Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA Pianocraft MCR-N670DAB wyłącza się

Amy7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie.

Na wstępie zaznaczę że jestem laikiem więc proszę o wyrozumiałość jeśli moje pytania okażą się zbyt banalne. Sprawa dotyczy nowej miniwieży YAMAHA Pianocraft MCR-N670DAB.

Po uruchomieniu wszystko działa super, jak na moje potrzeby gra idealnie ale dwie rzeczy nie dają mi spokoju.

1. Po ustawieniu głośności na prawie maksymalną (około 78/79 na 80) wieża wyłączyła się dwa razy. Potem można było ją normalnie włączyć i działa OK ale czy to wyłączanie jest jakimś typem zabezpieczenia czy może wadą danego egzemplarza?

2. Po podłączeniu słuchawek z małym Jackiem i przejściówką ma dużego Jacka dźwięk przez te słuchawki jest bardzo marny (podłączone do telefonu grają o wiele lepiej) Czy to wina słuchawek, przejściówki czy może wieży? Niestety nie mam słuchawek z oryginalnie dużym jackiem (a może takie należy zastosować)?

Z góry bardzo dziękuję za wszelkie sugestie i odpowiedzi.

1. Wygląda to na dzialanie zabezpieczenia, przy graniu blisko zakresów max wzmacniacza znieksztalcenia z reguly sa dość duże, pograj dłużej na głośności powiedzmy 75% z maxa, i zdecydowanie dłuższy czas,

2. Nie mail m okazji testowac tego gniazda ale bardzo czesto w tego typu sprzęcie wyjscie jest traktowane po macoszemu, dodatkowa przejsciowka pewnie tez nie pomaga , ale tutaj musialby to sprawdzić ktos posiadajacy ten sprzęt,

Ew wybiersz sie.do sklepu i porownaj :) na innym egzemplarzu,

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

około 78/79 na 80)

Thd to pewnie że 60% przy tym 79. Niezle katowanie sprzętu. Nic dziwnego że zabezpieczenie się odzywa. Kto normalny gra 99%??Bass i love you już było katowane?

Bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi.

Ew wybiersz sie.do sklepu i porownaj :) na innym egzemplarzu,

Tak zapewne uczynię :)

Kto normalny gra 99%??Bass i love you już było katowane?

Zestaw nie jest używany na pełnej mocy, najczęściej gra w zakresie 40-50 (MAX to 80) czyli jakieś 50-65% mocy maksymalnej. Moje pytanie dotyczyło sporadycznej sytuacji - po zakupie z ciekawości chciałam sprawdzić jak głośno sprzęt może zagrać. Zmartwiło mnie że przy mocy maksymalnej wyłącza się - nie dlatego że chce słuchać tak głośno tylko dlatego że pomyślałam że jest uszkodzony. Stąd moje pytanie do Was :)

Jaki masz model słuchawek.

Marshall Major (albo jakoś tak) . Podłączone do telefonu grają świetnie, do tej wieży o wiele wiele gorzej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.