Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana lamp w Vincent sv-237

Afur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie:

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, które lmpy wymienić we wzmacniaczu Vincent sv-237. W tej chwili mam oryginalne z wielkim napisem CHINA i trochę nie to drażni.

Nie wiem które lampy za co pdpowiadaja i czy wymienić wszystkie czy tylko 12ax7

Jeśli ktoś już wymieniał w tym wzmacniaczu i mógłby podzielić sie wiedza będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

Łukasz

https://www.audiostereo.pl/topic/136494-wymiana-lamp-w-vincent-sv-237/

Dzień dobry.

Jeśli chcesz dobrze upgradować Twój wzmacniacz, skontaktuj się z naszym salonem i porozmawiaj z Rafałem Golec, natomiast proponuję spokojnie po świętach, gdyż teraz jest strasznie duży ruch i mnóstwo Klientów. Rafał na pewno doradzi odpowiednie konfiguracje, ma z tym wzmacniaczem ogromne doświadczenie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Tak wiem zdaje sobie z tego sprawę. Tylko nie wiem czy wymienić wszystkie 3 szt. Czy tylko ta pierwsza 12ax7?

Swoją droga kolumny tez musze wymienić ale to grubsza sprawa i jeszcze z tym musze poczekać. W tej chwili mam Klipsch RP-260f

Swoją droga kolumny tez musze wymienić ale to grubsza sprawa i jeszcze z tym musze poczekać. W tej chwili mam Klipsch RP-260f

Myśle o Elac fs407 lub o Proac dt8

Przy obecnych cenach zainteresowałbym się Tannoy xt8f, albo Tannoy Precision. Potrzebują trochę przestrzeni wokół.

Do jazzu, soulu, małych składów, unplagged, są świetne. A popu zona posłucha na wszystkim:)

Wymiana jedynie 12ax7 wniosla u mnie jedynie poprawe tonow we wszystkich zakresach - jest zywiej , detaliczniej ,itp .- to bardzo wiele i jestem zadowolony ale .... chcialem pozbyc sie szumow i bzyczenia w glosnikach wysokotonowych i tu juz nie obejdzie sie bez wymiany pozostalych 6N1P lub ecc40 .

Dlaczego chcesz wymienic kolumny ?...; ja gram na klipsch RF62mk2 i jest spoko .

Wymiana lamp to mały koszt, więc moim zdaniem warto. Choćby po to, żeby samemu się przekonać. Wcześniej napisałem , żeby cudów nie oczekiwać, ale lekki progres będzie.

Co do szumów brumienia - to nie jest wada, tylko cecha tych hybryd. Trzeba się przyzwyczaić. Tak jest najtaniej i najszybciej. Poza tym z 3 metrów już nic nie słychać.

Pogadaj z nimi, coś Ci doradzą:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W najblizszych dniach otworze ponownie wzmak aby wydobyc dwie pozostale lampy . Nie moglem doczytac jakie ... przy wymianie 12ax7 widzialem tylko napis OTK - nie znam sie i nie wiem co to za lampy . Po wydobyciu ich poszukam nowych odpowiednikow i napisze czy pomoglo , czy nie . Z tego co pisza w klubie vincenta szum czy inne dzwieki z wysokotonowych glosnikow swiadcza o wadzie lamp a po wymianie na sprawne dolegliwosci ustepuja . Ponadto w moim przypadku na poczatku , kiedy wzmak byl nowy zadne zaklocenia nie wystepowaly . Aby uslyszec szum musialem przylozyc ucho do kolumn . Zaklocenia pojawily sie z czasem .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.