Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo A-9070 opinie

Charakterny

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Czy ktoś z użytkowników z forum może się wypowiedzieć na temat Onkyo A-9070.

Są w necie oficjalne testy ale mało merytorycznych recenzji od użytkowników.

W tej chwili można kupić używane Onkyo 9070 za 3000-3500 zł czy się opłaca ?

Potrzebuję wzmacniacza do gramofonu , streamera yamahy, i w dużej mierze do TV.

Będzie podpięty pod B&W DM 3000 -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/137023-onkyo-a-9070-opinie/

Onkyo A-9070 (https://www.q21.pl/onkyo-a-9070.html) to dobry wzmacniacz, jednak za używany egzemplarz dałbym nie więcej niż 2500 zł.

To stosunkowo mocne urządzenie, które oferuje dźwięk raczej jasny, analityczny, szczegółowy, trochę suchy. Aby uzyskać równy, pełny dźwięk, należy zastosować kolumny o plastycznym, ciepłym, dociążonym charakterze z dobrym wypełnieniem i raczej zaokrąglonej górze pasma. W Twoim systemie poszukałbym coś innego. Spójrz np. na NAD C356 BEE (https://www.q21.pl/nad-c356-bee.html), który w Twoim systemie moim zdaniem sprawdziłby się znacznie lepiej, może Primare I22 (https://www.q21.pl/primare-i22.html), ewentualnie poekspozycyjny Arcam A29 (https://www.q21.pl/arcam-a29-18345.html).

Jeśli szukasz używki, bierz pod uwagę wzmacniacze o brzmieniu jakie podałem powyżej. Najlepiej zapraszam do naszego salonu na odsłuchy. Oczywiście w przypadku pytań jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeszcze pozwolę sobie dodać do listy NAD C375 https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/nad-c375bee.html

Może dasz radę dorwać używkę w kwocie ,którą chcesz przeznaczyć. Te B&W odwdzięczą się za każdą dodatkową moc.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Myślisz, że jest opcja wypożyczenia NAD C375 w Warszawie ?

Z chęcią bym przetestował wzmacniacz ma swoich kolumnach przed zakupem.

Zawsze kupuje w ciemno

Witaj

Skontaktuj się z chłopakami z salonu na ul. Naruszewicza 30

https://www.tophifi.pl/kontakt/

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Jeśli zależy Ci na jakości, to nie szukaj wzmacniacza z wbudowanym przedwzmacniaczem gramofonowy, tylko zastosuj zewnętrzny dedykowany przedwzmacniacz, który możemy dopasować pod przede wszystkim konkretną wkładkę i Twoje preferencje.

Zapraszam na odsłuchy, w przypadku NAD w Twoim systemie stawiałbym raczej na model C356 BEE (https://www.q21.pl/nad-c356-bee.html), do tego dobry przedwzmacniacz gramofonowy i masz świetny system.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Tylko z tego co wiem to zalecany wzmacniacz dla B&W DM3000 to min 80W więc czy NAD 356 BEE nie będzie za słaby ?

Chciałbym wykorzystać potencjał tych kolumn na maksa.

I drugie pytanie ile trzeba by przeznaczyć na przedwzmacniacz do NADa ? kupić dedykowany za 500 zł czy coś zupełnie oddzielnego ?

Tutaj nie mam dużych wymagań mam gramofon Saba 910 direct z igłą Excela za ok 200 zł, nie pamiętam modelu dokładnie.

I jeszcze pytanie o tego Harmana, co sądzicie ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cześć,

Czy ktoś z użytkowników z forum może się wypowiedzieć na temat Onkyo A-9070.

Są w necie oficjalne testy ale mało merytorycznych recenzji od użytkowników.

W tej chwili można kupić używane Onkyo 9070 za 3000-3500 zł czy się opłaca ?

Potrzebuję wzmacniacza do gramofonu , streamera yamahy, i w dużej mierze do TV.

Będzie podpięty pod B&W DM 3000 -

Ukryta Zawartość

Ja moge, kupiłem go miesiąc temu. Wzmacniacz jest świetny szczególnie w cenie za jaką można go kupić w tej chwili a jest to okolo 3500 pln za nowy z przesyłką z uk. Wzmacniacz jest bardzo przezroczysty, zagra tak jak poda mu żródło. Więcej recenzji od użytkowników znajdziesz na amerykańskich stronach. Jeśli chcesz więcej info pisz na priv.

Ukryta Zawartość

Możesz wypożyczyć od nas 375BEE do domu. Wysyłamy go po prostu.

Ale on gra skrajnie odmiennym dźwiękiem od 9070. Wiec najpierw określ jakie brzmienie Cie interesuje.

Jak kupujesz w ciemno. To weź pod lupę dowolną licytację z allegro gdzie cena dojdzie do podobnego, zakładanego pułapu. Wtedy jak nie siadzie wiesz żę sprzedaż go w tej samej cenie.

Piotrek

Z racji że chcę coś nowszego to już chcę wypożyczyć i przetestować w domu na swoich kolumnach.

Ogólnie w muzyce lubię szczegóły, im więcej wysokich tonów tym lepiej oczywiście przy zachowaniu równowagi ze średnimi i basem.

Lubię słyszeć jak najwięcej smaczków=szczegółów w linii melodycznej i wokalu

Przesłucham Nada i postaram się znaleźć Onkyo chodź nie wiem czy cena nie jest przeszacowana, chodź z drugiej strony do Nada musiałbym dokupić przedwcmacniacz gramofonowy i zastanowić się nad Daciem pod TV czy streamer.

Wtedy z takiego 356 BEE robi się większa kwota o 375BEE nie wspomnę.

Kolega z Top Hi Fi z Naruszewicza do moich kolumn i wymagań poleca coś z Yamahy np. A-S801 albo model niżej.

Poczytałem i 801 różni się tylko Daciem z 701. Pytanie ile trzeba wydać na oddzielny dobry DAC abym mógł podłączyć streamer i TV.

Yamaha 701 ma podstawowego DACa z wejściem optycznym i koaksjalem i na potrzeby TV to absolutnie wystarczające.

Piszesz, że masz streamer Yamahy - on już ma DACa więc podłączysz do wzmacniacza po analogu.

Podsumowując Yamaha 701 umożliwi Ci podłączenie posiadanych urządzeń bez zakupu osobnego DACa i bez sięgania po model 801..

Yamaha ma tez phono - pewnie przeciętnej jakości, ale na początek do podłączenia już masz, potem zawsze można pomyśleć o zewnętrznym.

Arcam SA30 + Tannoy Revolution XT 8F

Za duży wybór za mało kasy i tak człowiek nie wie czego chcę na końcu.

Dzięki za pomysły i opinie. Postaram się pojeździć po sklepach i posłuchać Nada i Yamahy a jak się trafi to Onkyo też bym sprawdził.

• 2 tygodnie później...

A co sądzicie o Primare A30.1 do moich B&W DM 3000 ?

Pojawiło się też tytułowe Onkyo ale trochę się obawiam przerostu formy nad treścią tzn. na pewno byłby dla mnie funkcjonalny ale czy dźwięk by mnie zadowolił trochę się tego obawiam.

Czy Primare posiada przedwzmacniacz gramofonowy bo widzę, że jest uziemienie a nie mogę nigdzie info na ten temat znaleźć.

• 1 miesiąc później...

Po wielu dywagacjach i rozkminkach padło na Rotela RA 1070. Udało mi się trafić świetnie zachowaną sztukę od pierwszego właściciela.

Tak wielu szczegółów jak teraz jeszcze nie słyszałem na swoich kolumnach, bas jest też bardzo przyjemny.

Ogólnie strzał w 10. Sądzę, że zostanie ze mną na bardzo długo ale wcześniej czy później przyjdzie czas na zmianę kolumn.

Dzięki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.