Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki do Lyngdorf TDAI-2170

Kordian_67920

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak w temacie - po poszukiwaniach optymalnego wzmacniacza znalazłem - Lyngdorf TDAI- 2170

Potrzebuję teraz do tego kolumny które zagrają. Sprzętu nie będę wymieniał często więc mogą to być droższe pozycje.

Wzmacniacz gra ponoć szczegółowo spokojnie dynamicznie, radzi sobie ze szczegółami, chciałbym jakieś głośniki które stworzą synergię, będą grały głośno i całą gamą. Muzyka głównie elektroniczna, trance d&b, itd,

Polećcie coś

Pozdrawiam

Na moje ucho, super z tym wzmacniaczem sparowały się Harbethy. Wybór kolumn, w przypadku Lyngdorfa, to bardzo ważna rzecz, ponieważ sam wzmacniacz jest do bólu neutralny. Harbethy, trochę go ożywiają, nie niszcząc jego zdolności do różnicowania nagrań. A które Harbethy, to zależy od budżetu i wielkości pokoju.

System gra dobrze, albo nie....

Znalazłem tam taką informację, 2x180albo140 moc @4 ohm

Jak to się przekłada na moc w tego typu wzmacniaczach, chodzi mi o tą wydajność elektryczną czy jakos tak.

Pokój 21m2 ale mocy chciałbym mieć w zapasie- korekcja i tak zrobi swoje nie będę słuchał na full, to ma być zestaw na lata.

Patrzyłem na b&w 702 nie wiem dlaczego podobają mi się one wyglądają porządnie. Tylko ze tam moc 40-300 w i nie wiem.

Koleś tu pisze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ze słyszał ze te małe piecyk napędzi focale grandę utopia

Ktoś coś ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

170 W przy 4 Ohm, to ten wzmacniacz osiąga przy THD+N na poziomie 0.07% @ 1 kHz. Przy całkowicie bezpiecznym 1% THD+N, gdzie już jest u kresu swoich możliwości, jest w stanie oddać 100 W @ 8 Ohm lub prawie 200 W @ 4 Ohm. Chwilowa wydajność prądowa to wg producenta 30 A, czyli całkiem sporo.

Ja słucham go z Harbeth C7ES-3, a słuchałem ponadto z: Audio Academy Phoebe III, wszystkie Harbethy poza 40.x, Duevele Venus, Klipsh Heresy III, Audio Physics Codex, Megalith Audio SCX i generalnie nie miał problemów z wysterowaniem żadnej z tych kolumn, ale nie wszystkie z wymienionych są jakieś trudne. Ogólnie kontrola to mocna strona tego wzmacniacza. Jednak z jakimś bardzo trudnym obciążeniem, spadającym mocno poniżej 4 Ohm, to zdecydowanie trzeba by spróbować.

A i jeszcze jedno. Zakup tego wzmacniacza ma sens, gdy główne źródła muzyki są u Ciebie cyfrowe (CD, stream, pliki) i podłączysz je bezpośrednio po S/PDIF (COAX, Toslink), USB lub HDMI. Standardowe wejścia analogowe są niestety bardzo słabe. Nie wiem jak z dodatkowym analogowym modułem wysokiej jakości. Zresztą nawet z tym modułem słuchanie z analogowych źródeł to taka droga na około, raczej w drodze wyjątku.

Taki mam właśnie zamiar

Tak swoją droga Devialet 120 jest w podobnej cenie, słyszałem, przed chwilą obejrzałem recenzje że jest trochę dynamiczniejszy niż Lyngdorf, ktoś wie coś na temat jakie głośniki może uciągnąć ten Devialet ?

Powiedz mi jeszcze jak przez ten port USB mam zestreamować na toto muzykę, odpala się jakaś paka, kompletnie nie wiem

Pozdrawiam

Apka*

Co te bezmodułowe porty są 24 bit, producent podaje ze hi end,bend USB port jest 32bit, powiesz coś na tę temat ? ?

Podłączasz go do PC/Maca/Streameara tak jak zwykłego DAC'a. Wtedy potrzebujesz moduł USB. Bez niego możesz podłączać CD po Coaxie (musi mieć wyjście cyfrowe) albo po konwerterze USB/Coax. Zresztą wszystko Ci wytłumaczą w sklepie. Owszem USB pozwala przesyłać sygnał o głębokości 32 bity, ale to mało istotne. Mało jest muzyki w tej rozdzielczości bitowej, a i tak 24 bity wystarczają z nadmiarem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.