Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 10000

HANSOLOOO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono, mam do wydania ok 10 000 na zestaw stereo prosze o odrobinę porad co kupić. Kolumny podłogowe plus wzmacniacz. Pokój około 35m, muzyka raczej rockowa ,odrobina techno. Oglądałem zestawy ,,promocyjne" na stronie Denona ale opinie są różne i mam mętlik w głowie. Słuchałem w MM Klipscha w zestawieniu z Denonem ale nie zaiskrzyło.

https://www.audiostereo.pl/topic/137446-zestaw-stereo-do-10000/

Jak nie masz sprecyzowanych oczekiwań, kup na początek coś w 1/5 Twojego budżetu,

bo bardzo możliwe, że będziesz zaraz sprzedawał więc lepiej stracić mniej ;-)

Ja poradzę jedno, inni odwrotnie, więc jeśli nie masz czegoś konkretnego choćby

wśród znajomych z gratami to jak oddzielisz ziarno od plew ;-)

Chyba, że ten budżet jest progiem wejściowym - na próbę i dopiero po tym doświadczeniu

nastąpią prawdziwe zakupy we właściwym budżecie ...

A tak na szybko - masz komplet, który się nie kurzy, ma DAC'a na pokładzie, dobry napęd

bezpieczne brzmienie i wystarczającą moc:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a do niego kolumny z różnym brzmieniem: JBL Arena 180, Polk Audio TSX-330T, Indiana Line Tesi 561,

JBL Studio 280, Dali Zensor 5, 7, Monitor Audio Bronze 5, 6, KEF Q550, Focal Chorus 726, Dynaudio EMIT 30

radzę posłuchać przed zakupem,

a gdyby był luz w budżecie to przeznaczyć pewnie na coś sieciowego...albo płyty.

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Osobiśćie proponuje przesłuchać taki zestaw Haiku Audio Sol 1 + Acoustic Energy AE109 lub jeszcze wyższy model AE309 bardzo ciekawe zestawienie oczywiście to moja opinia,w razie pytań służę pomocą .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oraz kolejny zestaw o zupełnie innym brzmieniu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzień dobry.

Jeśli tylko masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. Jest wiele ciekawych konfiguracji, które obiektywnie oferują bardzo dobre brzmienie, jednak każda nich oferuje inny charakter. Jeśli chcesz dobrze wydać pieniądze i być w pełni usatysfakcjonowany z zakupu, musisz sam posłuchać, my możemy tylko pomóc, pokierować. Na miejscu w naszym salonie masz dziesiątki urządzeń i kolumn, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać.

Poniżej przygotowałem Ci kilka konkretnych rozwiązań, które moim zdaniem warto rozważać.

1. NAD C368 + Focal Chorus 726 - mocny, dynamiczny, energiczny wzmacniacz w połączeniu z równie dynamicznymi, bardzo swobodnie grającymi kolumnami.

2. Hegel H90 + Pylon Audio Diamond 25 - trochę droższe rozwiązanie, oparte na bazie bardzo dobrego i wydajnego wzmacniacza Hegel oraz flagowej serii polskich kolumn Pylon Audio. Ogromna swoboda, analityczność i także świetna dynamika.

3. Atoll IN100SE + Audiovector QR3 - także dynamika, ale przekaz trochę delikatniejszy, bardziej aksamitny, głęboki, spójny, dociążony. Niesamowita muzykalność systemu

4. Denon PMA-1600NE + Dali Opticon 6

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, oczywiście w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.