Skocz do zawartości
IGNORED

SCD-XE800 głośna praca

gazownik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jest to mój pierwszy post tak więc warto się przywitać z użytkownikami.

Jeśli temat już był to proszę mnie przekierować, ale jakoś nic na ten konkretny temat nie znalazłem.

Bez owijania, jak w temacie.

Kupiłem jakiś czas temu odtwarzacz CD jak w temacie (oczywiście używany), i na początku nie zwróciłem na to uwagi, ale jak ostatni słuchałem muzyki dość cicho to zauważyłem że napęd dość głośno pracuje. Głośna praca jak dla mnie wynika z jakiegoś "bicia" (delikatnie czuć na obudowie pod ręką delikatne drganie). Dzieje się to na kilku płytach (bo tylko kilka mam, ale oryginalne), i zawsze jest tak samo przy pierwszym kawałku częstotliwość jest największa i im dalej "w górę" tym hałas jest mniejszy (mniejsza częstotliwość). Dodam że sprzęt gra dobrze płyty nie przeskakują, szybko wczytuje tylko hałasuje. Na pewno ktoś już zetkną się z tym problemem i wie co się posypało.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/136553-scd-xe800-g%C5%82o%C5%9Bna-praca/
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Aż mi się wieżyc nie chcę, że na tym forum nie ma ani jednej technicznej osoby, która by chociaż coś wspomniała na powyższy temat...

Napisz w klubie Sony , tam działa fachowiec może coś poradzi

Jeśli dzieje się to na większości płyt to raczej nic nie poradzisz. Musialbyś wymienić napęd. Mechanizm CDM66F1-DVBU101 z laserem KHM-313CAB. Taki sam jak w Sony SCD-XA5400ES.

ZBANOWANY PRZEZ VLADO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.