Skocz do zawartości
IGNORED

Mroczne chorały - poszukuje

Dominika_61220

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzą za mną od dłuższego czasu, ale niestety albo ciężko je znaleźć alb najzwyczajniej nie potrafię ich szukać. Poszukuję czegoś na kształt utworu w linku

Czy moglibyście zaproponować mi coś podobnego, lub utrzymującego się w podobnym klimacie??

https://www.audiostereo.pl/topic/137146-mroczne-chora%C5%82y-poszukuje/

chorały to Newbieopera albo Samoltinus, oni siedzą w tej polifonii

Jeśli chorał to nie polifonia ;) Poza tym po co znowu te szpile i prowokacje. Wydawało mi się, że miała być zgoda?

Czy moglibyście zaproponować mi coś podobnego, lub utrzymującego się w podobnym klimacie??

Tego "klimatu" jest mnóstwo no i niewiele ma to wspólnego z chorałem (nawet tym mrocznym). Spróbuj

może coś z poniższego

Album "Within The Realm Of A Dying Sun" (Dead Can Dance)

Metatron Omega - Transductio

Metatron Omega - Sacrum Noctis

Jeremy Soule – Peace of Akatosh

Catholic Renaissance Hymns – Adoremus in Aeternum

Hans Zimmer – Aurora

A jak chcesz coś bardziej autentycznego to poszperaj za albumami Graindelavoix lub Ensemble Organum.

Ewentualnie bułgarskie Megaloschemos. Tutaj autentyk, a nie jakieś new ageowskie miksy ;)

Jeśli chorał to nie polifonia ;) Poza tym po co znowu te szpile i prowokacje. Wydawało mi się, że miała być zgoda?

Jest zgoda, ale czasem można coś złośliwego sypnąć -:)

Fajny ten klimat mroczny. Tyle jeszcze jest muzyki do poznania a człowiek się starzeje i czasu coraz mniej

Tam po drugiej stronie takiej muzy będzie cała wieczność.

Takiej mrocznej? Czy chorałowej? ;-)

Wiesz... co system religijny to jednak zupełnie inne wyobrażenie tej "drugiej strony".

Ja tam pewności nie mam żadnej. Nawet co do tej wieczności...

Nie wiedziałem nic o chorałach mrocznych. Myślałem, że tylko są Gregoriańskie. Nawet miałem z tego egzamin. Jeden głos śpiewasz reszte 3 głosy grasz na fortepianie. Im człowiek starszy tym bardziej wierzący.To chyba bardziej ze strachu niż rozumu. Nie wiem co myśli Nergal, ale wiem co będzie myślał za 30 lat jak dożyje. Zmieni się i zacznie się bać

Jedna z moich płyt wszech czasów: Messe de Saint Marcel, Ensemble Organum, czyli tzw. chorał rzymski. Nie wiem tylko, czy wystarczająco mroczny (ktoś kiedyś powiedział o tym piękny i groźny).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.