Skocz do zawartości
IGNORED

DAC nowy/używany do około 2tyś.

Adiamek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam daca do kwoty 2tyś. budżet można ewentualnie lekko przekroczyć. DAC będzie podłączony do laptopa, muzyki słucham ze Spotify i niedługo wypróbuje Tidala.

Czy w tej kwocie coś fajnego się znajdzie, lepszego od Dacmagic 100?

Mój system:

Xindak PA-M

AA Hyperion IV

CA Dacmagic 100

VDH The Wind MKII Hybrid

Wybór zależy od Twoich indywidualnych preferencji. Na pewno spójrz na produkty marki Audio-gd (https://www.q21.pl/manufacturer/audio-gd), będziemy tutaj musieli bardziej zbliżyć się do kwoty 3 tys. zł., jednak w takim budżecie możemy zastosować bardzo dobry przetwornik. Warto także spjrzeć na przetwornik Myryad Z20 (https://www.q21.pl/myryad-z20.html). To urządzenie, które brzmi lekko ocieplonym, bardzo spójnym, dobrze wypełnionym dźwiękiem.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Co jakiś czas na forach przychodzi fala cudownych odkryć z Chin. Przychodzi, fala ulega wygaszeniu i często okazuje się że „kolejne nowe odkrycie” tworzy nową falę.

Nie jestem przeciwnikiem chińskich produktów bo sam mam audio-gd, ale jak czytam te zachwyty nad tym 05a, to przypominają mi się tematy o audio-gd.

Dystans i rezerwa jak najbardziej polecane. Po czasie może okazać się że diament nie jest diamentowy ;)

Od ponad tygodnia mam w domu nostromo wolf2 wersje rozszerzona oraz zasilacz i konwerter.

Z czystym sumieniem mogę polecić bo jest to bardzo solidne granie a w razie jakichkolwiek kłopotów wiadomo do kogo sie zwrócić i jakie bedą koszty wysyłki. Ze sprowadzonym z Chin sprzętem już tak różowo nie jest.

Co jakiś czas na forach przychodzi fala cudownych odkryć z Chin. Przychodzi, fala ulega wygaszeniu i często okazuje się że „kolejne nowe odkrycie” tworzy nową falę.

Nie jestem przeciwnikiem chińskich produktów bo sam mam audio-gd, ale jak czytam te zachwyty nad tym 05a, to przypominają mi się tematy o audio-gd.

Dystans i rezerwa jak najbardziej polecane. Po czasie może okazać się że diament nie jest diamentowy ;)

Od ponad tygodnia mam w domu nostromo wolf2 wersje rozszerzona oraz zasilacz i konwerter.

Z czystym sumieniem mogę polecić bo jest to bardzo solidne granie a w razie jakichkolwiek kłopotów wiadomo do kogo sie zwrócić i jakie bedą koszty wysyłki. Ze sprowadzonym z Chin sprzętem już tak różowo nie jest.

Ja miałem NFB28 z Amenero już wersję i Xiangsheng biję go na łeb na szyję. W moim systemie podkreślam oczywiście

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

Ja miałem NFB28 z Amenero już wersję i Xiangsheng biję go na łeb na szyję. W moim systemie podkreślam oczywiście

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

Bardzo możliwe....a może to tylko chęć jakiejś zmiany? ;)

Ważne ze jesteś zadowolony i już przebudowałeś ;) tego DACa. I jesteś jeszcze bardziej zadowolony. Do momentu nowego odkrycia :)

Nie potępiam i nie neguję(bo większość ma ten problem), zwracam uwagę tylko że mogą być zupełnie inne przyczyny „bicia na głowę” poprzedniego sprzętu :)

Pozdrawiam wszystkich bo oj dawno nie pisałem :)

pozwolę sobie podpiąć się do tematu:

mój system jak w "o mnie". Chciałbym odtwarzać pliki FLAC na Dune 4k + DAC. Pytanie jaki? praktycznie nastawiłem się na NFB28 a tu czytam, że xiankszenk lepszy...

Od razu zaznaczam, że nie mam za bardzo możliwości porównania obu.

a może

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? (cena wydaje się wporzo..)

Proszę o jakąś sugestię

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Chińskie ale marki znane i cenione od dłuższego czasu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co prawda napisałem już w wątku klubowym, to dopiszę tutaj. Może ktoś zechce sprawdzić.

Ukryta Zawartość

Miałem kiedyś tego DAC'a w swoim ówczesnym systemie (razem z O2 pre) z podpięte do dobrego wzmacniacza i właśnie kolumn AA i było bardzo fajnie. Obecnie używam ODAC'a przy odsłuchach słuchawkowych. Cena niewielka, bo narzut jest chyba tylko na częściach (projekty były otwarte). Wg firmy wszystko składane w Szwajcarii.

Ukryta Zawartość

System gra dobrze, albo nie....

Wolałbym daca którego można kupić z polskiej dystrybucji lub dostępny na allegro. Ten Xiangsheng jest chyba na aliexpress i ebay i w razie awarii jest pod górkę.

mkm mógłbyś coś więcej powiedzieć o tym Myryad dlaczego Ci nie pasuje?

Stello's DA100 Signature

Jest jedyny na allegro używka. Czy będzie znaczna różnica w porównaniu do mojego CA dacmagic100?

Na allegro jest teraz stello. Warto za ta kasę.

A ile trzeba dać za nowy?

Szukaj używanego Arcama rDACa

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

a ja jednak postanowiłem najpierw wypożyczyć, posłuchać a potem ew. nabyć drogą kupna Chord 2Qute

Daj znać jak wypadły odsłuchy, a jak masz jakiegoś znajomego w UK to może warto kupić tutaj?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Less is More

Nie mam bardzo wielkiego doświadczenia w DACach, ale system mam całkiem przyjemnie grający i w mojej ocenie XiangSheng 05A gra wybitnie za trochę ponad 1200zł. Stawiam skrzynkę browara albo dobrą whisky, jak ktoś przyjedzie do mnie na odsłuch z lepszym urządzeniem do 1500zł.

Lubię słuchać muzyki! :)

Nie mam bardzo wielkiego doświadczenia w DACach, ale system mam całkiem przyjemnie grający i w mojej ocenie XiangSheng 05A gra wybitnie za trochę ponad 1200zł. Stawiam skrzynkę browara albo dobrą whisky, jak ktoś przyjedzie do mnie na odsłuch z lepszym urządzeniem do 1500zł.
Ja pójdę dalej do 4 k będzie ciężko

Ja ogólnie od czasu zakupu Xiangsheng przesyłałem szukać dalej DACa. A zmieniałem ich troszkę.

Ciekawe jak się wpasuje w system na nowych kolumnach. Moje zapędy o zmianach temperuje fakt że musiał bym wydać że 5-10 tys złotych żeby było lepiej nie.ma sensu

Wolałbym daca którego można kupić z polskiej dystrybucji lub dostępny na allegro. Ten Xiangsheng jest chyba na aliexpress i ebay i w razie awarii jest pod górkę.

To kupisz drugiego. I tak wychodzi to korzystniej niż 1 gorszy Dac za 2k :)

Trochę do PL już wjechało, nie było chyba słuchać nic o awariach.... zresztą ludzi od elektroniki w PL też trochę jest wbrew pozorom - jest kim naprawić.

Sprawdź Korga.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Który lepszy rDAC czy irDAC?

irdac, ale nie wierzę, że znajdziesz kogos kto Ci odsprzeda

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

mkm mógłbyś coś więcej powiedzieć o tym Myryad dlaczego Ci nie pasuje?

Gra jakoś sztucznie, trudno to określić. Marka niby uznana, ale jednak.... Inne, czasem znacznie tańsze przetworniki grają bardziej plastycznie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.