Skocz do zawartości
IGNORED

Jak się pozbyć 5kg?

Hubi

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomysły, bo mnie już cholera bierze. Podobno najlepszym sposobem na schudnięcie jest kredyt w euro i wizja upadku firmy, w której się pracuje. Niestety firma po przejściowych kłopotach ma się świetnie, a euro jest po 4,10. Znowu przybrałem na wadze i nic nie pomaga. Pomocy!

https://www.audiostereo.pl/topic/13880-jak-si%C4%99-pozby%C4%87-5kg/

no nie-raczej tylko herbatki. Panowie! Ja pytam bardzo poważnie. Jestem zrozpaczony - kupiłem śliczne Levisy i pieknie na mnie leżały. Teraz nie mogę zapiąć się w pasie. Może ktoś ma sprawdzone metody. W końcu 5kg to nic wielkiego

Najszybszą metodą stracenia na wadze, jest kupno wagi za 1000zł, sprzedanie jej za 100zł ;).

Hubi sprobuj okreslic, czy ta nadwaga to nadmiar tkanki tlusczowej (w okolicach pasa) - odpowiednie cwiczenia cos pomoc moga, czy moze "napuchniecie" spowodowane zatrzymywaniem wody w organizmie - moze pomoc zmniejszenie spozycia soli kuchennej... i cwiczenia hehe ;), czy cos innego..

Hubi: 5kg to wbrew pozorom sporo! Jak miałem 5 kg mniej to wchodziłem w Levisy rozmiar 32, a teraz noszę 34 ;P

Najbardziej drastyczne i 100% skuteczne diety jakie stosowałem to po prostu niejedzenie np. paczka orzeszków czy czipsów na cały dzień itp absurdy - NIE POLECAM NIKOMU! Można bardzo zniszczyć sobie zdrowie:(

Ale powodzenia życzę!

Pozdro

Wypróbowany sposób:

- jogging (minimum 5 kilometów dziennie)

- woda mineralna (2-3 litry dziennie)

- żadnego pieczywa

- małe porcje posiłków.

Pięć kilogramów można wtedy zrzucić w niecały miesiąc. Diety-cud to wabik dla naiwnych. Żywienie się przez cały tydzień wyłącznie kiszoną kapustą rujnuje organizm, a natychmiast po odstawieniu tej obrzydliwej strawy efekt yo-yo gwarantowany.

jezeli te 5 kilo to efekt tzw. zaniedban to wystarczy kilka na prawde prostych zasad:

1. nie podjadaj chipsow, chrupek, batonikow, czekoladek itp

2. nie jedz nic poza ew. owocami po 20 (chyba najwazniejsze)

3. zero piwka w dni powszednie (wiem, wiem, trudno bedzie)

4. troche ruchu na silowni, basenie (wystarcza nawet schody zamiast windy)

u mnie dalo to efekt 3kg w 3 tygodnie.

sprawa jest prosta..zapomnij o odchudzaniu sie w okresie świątecznym..to bez sensu, i tak nie bedziesz potrafil sie oprzec tym wszystkim smakolykom wiec..po co niepotrzebnie sie stresowac. Natomiast po świętach sio! na basen,silownie etc..i wazne jest nie to ile jesz ale co jesz . zaufaj mi, wiem cos na temat odchudzania sie:-)jak kazda kobieta z wyrzutem i niedowierzaniem oglądam zdjęcia z kalendarza Pirelli i zastanawiam sie jak ONE to robia ze tak wygladaja!:))))

wesołych świąt

ps masz żonę? ona rownież może Ci pomóc!;-0)

Gość

(Konto usunięte)

Schudłem ok. 7 Kg.w 2-3 m-ce;

1 nie jadłem po 20

2 na kolacje tylko warzywa i owoce , bez pieczywa , wędlin,serów

3 pozostałe posiłki w normie

A te 5 kilo mniej kiedy ważyłeś?

Bo może to latka ;) Z wiekiem też potrafi przybyć tu i tam bez konkretnej przyczyny

• Redaktorzy

Zaraz, Hubi, ale ile ty sobie wzrostu liczysz? Bo ja na ten przykład ważę 90 kilo, ale też mierzę ponad 190 cm, więc w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. W zasadzie... Ale może ty masz np. metr osiemdziesiąt pięć i niedowagę?

Hubi - nie chcę drażnić, ale ja na śniadania i kolację wsuwam po trzy kromy razowca ze smalcem i niemalże codziennie wsuwam po dwa obiady (bo przyszła kochana teściowa dba:)). Do tego min. dwa piwka przed snem/dzień.

i ważę 63kilo przy wzroście 180cm. Tłuszczu zero. A jakże bym chciał przytyć...co by mną wiatr tak nie pomiatał.

nie przejmuj się wagą tylko tym, co tą wagę powoduje. Jeśli to tłuszcz a nie mięśnie to nieciekawie. Jeśli zaczniesz ćwiczyć, to początkowo możesz nawet dodatkowo przytyć, ale optycznie bedziesz szczuplejszy bo tłuszcz przerobisz na mięsko :)

Na początkuu studiów ważyłem 55. Poszedłem na WF (alwał facet wycisk że hej) i przytyłem do 63 w trzy miesiące. Ale stare ciuchy spadały ze mnie...

Rada jest jedna - jak najwięcej ruchu (systematycznie, bo okazyjnie to więcej złego niż dobrego). Żeby było łatwiej zgub pilota od TV - mojemu ojcu to pomogło.

powodzenia

Nie masz 0 tłuszczu tylko zapewne 15-20% mimo niewielkiej wagi (masz niedowagę). 7-8% tłuszczu mają kulturyści przed zawodami. Weź między palce np. skórę z brzucha, jeśli miał byś 0% tłuszczu grubość była by na poziomie 2-3mm. U Ciebie będzie dużo więcej.

Dobra dieta, regularne posiłki i oczywiście ruch, a 5kg spadnie w 40 dni. Tylko trzeba chcieć.

niedowagi nie mam. Kości mam cieniutkie. Na krzywej wagi/wzrostu mieszczę się w normie.

Grunt to ruch. Byle nie zdechnąć z wysiłku, ale ruszać się trzeba, bo później są kłopoty żeby wogóle móc się ruszyć. I jedz tak jak lubisz, byleś to spalił a nie przyswoił.

no dobra to ja cos powiem :)

188 wzrostu, 75kg wagi (po dużym obiedzie ;)

ogólny wygląd - koledzy się śmieją że mógłbym w filmach o obozach grać ;-)

no wiec - rano śniadania - 2-3 kromki, po czym spint do autobusu:)

i tak codziennie

no i na uczelni tez coś cały czas zajadam, pączki, drożdżówki itp, chleb

natomiat - rzadko kiedy pije piwo:)

solidny obiad, potem pierwsza kolacja koło 19-20 i druga w okolicach 23-24 :D

no i (dopóki mi nie zainstalowali takiego metalowego aparatu na zebach) to podjadałem w kółko wciąż,

a teraz jak mam aparat to juz mnie moge jesc miedzy posilkami, bo mi sie nei chce co chwila zebow myc :D

no ale - najważniejsza rzecz przy odchudzaniu to JEST ŚNIADANIA!

wbrew pozorom - niejedzenie śniadan - jakże popularne - jest wbrew pozorom gorsze i od tego człowiek w gruncie rzeczy grubnie (a przynajmniej powieksza mu sie tkanka tłuszczowa).

jak niewierzycie, to sie dokopie do dokłądnego źródła, było to w jednym z niedawnych numerów "Wiedzy i Życia"

no i ruch jakikolwiek......a przede wszystkim wysiłek umysłowy, gdyż jak wiadomo mózg pożera znaczną część energii, a jak ktoś intensywnie myśli przez np 2 godziny to prawie jak pol godziny biegania ;P

Metody dla cierpliwych:

1) "MŻ" - jaką zaleca mój ojciec czyli mniej żreć,

2) zbilansowana dieta oparta na dużej ilości ważyw i owoców, białku i tłuszczach nienasyconych we właściwych proporcjach,

3) dieta tłuszczowa.

4) basen, rowerek, jogging + jedna z powyższych.

Metody dla niecierpliwych:

1) preparaty hipertermiczne "lekkie" - np. ECA stacki,

2) clenbuterol,

3) T 3,

4) DNP,

5) basen, rowerek, jogging + jedna z powyższych.

Zaznaczam, że wszelkie metody dla niecierpliwych przeznaczone są też dla ludzi zdrowych ciałem i lekko lub mocniej niezdrowych na umyśle.

Hubi

W zeszłym roku udało mi się schudnąć z 85kg do 71. Recepta-pż (połowę żreć, zero po 18.00. Pieczywo to zdrada) i CODZIENNIE na basen. 1250metrów stylem mieszanym (kup sobie łopatki do pływania na dłonie). W ciągu dwóch miesięcy. Od wakacji miałem jednak tyle roboty, że znowu ważę 80, zaniedbałem się po prostu. Ale wiem, że powrót do wodnego trybu życia załatwi sprawę w miesiąc-dwa.

Gość

(Konto usunięte)

kapelli

Mam wielką prośbę , mógłbyś mi zrobić scana tego artykułu o śniadaniu ? I wysłać na priva?

Śniadań nie jem ze 20 lat , wtedy to mi o odchudzanie nie chodziło bo byłem piękny i młody ( teraz mi tylko " i " zostało :)Tylko rano lepsz kaweczka , no a potem to jeść już się nie chce.

A tak na marginesie , jak bym jadł tyle co ty , to wyglądem przypominałbym michelina :)

Proponuję wrócić do temetu dopiero poświętach... teraz jak ktoś już wcześniej napisał nie ma sensu.

Ja schudłem w ciągu 2 miesięcy 10 kg. Ale...

zero ziemniaków i gotowanej marchewki... zero pieczywka... poza tym prawie wszystko.

Tyle tylko że moja małżonka naczytała się o indeksach glikemicznych i tak przygotowywała posiłki. W skrócie nie można łączyć pewnych składników w 1 posiłku.

polecam. Obecnie waga się unormowała (niestety dalej troszkę za dużo), ale resztę można zbić sportem.

Wobec powyższego zapraszam wszystkich do tematu "sport audiofili"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.