Skocz do zawartości
IGNORED

Modyfikacja Yamahy A-S701 gdzie?

katmai

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam wzmacniacz Yamaha A-S701 z którego w zasadzie jestem zadowolony, ale chciałbym poddać go pewnym modyfikacjom: po pierwsze chciałbym dodać do niego wychyłowe wskaźniki wysterowania (w stylu A-S110), a po drugie zamontować pętlę do podłączenia korektora graficznego (tak, wiem to gwałt na dźwięku, ale uczyłem się słuchać w latach 80-tych gdy królowały EQ i tak mi już jakoś zostało).

Czy znacie jakiś serwis godny polecenia który by się podjął takiego zlecenia?

Posty w stylu EQ to zło w najczystszej postaci, czy dlaczego chcę zepsuć/pogorszyć dźwięk, lub sprzedaj Yamachę - kup Unitrę (mam WS-442 i WS 503) nie mają sensu - nie jestem audiofilem!

https://www.audiostereo.pl/topic/137633-modyfikacja-yamahy-a-s701-gdzie/

Kolego, nie ten dział. Załóż nowy temat w DIY - myślę, że szybko pozbędziesz się złudzeń co do sensownej realizacji tego pomysłu ;)

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Kolego Katmai przeanalizuj na spokojnie co chcesz zrobić.Jak koledzy wyżej zauważyli zrobić z as701 min 1100? Wskaźniki wychyłowe ? Nawet jeżeli jest miejsce w płycie czołowej plus sam produkt plus robocizna to już pod tym względem na starcie lecisz z pln jak arab na europę.Co do reszty nie wiem nie jestem za bardzo techniczny .Faktem jest że nawet jak ktoś zrobił by to estetycznie w co wątpię , przerobił by wszystko jak należy to byś miał fajną poczwarę którą nikt by nigdy nie chciał kupić a Ty wydawszy kupę pln nie miał byś zamiaru sprzedać. Lepiej sprzedaj wzmacniacz dodaj kasę na przeróbkę i wróć z pytaniem jaki wzmacniacz vintage z tym z tym. I żeby nie było że myślałeś że ktoś Ci zrobi taką przeróbkę za 500 zł :)

OK, chyba macie rację, jeśli chodzi o wskaźniki. Trudno to by było wykonać w miarę estetycznie.

Jednak jeśli chodzi p pętlę do EQ to dużej trudności myślę nie powinno być. Możecie kogoś polecić w tym zakresie?

Zdejmujesz panel czolowy, oddajesz do firmy która wycina woda lub laserem pod wymiar i jest estetyczbie.

Ja przerabiałem wtyki w ax900 na banany i wyszło mega. Koszt znikomy.

Daj mail to podeślę foto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.