Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie naprawić wzmacniacz REGA BRIO-R

Geed

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Gdzie i kto naprawia wzmacniacz REGA BRIO-R z 2014 roku. Dystrybutor sprzętu REGA polecił NOMOS Oddałem do firmy NOMOS - porażka, brak słów, Oddałem do MAG z gdańska stwierdzili uszkodzenie zasilacza i nie naprawili bo nie produkują już tych zasilaczy. Proszę o pomoc kolegów. Mieszkam obok Lęborka.

Jeśli zależy Ci na dobrej jakości usługi, proponuję kontaktować się jednak z dystrybutorem, firmą Monolith Audio (dawniej This). Teraz firma mieści się w UK, myślę że warto nawet ponieść koszty przesyłki do UK, a urządzenie będzie naprawione w fabryce REGA.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Czy to ta strona

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Z nimi się kontaktować?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak, to ta strona. Ale tak naprawdę to najlepiej kontaktować się pod nr telefonu dla Polski - 609 500 575

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Również polecamy kontakt z This, to zdecydowanie najbezpieczniejsza forma naprawy wzmacniacza.

Kontakt znajdziesz na stronie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak w temacie. Gdzie i kto naprawia wzmacniacz REGA BRIO-R z 2014 roku. Dystrybutor sprzętu REGA polecił NOMOS Oddałem do firmy NOMOS - porażka, brak słów, Oddałem do MAG z gdańska stwierdzili uszkodzenie zasilacza i nie naprawili bo nie produkują już tych zasilaczy. Proszę o pomoc kolegów. Mieszkam obok Lęborka.

Geed zobacz na priv dałem Tobie namiar na gościa w Wejherowie

A z ciekawości, co nawalało? Bo ja właśnie oddałem na gwarancję do naprawy, niestety naprawa trwa już 38 dni roboczych i śladu nie ma, oddawałem do sklepu "Planetadzwieku", co jakiś czas grzecznie dzwonię z zapytaniem, ale słyszę grzecznie, że sprzęt jedzie z dostawą nowej elektroniki...Powoli cierpliwość się kończy...U mnie nawalał selektor wejść-jakby się wieszał, tzn po naciśnięciu zmiany źródła nie reagował i tak kilka razy, po czym w pewnym momencie przeskakiwał od razu o kilka wejść...To jedna usterka, a druga miałem taki dysk do optymalizacji systemu hi-fi, na tej płytce były chyba "przestery" w każdym razie na którejś ścieżce w trakcie podgłaśniania w kolumnach było słychać szum/trzaski...Porównałem w sklepie z Brio-Amp i tam takie coś było ale ledwie słyszalne...Wydaje mi się, że nie powinno tak być...? Dlatego oddałem póki jeszcze jest na gwarancji...

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

można zapytać jak się to stało stało się to podczas zwykłego słuchania czy miało to związek z jakąś czynnością (np. podłączanie elementu)?

- pewnie pytasz @Geed, ale u mnie problem z selektorem był od początku. Poza wymienionymi usterkami wzmacniacz pracował normalnie i nie było "całkowitej niesprawności"...

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

Dokładnie.

Rozważałem elicita-r ale na jakimś angielskim forum jest dyskusja w której gość piszę o tym jak wymieniał wzmacniacz z jakąś usterką i dopiero czwarty z rzędu przyszedł sprawny.

miałem regę brio-r dosyć długo i uważam, że jest to bardzo dobry wzmacniacz. Pomimo nakręcającego się wątku uważam, te usterki to statystyka w dolnej granicy ryzyka.

Zapytałem o usterkę, ponieważ nigdy nie słyszałem żeby komuś rega się uszkodziła :)

A do mnie jedzie nowy Brio Amp w związku z usterką "R-ki" i złego słowa nie powiem na firmę (jeśli oczywiście dojedzie...:))

• 3 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.