Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe do 6-8k do CA 740A / 650C

StonEE

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy forumowicze

Podrzućcie proszę Wasze typy na kolumny podłogowe w cenie 6 do 8k PLN za parę.

Całość ma grać w pomieszczeniu 30m2 z wzmacniaczem Cambridge Audio 740a + 650C + CXN.

Muzyka to przede wszystkim rock, ale celuję w kolumny uniwersalne.

Na ten moment na krótkiej liście mam:

1) Focal Chorus 726 (Aria 926 za drogie)

2) Heco Celan GT 702 (mój faworyt, dla mnie wizualnie piękne! niestety mało opini / recenzji w internecie, może ktos z forumowiczów ma?)

3) Polk Audio RTiA7

Dzięki z góry za sugestie.

St.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzień dobry.

Jeśli szukasz brzmienia dobrze dociążonego, dynamicznego, przestrzennego, ale nie ostrego, na pewno zapraszam na odsłuch polskiej konstrukcji Audio Academy Hyperion IV (https://www.q21.pl/audio-academy-hyperion-iv.html). Bardzo dobrą opcją będzie także Pylon Audio Diamond 25 (https://www.q21.pl/pylon-audio-diamond-25.html), który w Twoim systemie zapewni dużo energii, szybkości i dynamiki. Natomiast z konstrukcji o otwartym, dynamicznym i bardzo swobodnym charakterze zwróciłbym Twoją uwagę na Audiovector QR3 (https://www.q21.pl/audiovector-qr3.html) oraz bardzo ciekawą konstrukcję System Audio Saxo 50 (https://www.q21.pl/sa-saxo-50.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. Poza wyżej wymienionymi konfiguracjami, w naszym salonie masz do dyspozycji dziesiątki kolumn, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Drodzy forumowicze

Podrzućcie proszę Wasze typy na kolumny podłogowe w cenie 6 do 8k PLN za parę.

Całość ma grać w pomieszczeniu 30m2 z wzmacniaczem Cambridge Audio 740a + 650C + CXN.

Muzyka to przede wszystkim rock, ale celuję w kolumny uniwersalne.

Na ten moment na krótkiej liście mam:

1) Focal Chorus 726 (Aria 926 za drogie)

2) Heco Celan GT 702 (mój faworyt, dla mnie wizualnie piękne! niestety mało opini / recenzji w internecie, może ktos z forumowiczów ma?)

3) Polk Audio RTiA7

Dzięki z góry za sugestie.

St.

Witam,

mialem te Heco Celan GT 702 jakis czas temu i graly niezle.

Czegos jednak mi brakowalo wiec zamienilem je okazyjnie na HECO Celan GT 902

Moim zdaniem do normalnego sluchania muzyki sa one zupelnie warte uwagi.

Basik jest dobry i wysokie jak dla mnie przyjemne dla ucha.Ja osobiscie slucham duzo elektroniki

Jesli cena jest dobra to je polecam

Witaj,

Moim zdaniem heco 702. Nie posiadają wad focali a mają ich zalety. Są do tego mniej wybredne jeśli chodzi o elektronike. Focale zagrają mocno górami dołem. Z tym że dół jest czasem mocno przytłaczający ciężki i mniej kontrolowany. W celan tego nie ma. Obok nich polecał bym sprawdzić tannoya z serii revolution xt8f. Chodź tu połączenia z Cambridge masz nie jestem pewien.

Mogę ci pożyczyć do domu celany abyś sam sprawdził.

Piotrek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.