Skocz do zawartości
IGNORED

Fiio Q1 nowy czy używany - żywotność baterii

holy_smoke

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Forumowicze

Proszę o poradę. Planuję zakup wzmacniacza słuchawkowego/DAC Fiio Q1 do połączeń typu:

Tidal HIFI>smartfon NOKIA 5>Fiio Q1>Creative Aurvana Live!

Tidal HIFI>smartfon NOKIA 5>Fiio Q1>JVC AK-33>monitory Shure

CD SONY CDP-C315>Fiio Q1>Creative Aurvana Live!

Wiem, że to budżetowe rozwiązania, ale nawet na JVC słychać znaczną różnicę między żródłem Sony CDP-690 a DVD Pioneera, więc dla mnie gra warta świeczki. Oczywiście uprzedzę że nie toleruję jakości poniżej CD/FLAC :)

Jeśli chodzi o wzmacniacz/DAC to raczej pozostanę przy tym modelu - ma rozwiązania pasujące do powyższych konfiguracji, mieści się w moim budżecie, podoba mi się w kwestii designu. Problem polega na wyborze:

nowy model - 350 zł

używany ponoć 2-letni w stanie igła - ok. 250 zł

Chciałem Was zapytać, czy może ktoś używa tego typu wzmacniaczy słuchawkowych ponad 2 lata czy jest zauważalny spadek wydajności wbudowanej baterii w takim urządzeniu. W późniejszym czasie raczej będzie ciężko z wymianą baterii (tak mnie uprzedził sprzedawca), a na wydajności mi zależy, bo będzie sprzęt piłowany bardzo często i chciałbym go mieć na lata. Czy warto dopłacić do nowego? Mile widziane szczere komentarze odnoście powyższych schematów odsłuchu.

Szanowni Forumowicze

Proszę o poradę. Planuję zakup wzmacniacza słuchawkowego/DAC Fiio Q1 do połączeń typu:

nowy model - 350 zł

używany ponoć 2-letni w stanie igła - ok. 250 zł

Kupuj NOWY !!! za 319 zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jak dobrze poszukasz to może znajdziesz taniej. Używany za 250 zł. to niech sobie w buty wsadzą. Ja bym nie dał więcej niż...80 zł. Szkoda kasy ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Trochę mnie zamroczyło z tą używką. Faktycznie kompletnie się nie opłaca. W Rzeszowie w salonie Nautilus 2 jak będzie dostępny to za 299zl go proponują. Mimo wszystko jeśli ktoś ma taką informację po jakim czasie (i częstotliwości użytkowania) widać znaczący spadek wydajności wbudowanej baterii w tych urządzeniach to warto to napisać na forum, bo na forach nie są podane żadne informacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.