Skocz do zawartości
IGNORED

BRAK MIEJSCA A WYBOR ZESTAWU

MARCUS_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pokuj 3*3 m w ktorym nie ma mowy o jakich kolwiek kolumnach, odpadaja tez glosniki w obudowie wiekszej niz 20 cm na szerokosc i gora 30 na wysokosc, w takich warunkach czy zestaw logitecha z 5500 z dekoderem(satelity mozna powiesic na scianie) jest dobrym rozwiazaniem(slucham glownie metalu) czy tez mozna wstawic cos innego, wedlug was lepszego. Mam uzbierane 1500 zl na zestaw.

https://www.audiostereo.pl/topic/13842-brak-miejsca-a-wybor-zestawu/

3x3 to nie jest jeszcze tak strasznie, spokojnie możesz w nim używać jakichś niewielkich monitorków.

Twierdzisz że nie masz miejsca i chcesz wstawić zestaw 6 głośnikowy? Zdecyduj się chłopie. :)

Na 9 metrach zestaw sześciogłosnikowy sensu wielkiego nie ma. Nie zagra to dobrze.

Lepiej zdecydować się na minimonitory. A jeśli chcesz wieszać na ścianie to pomyśl o głośnikach Wharfedale Diamond 9.SR - w takim pomieszczeniu powinny sie sprawdzic i na pewno dadzą lepszy dźwiek niż dowolny zestaw KD w ich cenie.

słuchasz metalu. W tej muzyce najwięcej jest niskich średnich i wysokich niskich, a akurat zestawy komputerowe mają dziurę w tym przedziale charakterystyki dzwięku. A jeśli już się uparłeś na głośniki komp. to w takim pomieszczeniu dużo leprzym rozwiązaniem z tą cene będzie jakiś pożądny zestaw 2.1 - np. creative gigaworks. Chyba że oglądasz dużo filmów na DVD

marcus

byłem w pokoju 4X2,5 m. KD w tych warunkach w porównaniu z przyzwoitym stereo poległo. Kup jakieś monitorki dwudrożne. "Fuel" na nich to będzie rajd. Na KD to będzie dudniawka z szelestem, o przestrzeni zapomnij.

pytanie jest oczywiście jakie są Twoje priorytety - zakładam, że zalezy Ci na najlepszym dźwięku za pieniądze, które możesz obecnie wydać. inaczej pewnie nie zadawałbyś pytania na tym forum. kupując przyzwoity zestaw 6-kanałowy musisz się liczyć ze znacznie wiekszym wydatkiem. w niewielkim pomieszczeniu efekty moga i tak nie być satysfakcjonujące. najmniejszy zestaw jaki znam, który był łatwy w aplikacji, zajmował mało miejsca, był estetyczny i przede wszystkim świetnie grał zarówno w stereo (w systemie 2.1) jak i w kinie domowym (w układzie 5.1) to jajka KEF-a KHT 2005 - uważam, że ten zestaw mozna polecać z czystym sumieniem - niestety to dość duzy wydatek - sprawdź sam czy chcesz i czy warto oszczędźać. Jeśli jednak głownie szukasz czegoś do słuchania muzyki to nie musisz wcale kupować zestawu do KD. O wiele lepiej wydasz kasę na zestaw stereofoniczny.

1500 pln to przyzwoity budżet. W tej cenie znajdziesz wiele bdb monitorów, które w 9m pokoju powinny sprawdzic się w ciężkich klimatach. Polecam Ci, bardzo uniwersalne, AE evo 1 (acoustic energy). na allegro można wytargać poniżej Twojego budżetu (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Jeśli jednak Twoim priorytem są filmy a nie muzyka, i jeśli nie masz zamiaru poskładać kasy na system KEF-a to popytaj raczej kolegów z zakładki "kino domowe". pewnie doradzą lepiej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja posiadam zestaw Logitech z-680 (czyli poprzednik z-5500) w pokoju 2.5 x 3.5m. W zasadzie sprawuje sie calkiem niezle... Mam tylko takie uwagi:

- Subwoofer mam ustawiony chyba na 10% a basu i tak jest duzo. Przy czym nie jest to bas zbyt fajny. Cos tam buczy i lupie, ale i tak jest calkiem niezle. Jak przenioslem zestawik do duzego pokoju to dopiero bas zaczal grac. W malym pokoiku czesto trzeba zatykac BR.

- A co do satelitkow to jest ich za duzo na ta powierzchnie. U mnie graja tylko dwa glosniczki a reszta lezy w szufladzie

A kino na tej powierzchni?? Zapomnij...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.