Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-V483 + dekoder Vectra + Netflix + TV Samsung - jak to podłączyć

Pioter_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Stałem się niedawno szczęśliwym posiadaczem kina domowego. Nie do końca wiem jak to dobrze podłączyć pomimo przejrzenia instrukcji.

Problem jest następujący:

Amplituner podłączyłem przez (HDMI out) kablem HDMI do TV Samsung (HDMI in) - tak było napisane w instrukcji żeby zrobić.

Dekoder Vectra podłączyłem najpierw kablem HDMI do TV Samsung ale nie mam dźwięku w głośnikach co wydaje się logiczne.

Podłączyłem więc dekoder Vectra do amplitunera i mam dźwięk z kablówki w głośnikach ale na dekoderze wyświetla się komunikat HDMI off i faktycznie obraz jest gorszej jakości nie ma HD.

Coś trzeba odblokować w amplitunerze żeby przepuszczał ten obraz HD czy jak to podłączyć?

Dodatkowo w samym TV mam też netflixa w Smart TV i chciałbym, żeby oglądając coś na Netflixie też mieć dźwięk z głośników z kina.

Być może głupie pytanie ale narazie nie mam zbyt dużego doświadczenia w podłączaniu tego. W instrukcji nie jest opisane to dokładnie.

Dołączam zdjęcie dekodera Vectra jakie ma wyjścia/wejścia.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tego typu pytan bylo z 1000. Troszeczke sie wysil i poszukaj na forum lub google.

Preamp: Marantz SR7010. Power Amp: Onkyo M-5000R, Onkyo PA-MC5500. Bluray: Oppo UDP-205, PS3 Glosniki: Tannoy Precision 6.4 - front,Tannoy Precision 6C - central, Tannoy Revolution DC6T - sorround, Tannoy Revolution DC6 - front high Tannoy Revolution DC4 -sorround high. Subwoofery: 2x Tannoy Revolution R-SUB15. TV: Sony KD-65XD8599. Projektor: Póki co brak, Dekoder: NC+

Ja nie mam HDMI w amplitunerze ale mam TV połączony optykiem z amp. i cokolwiek nie gra na TV to mam to na Ampilitunerze... no i mam 1 kabel optyczny.

Resztę .. Chromecast, CD też mam innymi optykami do Ampitunera.

Jeżeli masz coś takiego jak HDMI ARC to poszukaj jak to działa - ja rozumiem że to taki kanał zwrotny z tv do amplitunera.

W sumie ta instrukcja jest dla laika średnio przejrzysta ;)

Ukryta Zawartość

A jeszcze dekoder świruje i już człowiek głupieje ;)

W telewizorze należy użyć wejścia HDMi (ARC)

W ampie włączyć HDMI CONTROL i dzwiek z TV powinien działać. Gdyby z netflixa nie szło 5.1 to pogrzebać w trybach dzwiekowych TV

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.