Skocz do zawartości
IGNORED

Kruger&Matz Destiny 2.0 wasze opinie.

pasekq

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam kolumn z dobrym basem, głośniki niskotonowe najlepiej 8". Salon otwarty na kuchnie. Faworytami sa Klipsch RF 82 i JBL studio 290 jednak cena trochę za wysoka. Z tańszych znalazłem Taga Harmony Tab 606 i Magnaty Monitor Supreme 2002. Tutaj jednak nie podoba mi się wygląd tych kolumn. W końcu będą stały w salonie, muszą się tez jakoś prezentować. I tu wkraczają te K&M. Malo jakoś o nich opinie w internecie.

https://www.audiostereo.pl/topic/136654-krugermatz-destiny-20-wasze-opinie/

Dlaczego porównujesz konia z psem ? Krugery destiny to kolumny aktywne, a wymienione wcześniej pasywne. Krugerów można posłuchać w sklepach z częściami elektronicznymi w niektórych supermarketach. Kolumny z tym "znaczkiem " bardziej są do nagłaśniania TV, niż słuchania muzyki,np tańszy model Passion jest fajną alternatywą dla sounbara, ale nie dla zestawu audio i do słuchania muzyki.

Poza tym szukając kolumn warto by ustalić, po pierwsze budżet na nie, po drugie gust muzyczny jaki się ma. Oraz z czym ma to grać. Bo według mnie tak JBL jak i Klipsche nie są wybitne w swej kategorii cenowej, zresztą skoro nie chcesz tyle wydać, to po co pisać ?, a dwa co ma wspólnego brzmienie np Klipscha i np Magnata supreme ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

@Arekm

1) Są dwa modele - aktywne i pasywne.

2) "Kolumny z tym "znaczkiem " bardziej są do nagłaśniania TV, niż słuchania muzyki,np tańszy model Passion jest fajną alternatywą dla sounbara, ale nie dla zestawu audio i do słuchania muzyki." - ok szanuję Twoje zdanie.

3) Budżet - 3,5 - 4 tys to trochę za dużo. Czytając post pewnie zauważyłeś że porównuję kolumny budżetowe.

4)"...zresztą skoro nie chcesz tyle wydać, to po co pisać' - Przepraszam :D

W sumie wystarczyłoby gdybyś napisał tylko swoje zdanie na temat tych kolumn (pkt 2).

@audioburak

Dzięki za odpowiedź. Bez zbędnego "lania wody", konkretna propozycja kolumn do rozpatrzenia.

Dobre kolumny to jeszcze JBL Arena 180 ale podejrzewam,

że design by Ci do salonu nie wystarczył, nawet biały ;-)

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

@Arekm

1) Są dwa modele - aktywne i pasywne.

2) "Kolumny z tym "znaczkiem " bardziej są do nagłaśniania TV, niż słuchania muzyki,np tańszy model Passion jest fajną alternatywą dla sounbara, ale nie dla zestawu audio i do słuchania muzyki." - ok szanuję Twoje zdanie.

3) Budżet - 3,5 - 4 tys to trochę za dużo. Czytając post pewnie zauważyłeś że porównuję kolumny budżetowe.

4)"...zresztą skoro nie chcesz tyle wydać, to po co pisać' - Przepraszam :D

W sumie wystarczyłoby gdybyś napisał tylko swoje zdanie na temat tych kolumn (pkt 2).

Ad1 Faktycznie , ja słyszałem ten model jako pasywny

Ad2. wielki dzięki, że nie zganiłeś mnie za moje zdanie ;D bo są tacy co liczą tylko na poklask swego pomysłu.

Ad3. Trudno mi było określić budżet, bo jak napisałeś faworyzowane Klipsch RF 82 to wydatek ok. 4 tys, a Taga 606 to 750zł;)

Obojętnie ile kasy chcesz wydać na kolumny to warto zrobić to z głową i napisać co i jak.

Bo jak na razie, Twój kolejny post, a nie napisałeś z jakim wzmacniaczem, czy amplitunerem ma to grać, a to kluczowa sprawa. Dalej, jakie brzmienie lubisz. Czy ten sprzęt ma być do nagłaśniania TV - filmów i stacji muzycznych, czy raczej do słuchania muzyki, a może imprez, bo to różne rzeczy. Jak na razie napisałeś tylko że mają się prezentować, co dla każdego znaczy to co innego- wygląd zatem zostawmy ;)

To samo tyczy się enigmatycznego zdania:

Salon otwarty na kuchnie. W końcu będą stały w salonie, muszą się tez jakoś prezentować.

Sporo osób tym modnym ostatnio słowem(salon) opisuje pokój z aneksem kuchennym o powierzchni 16-18m kwadratowych, dla innych 30-40 m salon to nadal tylko pokoik. Więc jak ? Ja wolałbym, jeśli więcej słuchasz Muzyki, kupić lepsze, a mniejsze kolumny, a do np filmów, czy imprez dokupić sub.

Może wpis wydaje Ci się upierdliwy, no ale to kwestia poważnego podejścia do sprawy;D

Salon 27 m + kuchnia 7,5m.

Głównie do słuchania muzyki ale jak jestem sam w domu to lubię czasami głośno pograć. Nie chcę kupować suba, dla tego chciałbym aby kolumny miały dobry bas i przy głośniejszym słuchaniu się nie męczyły. Nie nawidzę jak coś źle gra, coś buczy , pierdzi, szumi. Budżet 2 tys. +/- 1 tys. :D

Kolumny kupię za ok 6 miesięcy. Nie ma w tej chwili znaczenia z jakim wzmacniaczem będą grały będę do nich później dokupował odpowiedni. Wygląd w sumie zostawię na koniec.

Kruger & Matz to nie jest firma godna polecenia. Ostatnio na innym forum człowiek opisał jak został bez części zamiennych do słuchawek za 700zł. Serwis nie posiadał przetwornika do wymiany w słuchawkach, które są nadal produkowane, ale gwarancja już się skończyła. Klient został z niczym tzn ze słuchawkami za kilkaset złotych i był tak zdesperowany, że chciał zamówić w Chinach jakiekolwiek drivery i wstawić w muszle.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Kruger matz http://www.mgsm.pl/pl/katalog/nokia/5/opinie/

Poczytajcie opinie wykiwanych. Nie rozumiem zamiast czegoś markowego pchasz się w badziewie i chałę i jeszcze myślisz że ci to zagra na poziomie .

Kruger & Matz to nie jest firma godna polecenia.

Niczego od nich bym nie kupil

https://m.opineo.pl/opinie-5752823-kruger-matz-live.html

Polecam lekture. Ludziom się wydaje że zaoszczędzą kupując badziewie taniej. Efekty taki jak widać w opiniach

Po to założyłem temat żeby przemyśleć sprawę. Nie rozumiem po co się tak spinasz. Juz widzę żeby nie brać K&M. Tak jak napisałem, poniżej 2tys mam na te chwile do wyboru Magnaty, Koda, Taga. Jak masz cos ciekawego to zaproponuj, biorąc pod uwagę to co napisane powyżej.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Po to założyłem temat żeby przemyśleć sprawę. Nie rozumiem po co się tak spinasz. Juz widzę żeby nie brać K&M. Tak jak napisałem, poniżej 2tys mam na te chwile do wyboru Magnaty, Koda, Taga. Jak masz cos ciekawego to zaproponuj, biorąc pod uwagę to co napisane powyżej.

http://allegro.pl/dali-concept-8-danmark-okazja-i7100444043.html

Tu masz coś fajnego na 8 calowych wooferach. Miałem podstawkowe concepty i brzmiały fajnie jak za taką kase

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

@bartosz_55239

No teraz się postarałeś. :) Tylko trocę stary model.

Zmieniłbym temat bo zrezygnowałem z tych K&M, ale nie można edytować.

Niech zostanie jak jest. Będzie to przestroga dla innych

Moim zdaniem te Krugery to po prostu wybór w stylu taki sobie.

Podobają ci się klipsche możesz iść w tańsze f3. Oczywiście seria rf82 jest lepsza i ta polecam nabyć.

Masz jeszcze heco music style 1000 lub nowe aurora 1000 które były by moimi faworytami. Kolumny wyjątkowo dobrze wycenione i grające ponad to co wyrażone w PLN.

Zapraszam po wypozyczenie. Najlepszy sposób weryfikacji.

Piotrek

@S4Home Dzięki za odpowiedź.

Jeżeli będę miał do wydania ok 4 tys na kolumny zainteresuję się Klipsch RF 82 i JBL studio 290. Te F3 dodaję do rozpatrzenia z tańszymi. Bardzo spodobały mi się te Heco dopuki nie zobacyłem ceny. :) Oby dwa zestawy ok 4,5 tys. - 5 tys. Te heco music style 1000 były by idealne.

Może by dały radę 900' za 3,3 z darmową dostawą, ale POSŁUCHAĆ mus.

Powiedzmy ze zdecydowałbym się na używane Klipsch f3, Dali concept 8 lub 10. Sa to kolumny które kiedyś kosztowały ok 5 tys wiec jakość wykonania i dzwieku jest lepsza. Tyko to sa stare modele ponad 5letnie. U znajomego w glosnikach porwała się membrana.

Jak Wy się zapatrujecie na zakup uzywanych?

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Membrana porwana w głośnikach za 5k? Jaja jakieś...

Dziecko, pies, kot, wypadek przy przenoszeniu?

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.