Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Kolumny + amplituner

Mateusz_66021

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam odlozene 4000na kolumny i poki co moja uwage przykluly Ushery N6311. Moj pokoj to 38m2. Teraz nasuwa sie pytanie... Jaki wzmacniacz bedzie gral najlepiej z tymi kolumnami? Glownie slucham rocka/popu/rapu, ale czasami rowniez jazz czy klasyka. Wiec ponowie pytanie. Jaki amplituner bedzie z nimi najlepiej wspopracowal i zeby je dobrze nakarmic moca ;)

PS Odwiedzenie od zakupu, prezentujac inne kolumny, odpowiednie do moich potrzeb jak najbardziej wskazane :)

https://www.audiostereo.pl/topic/136591-zestaw-kolumny-amplituner/

Dzień dobry.

Jeśli lubisz prezentację kolumn Usher, zdecydowanie wspomniany model będzie opcją ciekawą. Jedynie mam bardzo duże wątpliwości, czy N6311 będą wstanie dobrze nagłośnić Twój salon. Szczególnie muzyka rockowa i popowa moim zdaniem nie do końca pasuje do charakterystyki brzmienia tych kolumn.

Może zacznijmy od początku - wspomniałeś ze szukasz amplituner, rozumiem że zależy Ci na funkcjach sieciowych? Jaki masz budżet na cały system - amplituner i kolumny.

Czekam na szczegóły, które pozwolą mi na przedstawienie konkretnych propozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Chcialbym zmiescic sie w 5500zl. Na funkcjach sieciowych niekoniecznie. Preferowalbym cos z drugiej reki. Cos co moglbym podlaczyc pod tv, cd i ew w przyszlosci gramofon.

PS. Z tego co przegladalem internet to kolumny Ushera N6361 graja na tyle dobrze, ze porownywac je mozna z kolumnami hi-end za kilkadziesiat tysiecy. Dlatego przychylam sie do tych tanszych

Mój kuzyn ma w mieszkaniu Ushery. Monitorki S520, do tego sub rowniez Ushera. Calosc gra pod Ampli Yamahy i naprawde dzwiek jest soczysty. Wiec znam brzmienie Usherow i nie sugeruje sie tylko recenzjami z internetu

Pan Piotr usmial sie boo??? Fakt. Malo slyszalem. Wiecej czytalem niz slyszalem i w kazdej recenzji jaka czytalem sprzet Ushera zbiera bardzo pochlebne recenzje. A co z Yamaha? Rozumiem ze jest to slaby sprzet jesli chodzi o amplitunery?

Mateusz - nie ma złych opinii jeśli mowa o takich stricte tworzonych przez różnego rodzaju portale audio ;)

Sam się zdziwiłem jak pylon sapphire 25 słabo zagrał na żywo , skoro tyle pochlebstw w sieci było...

Jak nie posłuchasz kolumn na żywo to nie poznasz "lepszych" , ale w sumie jeśli nie znasz nic lepszego to takie wybrane bez porównania z innymi i tak będą dla Ciebie najlepsze. Tak więc brać i nie robić sobie w głowie zamętu.

300B DualMono SingleEnded by SinusAudio

Bo amplituner do stereo jest jak narty latem choć sa pewne wyjatki. Mimo wszystko to warto zanim sie zdecyduje klient posłuchać coś miec jakiekolwiek porownanie. Kupi te kolumny bedzie nastepny temat brak basu. Następnie temat jaki subwoofer a to juz sie mija z celem bo mozna wybierac i kupic cos fajnego pod ten metraż. Ukierunkowac sie troche pisluchac nowych konstrukcji starych. Chyba ze kupuje sie sprzęt i traktuje jako meble ozdobe i slucha slabych mp3

No dobrze. Ale mimo wszyatko, moglibyscie polecic cos za ta kwote? Kolumny ktorr naglosnilyby moj salon i ich charakterystyka nadawalaby sie do moich oczekiwan? No i oczywiscie jakis amplituner stereo do tego

No dobrze. Ale mimo wszyatko, moglibyscie polecic cos za ta kwote? Kolumny ktorr naglosnilyby moj salon i ich charakterystyka nadawalaby sie do moich oczekiwan? No i oczywiscie jakis amplituner stereo do tego

to jest temat rzeka , ja osobiście wolę kupić sprzęt z drugiej reki za tą kwotę można kupić fajny sprzęt ale nie nowy

moje propozycje jak kiedyś szukałem serie INFINITY kappa np starsze vintage b zachwalają ludzie wyglądają przyzwoicie

te najbardziej przemawiały do mnie ale chodziłem po sprzedających w okolicy i słuchałem sobie co mają do sprzedania ( :

skąd jesteś?

mnie po wielu odsłuchach zachwyciły tannoye stare np z tym żeby wyglądały atrakcyjnie i zagrały świetnie trzeba włożyć serca , masz spore pomieszczenie i byle czego nie możesz kupić dwa nie amplituner tylko wzmacniacz stereo jak już

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.