Skocz do zawartości
IGNORED

Miniwieża stereo, budżet 1000pln

headstar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam dla siostry zgrabnej miniwieży stereo, do 1000pln z ewentualnym małym hakiem. Pytała, czy warto kupić jakiegoś Blaupunkta czy innego Philipsa w markecie za 400-500pln, ale jej odradziłem. Teraz przeglądam co jest dostępne i wielkiego wyboru w cenie ok 1000pln nie ma - ten budżet jest i tak już mocno naciągnięty z pierwszych 500pln.

Na wyprzedażach widzę DENON D-M40 - czy macie doświadczenie z tą miniwieżą? Czy gra w miarę przyzwoicie, wiem że nie wiadomo czego nie można oczekiwać.

Może znacie jakieśinne ciekawe rozwiązania, całość ma służyć do słuchania muzyki w tle, więc wymagania nie są wielkie. Jeśli dałoby się podłączyćTV, to super (ten Denon ma wejście optyczne).

Pozdrawiam

Tomek

Sony XW-5000 / Kauber FRAME LITE VELVET Grey Flex 110" / Arcam AV40 + PA720 + PA410 / Panasonic DP-UB9004 / Apple TV 4K / Klipsch: 2 x RP-600M, 1 x RP-504C, 4 x RP-500SA, 4 x PRO-180RPC, 2 x SPL-120

Ten Denon jest rewelacyjny, za takie pieniadze nic lepszego nie kupisz, a jesli siostra nie slucha z CD tylko z plikow to tez KEF Egg beda OK, na porownywalnym poziomie, tez maja wejscie optyczne.

Niestety wszystkie wieże do powiedzmy 1500 zł to chłam.....

Przykro mi, ale nadają się co najwyżej na prezent komunijny od średniozamożnych chrzestnych.

Wiem, że sporo osób się na mnie obrazi, ale sorry Winetou, jest jak jest.

Moja śliczna połówka zapragnęła czegoś czerwonego i niedużego do kuchni. Poszła i kupiła Pioneera (ok. 800 zł) Firma znana i ceniona.

Wygląda to jak jak gra, a gra tak iż producent nie podaje nawet żadnych parametrów - nie spełnia żadnych ? Nawet tych dla smartfonów Manty ??? LOL

Nawet jeśli chodzi o czułość radia, stara blisko 20-letnia Sony MHC 801 łapie na kawałku kabelka wszystkie stacje, ten Pioneer to chyba wzmacniacza potrzebuje.

Po tym zakupie mojej ślicznej, odwiedziłem znany market elektroniczny i na tle tego co było, nie dziwię się iż kupiła to co kupiła. A Pioneer bodajże z radiem internetowym kosztował coś ok. 1,2 k zł. (dokładnie ten sam) Niestety coś co zagra na poziomie HI-Fi to wydatek ok 2,5 zł. I bosze broń nie ociera to się nawet o audiofilizm w żadnej postaci. Po prostu nie kaleczy uszu i da się tego słuchać bez stresu... I nie ważny znaczek firmy...

Reasumując jak w dzieciństwie słoń Ci nadepnął na ucho, albo używasz zaawansowanego aparatu dla niesłyszących kup.

Jeśli masz w miarę normalny słuch to trzymaj się od tych wynalazków na odległość mili morskiej.

Zdecydowanie lepiej kupić jakąś używkę w dobrym stanie za powiedzmy 800 zł, zrobić jej przegląd - powiedzmy 200 zl. I mieć coś fajnego. Co i wygląda i gra....

A jako ciekawostkę - ten Pioneer waży 2,5 kg, głośniki też tyle (dwa) . A moja stara wieża z sypialni Sony MHC 77000 waży ponad 12 kg, a kolumny drugie tyle.

A wygląd i gra przy tym marketowym wynalazku jak mercedes S klasy przy skorodowanej syrence ;P

P.S. Przypominał mi się wątek o postępie w świecie audio i jak to nowe zamiata starym.... MegaLOL

P.S. 2 Polecam niedowiarkom spojrzeć na jakże wymowne dane techniczne tego Denona - ;P

Nie siej zametu! Denon dm40 to sprzet o wartosci tygodniowej wyplaty, jak go chcesz z czyms sprzed lat porownywac, to z wypasiona wersja jamnika, taka ze zdejmowanymi glosnikami, a nie ze swoim Sony.

DM40 zagra zdecydowanie fajniej niz marketowy Blaupunkt czy Philips, a i funkcjonalnie bedzie mial zalety spore (np. wyswietlanie nazw katalogow i tytuly piosenek).

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

No bardzo przepraszam, następnym razem porównam go z mantą ;)

OK ? Wtedy wypadnie zajefajnie....

Ja może za długo mieszkałem za granicą i nie mam polskiego genu. Małżonka kupiła podobne guano tylko marki Pioneer - też jak piszesz tygodniowa wypłata.

I zamiast polecać jakie to zajefajne wieżyczki za grosze (polski gen) i wpuszczać w kanał, otwarcie piszę że to guano...

A i na koniec bogaci są bogaci, bo szanują swoje pieniądze. Ale to moja opinia....

Niestety wszystkie wieże do powiedzmy 1500 zł to chłam.....

Ale kogo obchodza takie opinie? I to ma byc odpowiedz na pytanie? Takie bezproduktywne pseudoprzemyslenia kompletnie nic nie wnosza na forum. Jesli nie masz nic do powiedzenia w tym temacie: www.pudelek.pl

Wiem dokładnie, że z kwotą, jaką dysponuje siostra, nie zawojuje świata, ale nie o to tu chodzi. Sprzęt miałby grać przyzwoicie, jako muzyka tła. Nikt nie będzie przed tym siadał, żeby delektować się muzyką. podałem tego Denona, bo wydawał mi się najlepszy, na co można sobie pozwolić w kwocie jaką mamy. Zawsze można kiedyś podmienić standardowe kolumny na jakieś lepsze monitory.

Na razie sprawa się rypła, bo ten Denon z wyprzedaży ma brązowe głośniki, co go przekreśla w oczach mojej siostry (podobnie jak z żoną Shreka, przede wszystkim sprzęt ma wyglądać, przy okazji może grać).

Sony XW-5000 / Kauber FRAME LITE VELVET Grey Flex 110" / Arcam AV40 + PA720 + PA410 / Panasonic DP-UB9004 / Apple TV 4K / Klipsch: 2 x RP-600M, 1 x RP-504C, 4 x RP-500SA, 4 x PRO-180RPC, 2 x SPL-120

...podałem tego Denona, bo wydawał mi się najlepszy, na co można sobie pozwolić w kwocie jaką mamy...

Osobiście tego Denona nie słyszałem, posiadam za to Onkyo, który z tym Denonem był porównywany i miałem okazję posłuchać jakiegoś marketowego Blaupunkta. Różnica kolosalna, zaróno pod względem jakości dźwięku jak i cech funkcjonalnych, warta dołożenia każdej złotówki.

Zawsze można kiedyś podmienić standardowe kolumny na jakieś lepsze monitory.

Ludzie podmieniają, ale osobiście obawiałbym się, że wzmacniacz z takiego Micro nie napędzi niczego sensownego.

Wiem dokładnie, że z kwotą, jaką dysponuje siostra, nie zawojuje świata, ale nie o to tu chodzi.

Dokładnie. Sprzęt za dniówkę gra jak sprzęt za dniówkę, sprzęt za tygodniówkę jak sprzęt z tygodniówkę, a sprzęt za roczne przychody jak sprzęt za roczne przychody. Tak jest świat skonstruowany, a koledze, który tego nie ogarnia pozwólmy w spokoju zająć się próbą zrozumienia porządku rzeczy.

Będąc niedawno w MM włączyłem w dużej hali sklepu Philipsa mcm 2350/12 i zostałem zaskoczony.

Blaszany hangar i grało czysto radio z dobrą dynamiką i co ciekawe jakimś szerszym pasmem,

bo kolumny w tej zabawce miały również tweetery.

Wygląda jak dla mnie nieźle, ale to rzecz gustu. Gniazdo do odtwarzacza czy telefonu też jest.

Jako tło powinna wystarczyć, a reszty jeszcze na kilka fajnych płyt wystarczy.

Mniej niż tygodniówka..

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Mnie w tych najtanszych micro przeraza obsluga pendrive na poziomie chinskich mp3 sprzed 20 lat. Nazwy folderow, zespolow, piosenek w dzisiejszych czasach na ekranie musza byc!

podałem tego Denona, bo wydawał mi się najlepszy, na co można sobie pozwolić w kwocie jaką mamy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Krótko mówiąc, robi wrażenie."

"naprawdę nie możemy znaleźć złej rzeczy do powiedzenia na temat D-M40; dźwięk jest dobrze zbalansowany, szczegółowy i pełen charakteru"

"Eksperymentowaliśmy zamieniając głośniki na parę Q Acoustics 3010 (140 £) i nie byliśmy w stanie uzasadnić dodatkowych wydatków."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszystko zależy, czy komuś na gadżetach zależy, bo DAB może nie mieć zasięgu itp...

Szwagier zawsze kupował pralkę full wypas, a korzystał z 3 programów i to bez

żadnej modyfikacji temperatur, wirowania czy doboru wody ....tak też można.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Dokładnie. Sprzęt za dniówkę gra jak sprzęt za dniówkę, sprzęt za tygodniówkę jak sprzęt z tygodniówkę, a sprzęt za roczne przychody jak sprzęt za roczne przychody.

a co jak sprzęt za roczne przychody gra jak sprzęt za "miesiączkę" ? ;-)

Wszystko zależy, czy komuś na gadżetach zależy, bo DAB może nie mieć zasięgu itp...

dzisiaj może nie mieć, "jutro" może mieć ...

Skoro "przede wszystkim sprzęt ma wyglądać, przy okazji może grać" to kolorowe Onkyo CS-265

Wyglądać ma wg mojej siostry, ja chciałem żeby był zbudowany i grał przyzwoicie. Bo inaczej wyda 5 stów a za miesiąc szlag trafi potencjometr czy coś innego.

Miniwieza Denona to bardzo fajny sprzet w dobrej cenie.

Jakbyscie byli w stanie dolozyc, aktualnie za 1399 na alle mozna go kupic z kolumnami Dali, mysle ze za 2 lata ze spokojem bedzie go mozna w razie potrzeby odsprzedac w porownywalnej kwocie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.