Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa do 4000 zł

szalik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie

Stoję przed dylematem wymiany sprzętu. W tej chwili jestem posiadaczem zestawu Atoll AM100+PR200.Nie narzekam, ale czuję potrzebę zmiany.

Mam do dyspozycji w swoim "arsenale" kolumny:

Dali 40se

tannoy m2

Yamaha ns-100m

Phonar mini2

Chciał bym zakupić dość uniwersalną "lampę", może trochę z naciskiem na muzykę hard@heavy. Chyba że to nie ta droga, więc proszę o wskazówki i sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/137604-lampa-do-4000-z%C5%82/

Hard@heavy to chyba raczej w kierunku czegoś na KT-88 trzeba iść.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tyle, że to końcówka mocy, jakiś preamp wskazany do tego.

Ukryta Zawartość

Tomek zastanawiałem się nad czyś takim Bewitch 6550 Deluxe KT88 albo Yaqin mc100b ale nie wiem czy dobrze kombinuję. Twoja propozycja jest ok tylko dojdzie jeszcze koszt zakupu pre i pewnie też lampowego a to już podwaja sumę

Powyższych wzmacniaczy nie słyszałem, z tego co czytałem na forum to Bewitch jest w miarę porządnie wykonany. Może zamiast pełnej lampy warto pomyśleć o hybrydzie. Pewną modyfikację brzmienia uzyskasz poprzez wymianę lamp/lampy w stopniu wejściowym, a tranzystorowa końcówka mocy zapewni niezbędny "power" dla hard & heavy. Przykłady takich konstrukcji to LAR IA200H, Vincent 237 itp.

Tu masz fajny wzmacniacz, niestety trochę ponad budżet.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam i przepraszam za nieobecność. Co do tych "silverów" to trochę jestem zdziwiony. Owszem brałem je pod uwagę bo można je nabyć w dobrej cenie ale ani opinie w necie ani na forum mnie nie przekonały. W tym akurat przypadku fajne jest to, że bez problemu można go posłuchać.

'silverów' ? mówisz o Lunie Fezz Audio ? Opinie najlepiej wyrób sobie sam. Wypożycz , posłuchaj i oceń. To na prawdę solidny wzmacniacz, dobrze wykonany i o pięknym brzmieniu. Do tego masz rewelacyjny serwis gwarancyjny. Czego nie 'uświadczysz' kupując Chiński produkt.

audiokarma.org

Hehe tak znam, bo to był mój wzmacniacz. Kupiony ode mnie. Został wykonany na moją prośbę przez znajomego konstruktora (który poźniej stał się pracownikiem w firmie) sporo przed powstaniem marki Fezz. Wzmacniacz przeszedł jakąś nieznaną mi modyfikacje + inne lampy niż te które sprzedawałem. Więc tak na prawdę nie wiem w jakim jest teraz stanie, po tych modach. Przed modami zagrał dużo lepiej od Cayin TA30 z którym porównywaliśmy u kupującego.

Człowiek kupił go rok temu ode mnie za +- 1200zł, opis skopiował praktycznie słowo słowo z mojej ówczesnej aukcji

edit. literówki i txt

audiokarma.org

Po tym jak to facet nazwał 'audiofilskim tuningu' nie wiem jak gra. Nie mam pojęcia co tam zostało zrobione. Wypytaj o to sprzedającego.

Przed tuningiem, grał u mnie bardzo dobrze. Lokalizacja, scena, źródła pozorne -na plus.

Bas i średnica także. Wtedy za te 1200zł wg mnie to był best buy, bo w tej cenie nic lepiej grającego nie było

audiokarma.org

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.