiadywania lub akustycznych gitar w wykonaniu bezzębnych marriachi (nie wiem nawet jak to się pisze :)) dalej szukając elementu który zmieni brzmienie na jeszcze lepsze. Będzie więc kino z 5.1 czyli coś do muzy na wesoło i do wieczornej projekcji.

Hehe @subfan przechodzi na 0.1 :).... samego suba zostawia :)..

A tak do tematu dodał bym wzmacniacze cyfrowe:

NADa 386 i Pioneera A70.

Jeżeli się nie boisz lampy to o dziwo ale to one są szybkie i krótkie na basie...

Czyli podzielasz opinie niektórych forumowiczów że każdy wzmacniacz w danym budżecie to jedno i to samo ? do Subfana !

Nigdy ze wzmacniaczami cyfrowymi nie miałem nic wspólnego może to być ciekawa opcja.

Żartuje oczywiście ale...... jak kupiłem ASW600 B&W to przyznaje bez bicia że miałem faze i kupe radochy ze słuchania sub... nawet rapu słuchałem chwile 50 cent ma kilka kawałków że bez dobrego suba traci się 80% radochy z tego rodzaju muzy..

Gość

(Konto usunięte)

Grześ nie jestem aż tak obeznany w temacie ale można trafić coś znośnego nawet za 2kpln. Ja będę wybierał pod kątem kina bo nie wszystkie kolumny do stereo mają znośnie zestawy do kina. Nie wiem czy klipsch,może polk z serii rti może coś z focala itp. Myślę że sprawdzi się coś jasnego i szczegółowego bo kino bez tego ani rusz. Nie widzę np zestawu do kina dynaudio emit właśnie ze względu na ich przyjaznosc i delikatność.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.