Skocz do zawartości
IGNORED

Zimny,jasny wzmacniacz

LukaszDamian

Rekomendowane odpowiedzi

Podaj proszę, jakie dokładnie kolumny posiadasz oraz jaki masz budżet na zakup nowego wzmacniacza.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Moim zdaniem jakiś Rotel, ale ze starszych serii np. 820, 840, 920, 930, 970.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

2tys. max

Może to śmieszne ale źródło to radio,gramofon,pc plus nostromo dac

proponuję Yamaha AX-900, ludzie są zgodni, że to niezła spawarka, rozjaśni nawet najbardziej zabagnione kolumny:)

Ciepły wzmacniacz, zimny rotel, ciepły nad itd.....

Powiem tak: będąc w salonie jednej sieci, która bierze na tym forum czynny udział w odpowiedziach na pytania w dużym mieście w kujawsko pomorskim , zainteresowałem się wzmacniaczem na którego "czaję się" od jakiegoś czasu . Dopytując się o konfigurację moich jakże słabych kolumn z rzeczonym wzmakiem usłyszałem wywód że to jest zimne, tamto ciepłe i wogóle może bym się za czymś innym rozejrzał, a cena która jest do dziś w necie na Rotela 1570 bo o nim mowa w salonie w tymże mieście nie była promocyjna(bo pewnie była zimna) ,Nasłuchałem się co jest zimne a co ciepłe , wyszedłem z salonu chyba głupszy niż wchodziłem mając jednocześnie wrażenie że opuszczam sklep z armaturą do c.o. . Choć mam tam najbliżej, nigdy nie wybiorę się do tego salonu , ponieważ nikt tam mnie nie słuchał , tylko gadał co jest zimne co jest ciepłe , Stąd moje skojarzenie w tym temacie. Wiem że to niekonstruktywne, ale tak mi się skojarzyło

OPPO 103EU=>Musical Fidelity M6Si500 => Auralic Altair G1 , Infinity Kappa 8,2

A moze Ty pracujesz w systemach centralnego ogrzewania i dlatego Ci sie tak skojarzylo.

2tys. max

Może to śmieszne ale źródło to radio,gramofon,pc plus nostromo dac

Jaki wzmacniacz posiadasz teraz?

Moim zdaniem latwiej zmienic brzmienie systemu zmieniajac kolumny a nie wzmacniacz.

Ciepły wzmacniacz, zimny rotel, ciepły nad itd.....

Powiem tak: będąc w salonie jednej sieci, która bierze na tym forum czynny udział w odpowiedziach na pytania w dużym mieście w kujawsko pomorskim , zainteresowałem się wzmacniaczem na którego "czaję się" od jakiegoś czasu . Dopytując się o konfigurację moich jakże słabych kolumn z rzeczonym wzmakiem usłyszałem wywód że to jest zimne, tamto ciepłe i wogóle może bym się za czymś innym rozejrzał, a cena która jest do dziś w necie na Rotela 1570 bo o nim mowa w salonie w tymże mieście nie była promocyjna(bo pewnie była zimna) ,Nasłuchałem się co jest zimne a co ciepłe , wyszedłem z salonu chyba głupszy niż wchodziłem mając jednocześnie wrażenie że opuszczam sklep z armaturą do c.o. . Choć mam tam najbliżej, nigdy nie wybiorę się do tego salonu , ponieważ nikt tam mnie nie słuchał , tylko gadał co jest zimne co jest ciepłe , Stąd moje skojarzenie w tym temacie. Wiem że to niekonstruktywne, ale tak mi się skojarzyło

Niektórzy zamiast "zimnego" odnoszą się do szpitali, chirurgów, klinik i lekarzy, czasem latają im jeszcze żyletki w powietrzu... ciekawe że nie słyszałem od audiofila określenia "kostnica", jestem jednak przekonany że na tym forum to jedynie kwestia czasu :)))

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Gość

(Konto usunięte)

Bo? To najjaśniejszy wzmacniacz jaki do tej pory miałem.

Słuchałem go 2 lata u kumpla w ok. 13 metrach z Proac Studio 100 i nie zauważyłem tej "przypadłości"...bez kręcenia gałeczkami wręcz za ciemny dla mnie...

Albo grzebnąć w kolumnach, jeśli reszta ich grania jest taka dobra.

Nawet z wymianą głośników byłaby mniej kosztowna.

Poza tym pamiętajcie, że dla jednego stary Klipsch jest za ciemny,

a dla drugiego Seas no ferro za ostry..;-)

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

posiadam ciemne kolumny i bardzo ciepłe,szukam wzmacniacza z dobra górą,i nie ciepłego

Tak się nie zestawia systemu hi-fi.

Idąc tą drogą - dodajmy do tego tytuł wątku - niczego nie osiągniesz.

Ustal inaczej priorytety systemu.

Słuchałem go 2 lata u kumpla w ok. 13 metrach z Proac Studio 100 i nie zauważyłem tej "przypadłości"...bez kręcenia gałeczkami wręcz za ciemny dla mnie...

To może te Proaci mają taki bardzo silny charakter. U mnie Rotel RA-06 rozjaśnił pewne ciepło grające kolumny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.