Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz używany do 4000 zł do Pylon Pearl 20?

Misio38

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule. Jeśli będzie coś za połowę budżetu tym lepiej. No i niezbędna jest możliwość odsłuchu.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Ten budżet spokojnie powinien wystarczyć na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i 2x

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zwrócić po dogadaniu przeważnie można, a jak odsłuch w Wołosatem, albo w Świnoujściu ?

Szukaj lokalnie.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Dlaczego chcesz do tych kolumn takiego super wzmaka?

Nie wiem ja Perl 20 ale Perl Monitor (te same głośniki) jest troche szalony na górze pasma - ja bym szukał czegoś spokojnego i rozdzielczego.

CA 681, Teac AI1000, lub jakiś lampiaczek Yaquin 10 - nawet nowy jest w tych pieniądzach.

To bierz Marantza 6006.. będzie jeszcze większa V.... a tak serio ...

Drogi Misio38, napisz proszę co chcesz uzyskać tym zakupem, po za wyczyszczeniem portfela, co masz teraz za napęd w czym nie domaga... coś może ktoś doradzi... teraz chcesz straszny mezalians zrobić, chyba że to zakup przyszłościowy. Ale pamietaj że najpierw kolumny potem wzmak.

Kolumny są dopiero kupione jako zakup przyszłościowy właśnie. Chcę zamknąć system. Ze wzmakiem jest taki problem, że na razie nic w rozsądnych pieniądzach specjalnie lepszego od Kenwooda A1001 znaleźć nie mogę. Dzielona kupa klamotów mnie nie interesuje. Ma być estetycznie. A dlaczego mezalians? Bo 999 zł? Sprzedałem monitorki i z tej kasy kupiłem Pylony i zostało na wzmaka który kupię dopiero jak usłyszę, że gra lepiej od Kenwooda.

No jak na razie problem. Ja nie znalazłem. Co prawda słuchałem do tej pory tylko kambodże 840, Denona 1500AE, jakiegoś Audiolaba 8200? i Arcama A38. Żaden nie dał powodu do zmiany.

Jak ma być wzmacniacz zintegrowany to może

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

Jak nie zależy Ci na łagodności a otwarciu przesłuchaj nowsze wzmacniacze Marantza,

bo Rotel też już nie taki, jak kiedyś.

Powinno zagrać tak, jak trzeba a zamkniesz się w połowie budżetu za nawet wyższy model używany.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Dokładnie, jak lubisz szaloną górę to posłuchaj Marantza 6005 czy 6006... tutaj zdecydowanie usłyszysz różnice.

Co do różnic między wzmacniaczami to różnice są ale nie tak ewidentne jak w przypadku kolumn.. co więcej w przypadku kolumn podstawkowych, budżetowych zalety droższego wzmacniacza poprostu będą nie do wychwycenia. Nie będzie szans na rozwinięce zapasu mocy czy rozdzielczości.

Misio38 - nie doszukuj się na siłę konieczności zmiany wzmacniacza, słuchaj Kenwooda i ciesz się muzyką...

Pisałem w czasie przyszłym, jako przestroga przed zbytecznym drenażem portfela.

Jak już w tym Marantzu 6006 nie znajdziesz czegoś czego szukasz... nie napisałeś jeszcze co to ma być ... to ciesz się muzyką z Kenwooda.

Ale przecież ten Marantz to budżetowe padło. Po co m i go polecasz? Nigdy żaden Marantz - nawet KI Pearl - nie spodobał mi się.

Gość

(Konto usunięte)

Nie rozumiem po co pchać się we wzmacniacz za 3 lub 4 tysiące ,mając głośniki za tysiaka.

Od zawsze jest teoria że 2/3 posiadanej kasy na głośniki a 1/3 na wzmacniacz.Tutaj kolega chce zupełnie na odwrót,

ja za te 4 tys. kupiłbym nowe głośniki. Po sprzedaży starych i starego wzmacniacza kupiłbym coś w granicach 1,5-2 tys

i cieszyłbym się muzyką.Takie jest moje zdanie.

Oczywiście do takich głośników to kompletnie nie ma sensu ale jedną z opcji "best buy" do 4kzł jest Krell KAV300i

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Ale przecież ten Marantz to budżetowe padło. Po co m i go polecasz? Nigdy żaden Marantz - nawet KI Pearl - nie spodobał mi się.
A Pylon Perl 20 to niby nie!!!

Piszesz że chcesz mieć jeszcze bardziej szalone wysokie to Marantz się nada najlepiej.

Gość

(Konto usunięte)

Dlaczego chcesz do tych kolumn takiego super wzmaka?

A dlaczego nie?

No jak na razie problem. Ja nie znalazłem. Co prawda słuchałem do tej pory tylko kambodże 840, Denona 1500AE, jakiegoś Audiolaba 8200? i Arcama A38. Żaden nie dał powodu do zmiany.

Jolę zaproś...jd1501rc...i grasz... ;-)

Nie będzie szans na rozwinięce zapasu mocy czy rozdzielczości.

???

Nie rozumiem po co pchać się we wzmacniacz za 3 lub 4 tysiące ,mając głośniki za tysiaka.

Od zawsze jest teoria że 2/3 posiadanej kasy na głośniki a 1/3 na wzmacniacz.Tutaj kolega chce zupełnie na odwrót,

ja za te 4 tys. kupiłbym nowe głośniki. Po sprzedaży starych i starego wzmacniacza kupiłbym coś w granicach 1,5-2 tys

i cieszyłbym się muzyką.Takie jest moje zdanie.

Zapraszam do siebie...zobaczysz co taki mezalians robi z mózgu...

A tą zasadą to sobie moźna 4d wytrzeć...

A Pylon Perl 20 to niby nie!!!

Piszesz że chcesz mieć jeszcze bardziej szalone wysokie to Marantz się nada najlepiej.

Na koncercie prosisz żeby grali ciszej na perkusji, trąbce...bo są mało "subtelne"....?

Od zawsze jest teoria że 2/3 posiadanej kasy na głośniki a 1/3 na wzmacniacz.

Inna teoria mówi, że optymalnym wyborem wzmacniacza i kolumn jest trzymanie się podobnego przedziału cenowego. Ale praktyka pokazuje, że czasem warto zainwestować w jeszcze lepszy wzmacniacz.

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

W przypadku tych Pylonów też?

Ja tych Perl Monitor słuchałem z Lampowym Ayonem, który z Heco Monument 900 błyszczał.... jeszcze może był za słaby ? Pewnie tak?

Pylonów nie słuchałem, to już zostawiam ich właścicielowi do decyzji jednak większość ZG ma dość duży potencjał i można eksperymentować z droższymi wzmacniaczami.

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

Gość

(Konto usunięte)

W przypadku tych Pylonów też?

Ja tych Perl Monitor słuchałem z Lampowym Ayonem, który z Heco Monument 900 błyszczał.... jeszcze może był za słaby ? Pewnie tak?

A Twój wzmacniacz ze wszystkimi głośnikami gra tak jak lubisz?

Ja mam kino domowe Denona :p i idealnie zgrywa się z wszystkimi ZS co były do niego podpięte.. mam go bo za coś znacznie lepszego musiałbym dać 3k więcej.... nie ma to sensu kompletnie.. bo te 3k wydane na głośniki zrobią znacznie więcej dobrego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.