Skocz do zawartości
IGNORED

Podlaczenie ma mr6

kamil1141

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam amplituner harman kardon avr 340. Obecnie ma mr6 graja z denonem pma 720ae. Ale chciałem sprawdzic je pod tym harmanem. I mam pytanie jego minimalna impregnacja to chyba 8 ohm, a kolumny 6ohm. Czy nic sie nie stanie jak ja zepne hk z ma ?

https://www.audiostereo.pl/topic/137176-podlaczenie-ma-mr6/

Nic się nie stanie, możesz spokojnie podłączyć.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Podlaczylem, jest lepsza kontrola basu ,chyba wynika to z tego ze jest wydajniejszy zasilacz. Ale srednica kuje w uszy strasznie. Znowu na denonie pma 720 ae za duzo midbasu czego nie lubie( lubie bas miekki i nisko schodzacy). Jaki byście polecili zwmacniacz ktory by spełnil moze oczekiwania?

Przy sluchaniu na 1/4 mocy umiarkowanie z tym ze nidgy mi sie nie wlaczyl radiator(przy 8ohm ) a w tym wypadku z monitorami juz tak.

A ten nad c 320 nie bedzie troche za słaby? Ma 2*40 w przy 8 ohm. Wysteruje poprawnie bas?

Nie chce Cie w blad wprowadzic, ale bas z basrefkeksu jest CHYBA nieco opozniony w stosunku do basu wydobywajacego sie bezposrednio z glosnika. Pozbycie sie go powinno wiec sprawic, ze bas stanie sie lepszy jakosciowo, choc tego wyzszego pozostanie tyle, ile bylo. Moje mr4 tez maja gorke na 100hz i po wcisnieciu skarpet graja jakos tak przyjemniej. Nic nie kosztuje sprobowac.

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

• 7 miesięcy później...

Temat troche odpuscilem z braku czasu.A co panowie sądzicie o hk 980? Nawet rozważam sprzedaż tych MA i zakup innych... tylko co? Ma być głęboki bas i cena 1500 za używane.

NAD 320.

Czy jak słuchałeś głośno to nie nagrzewał się zbytnio? My podłączaliśmy 4 omowe kolumny to od razu się gasił. Nawet nie próbował walczyć:)

chodzi Ci o c320 czy 320bee

2x 40 dziwne tu masz test

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2x 40 dziwne tu masz test

Ukryta Zawartość

ok dzieki:)

A tego harmana 980 ktoś słyszał? Jak to zagra z mr6?

Ukryta Zawartość

To jakie kolumny z drugiej ręki polecacie? Słucham głównie muzyki elektronicznej ale i innene gatunki nie sa mi obce.nie szukam zestawu pod klasykę ,nie będę się wsluchiwal w tony kontrabasu itp . Nie jestem audiofilem ale też nie jestem głuchy ... kolega ma diy jakies z niewiadomo skad na przetwornikach stxy'a i to gra, a ja wydaje po 2 tyś na kolumny i ....:/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.