Skocz do zawartości
IGNORED

Mp3 z chinczyka gra lepiej od asus xonar ds

tomson33

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, Ludzie powiedzcie jak to jest bo za cholerę nie ogarniam tego ze tania mp3 z chinola gra tak samo jak asus xonar ds, nawet lepiej bo słyszę głębszy bas.Wysokie i średnie na takim samym poziomie, scena muzyczna prawidłowa, kolumny podstawkowe na przetwornikach seas i vifa wiec nie kolumny z marketu, wzmacniacz teac a-r650 mk2, na karcie dźwiękowej wymieniem oamp. Uwierzcie mi jakie było moje zdziwienie kiedy podczas zgrywania mp3 na odtwarzacz z chinola podłączyłem go pod wzmacniacz żeby sprawdzić czy wszystko działa. Jakość muzyki płynącej z przenośnego odtwarzacza była taka sama jak z asusa, wku......e na maxa, jak to możliwe? karta 24bit 192khz nie daje rady z tandeta z chinola? powiedzcie w czym tkwi problem, zestaw stereo za slaby żeby usłyszeć różnicę? czy karta dźwiękowa nic nie warta? Jaka karta dźwiękowa waszym zdaniem poprawi jakość dźwięku i usłyszę realna różnicę miedzy odtwarzaczem mp3 a komputerem.

Gość

(Konto usunięte)

84 osoby czytały mój post i nikt niema nic do powiedzenia? mmm czuje ze źle trafiłem i nie znajdę tu pomocy.

Chcesz być odpowiednio "dowartościowany" to napisz ten post w zakładce HiFi... ;-)))

Obnażysz się to się dowiesz jaki to...sprawdź to sam się przekonasz ;-)

To lokowanie produktu w m..e.net, żart czy jaka nowa forma aktywnego śledzenia treści?

mi tak podlinkowało słuchawki w "o mnie" i chętnie się dowiem jak to usunąć :)

sorry za OT

"Few are those who can see with their own eyes and hear with their own hearts." A.Einstein

Po pierwsze ten asus xonar ds to żadna rewelacja na poziomie tego chińskiego mp3 więc co tu porównywać.

Miałem i szybko wywaliłem i jedno i drugie to tyle, więcej szkoda czasu na durny temat.

Dobra muza to podstawa, dobry sprzęt potem - Ifi Audio iDac Micro + AKG K-92 ciekawe zestawienie :-)

Jeśli to ma być karta do komputera to nie wiem co Ci polecić, Ja korzystam z zewnętrznego DAC'a podłączonego obecnie do komputera przez konwerter usb>spdif po coaxialu.

Dac to jeden z modeli Nostromo, wiem są lepsze ale mnie to narazie musi wystarczyć. Wracając do kart to miałem jeszcze Audiotrak'a Maya U5, jakiegoś Sound Blastera audigy FX chyba, zapomniałem już co to za model był, i to tyle. Stwierdziłem, że nie tędy droga.

Tom

Dobra muza to podstawa, dobry sprzęt potem - Ifi Audio iDac Micro + AKG K-92 ciekawe zestawienie :-)

Chcesz być odpowiednio "dowartościowany" to napisz ten post w zakładce HiFi... ;-)))

Obnażysz się to się dowiesz jaki to...sprawdź to sam się przekonasz ;-)

O czym ty do mnie rozmawiasz???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.