Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z Denon AVR-X2100- wyłącza się i włącza sam

tomek64800

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, prośba o wskazówki i ustalenie przyczyny : Denon AVR-X2100 dziś rano jak chciałem włączyć to włączył się ,pochodził 5sekund, wyłączył sam, po chwili znów włączył , 5sek , wyłączył i tak dalej. Cały czas sam włącza się i wyłącza. Sprzęt po nocy tak więc nikt na nim nie grał ( zimny) . Kolumny ani kable nic nie było ruszane ale żeby sprawdzić odłączyłem kolumny od Denona. Cały czas to samo . Włącza sie na 5sek i wyłącza. Wczoraj długo chodził -około 8godzin ale bardzo cichutko jeżeli to ma jakieś znaczenie .Prośba o pomoc

Takie akcje miałem z drukarką w pracy jak były problemy energetyczne w budynku tak więc do sprawdzenia.

300B DualMono SingleEnded by SinusAudio

Od 2lat sprzęt w tym samym miejscu , codziennie śmigał bezproblemowo , TV też podpięty do tej listwy.Wszystko było ok do tej pory. Sprawdziłem wg zaleceń i podpiąłem do innych gniazdek w domu i dalej robi to samo

Na YouTube jest filmik gdzie facet po wpięciu dysku USB ma ten sam problem co Ty.

jest kilka filmików z tym problemem.

Jest również kilka dziesiąt wpisów pod filmikami.

Poczytaj , może czegoś się dowiesz.

Niestety ,przejrzałem wszystkie filmiki w/w tematyce na youtube. Wiele osób ma problem z nowszymi modelami Denona , niestety nikt nie udzielił żadnej wskazówki jak rozwiązał ten problem .

Czy ma ktoś namiary na dobry i uczciwy serwis ?

Gaszenie z automatu nie jest niczym dziwnym. Ale włączanie już owszem.

Odepnij od niego wszystkie urządzenia. HDMI, kolumny, antenę wszystko. włącz, jeśli się nie wyłączy zrób reset.

Daj znać czy pomogło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.