Skocz do zawartości
IGNORED

Magnat Shadow203 Quantum673 czy Boston acoustic a26

marcinoss26

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce zbudować kino domowe 5.1 zastanawiam się które kolumny wybrać. Pomieszczenie to 22 mkw zestaw ma służyć do filmów jak i koncertów czasami posłucham też muzyki.Zestaw ma współpracować z amplitunerem Denon. Pozdrawiam

Witam.

Dlaczego ograniczasz się do tych 3 kolumn?

W tej cenie są jeszcze: pylon audio pearl, heco 901, bronze 2, wilson raptor 3, ae 102 chyba, epos k2.

Z podanych prze Ciebie modeli wybierałbym pomiędzy Quantum 673 a Boston Acoustics. Z mojej strony dorzuciłbym konkurencyjny system, ale aktualnie w bardzo atrakcyjnej cenie Monitor Audio MR2 (https://www.q21.pl/monitor-audio-mr2.html), ewentualnie brytyjski Tannoy Mercury 7.2 (https://www.q21.pl/tannoy-mercury-7-2.html).

Zapraszam serdecznie jeśli masz takie możliwości do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Z podanych prze Ciebie modeli wybierałbym pomiędzy Quantum 673 a Boston Acoustics. Z mojej strony dorzuciłbym konkurencyjny system, ale aktualnie w bardzo atrakcyjnej cenie Monitor Audio MR2 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), ewentualnie brytyjski Tannoy Mercury 7.2 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Zapraszam serdecznie jeśli masz takie możliwości do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą.

Jak wypada porównanie Shadow 203 z Quantum 673?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zastanawiam się jeszcze nad Indiala line tesi 260. Biorę tez pod uwagę kolumny używane 3.0 w budżecie do 1600 zł za centralny i dwie kolumny podstawkowe.

Zastanawiam się jeszcze nad Indiala line tesi 260. Biorę tez pod uwagę kolumny używane 3.0 w budżecie do 1600 zł za centralny i dwie kolumny podstawkowe.

Witaj.

Z używanych spokojnie znajdziesz do 1600 coś rozsądnego.... ale 3.0 do kina to za mało - 50% radochy daje subwoofer.

Z nowych do 1600 za 3.0 nie za bardzo znajdziesz coś rozsądnego co zagra dobrze stereo.

Z tych wyżej wymienionych każda praktycznie to ten sam poziom grania - najlepiej zrobisz jak się wybierzesz na odsłuch.

Boston A26 - granie równe, nawet z dobrą podstawą basową ale trochę bez emocji i odarte ze szczegółów.

Line tesi 260 - już lepiej od Bostona ze szczegółami - równe granie

Pylon Audio pearl - więcej emocji ale troche znyt poluzowana góra - jak dla mnie

Heco 901 - w tej cenie mój faworyt - równe granie z emocjami

Bronze 2 - to już 1600 za 2.0 - najlepsze z tych co słyszałem w tej cenie

Wilson Raptor 3 - ja słyszałem 1 i byłem pod sporym wrażeniem, jak nie planujesz zmian i chcesz nowy sprzęt -- to musisz posłuchać , dla mnie zaskoczenie MIŁE

Magnata i Quadrala nie słyszałem.

Zastanów się nad propozycją MA Bronze MR2 - jeżeli nie odstają za bardzo od Bronze 2 to warto (nie słyszałem ich).

jaki masz Amplituner - niektóre kolumny potrzebują dobrego napędu.

PS. Ja szedł bym w używane - Bronze 2 z Centralnym spokojnie w tych pieniądzach dostaniesz.

Albo zdecydowanie pomyśl o systemie 2.1 - w tych pieniądzach nie będzie centralnego godnego by zrezygnować z suba.. przesuń środki na fronty + sub.

Bronze 2 + mSub 10 tannoya.

Albo same Dynaudio 2/7. (Potrzebujà prądu).

Wybór w ofercie kolumn przyprawia o zawrót głowy.

Na szczęście mam to już za sobą - nikogo nie pytałem poszedłem do salonu i po odsłuchach kupiłem JBL Studio 280 niemniej tylko stereo bo funduszy na 5.1 brakuje więc kino domowe czasowo zawieszam i skupiam się na muzie i kinie w stereo - będę doskonalił brzmienie he he.

Stereo mam teraz znacznie lepsze płyty CD brzmią lepiej ale jak dla mnie

to koncerty słuchane w 5.1 są lepsze niż w stereo - inna atmosfera.

Trzeba iść do salonu wybrać co pasuje do pomieszczenia stylem, gabarytem i mieści się w akceptowalnym limicie kosztowym a potem słuchać słuchać...

W sumie przyjemne zajęcie:)

Dokładnie tak... nawet jest lepiej nie pytać czy nie czytać opinii by sobie nie robić wody z mózgu..

Do tych odsłuchów trzeba koniecznie dodać odsłuch u siebie, wypożyczenie sprzętu. Często gęsto jest że w zaadoptowanym pomieszczeniu i źródłem za pierdylion kolumna gra fajnie... ale po rozpakowaniu w domu klapa i rozpacz bo nie gra dobrze.

Także odsłuch w salonie, odsłuch u siebie i dopiero zakup. Np Planeta dźwięku ma usługę prezentacji sprzętu u klienta w domu już za 100 zł... więc w cenie paliwa. Ja na dzisiaj nie widzę lepszej opcji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.